U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
22.07.2020 - 16.49u
Door: Lex Verellen

Keizerskoers voor elites en beloften

Op maandag 27 juli vindt de Keizerskoers plaats, een wielerwedstrijd voor elites en beloften. De wedstrijd start om 18 uur en eindigt rond 21 uur.

Het parcours loopt van het Statieplein via de Molenstraat, Wiekevorstseweg, Berteneinde, Broekhoven, Goorstraat, Goorven, Rooiveld, Strateneinde, Ter Voort, Voortkapelseweg, Hoogton, Witbos en de Morkhovenseweg.

Het stadsbestuur neemt enkele tijdelijke verkeersmaatregelen op het grondgebied van Herentals:

Van 7 tot 23 uur geldt er een parkeerverbod op het Statieplein aan de Morkhovenseweg.

Van 12 tot 23 uur is de Verbindingsstraat autovrij en geldt er een parkeerverbod aan het café New Jeffreys.

Van 16 tot 22 uur geldt er een parkeerverbod op de rest van het parcours.

Van 17 tot 22 uur geldt er eenrichtingsverkeer op het parcours in de richting van de koers.

Verder staan er op alle kruispunten agenten of seingevers om het verkeer in goede banen te leiden.

De koers is een organisatie van vzw GP Rik Van Looy. Toeschouwers moeten zich houden aan de veiligheidsmaatregelen die door de organisator gecommuniceerd worden.

De mooiste plekjes in Herentals. Nu ook op kaart!

Jullie stuurden ons de afgelopen weken ongeveer honderd foto's van de mooiste plekjes in Herentals. Uit al deze inzendingen maakten we een selectie en stelden we een interactieve kaart samen. Die vindt u op www.herentals.be/mooiste-kaart.

Maak zelf uw route en trek eropuit. Te voet of met de fiets komt u zo al deze mooie plekjes tegen.

Zomerschool in Morkhoven

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de zomerschool in Morkhoven. Deelnemen is gratis, dus aarzel niet en schrijf uw kind snel in via www.herentals.be/zomerschool. De zomerschool vindt van 3 tot 14 augustus plaats in basisschool De Wegwijzer. Lagereschoolkinderen kunnen er terecht om te lezen, rekenen, denken en ontdekken. Daarnaast is er ook tijd om plezier maken, net zoals op het speelplein.

Bibliotheek zoekt vrijwilligers voor leesprojecten

In oktober gaat de kinder- en jeugdjury opnieuw van start. De bibliotheek is op zoek naar een vrijwilliger die de kinderen kan begeleiden in hun zoektocht naar het beste boek.

Leest u graag en hebt u ervaring in het begeleiden van kinderen? Kunt u zich een keer per maand een uurtje vrijmaken op maandagavond of woensdagnamiddag? Meld u dan aan via bibliotheek@herentals.be.

Ook voor het project 'Samenlezen met anderstaligen' zoekt de bibliotheek nog twee vrijwilligers. De leesgroep komt op donderdagochtend samen in de bib. U begeleidt de deelnemers bij het lezen van mooie teksten en helpt hen om hun Nederlands te versterken.

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan bij sophie.veldeman@herentals.be. U krijgt een opleiding op 17 en 18 september en krijgt nog meer tips tijdens de startdag op 30 september.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto