U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals | Neteland
11.08.2020 - 08.51u
Door: Herman Gezelle

Testen op corona? Maak een afspraak via uw huisarts.

Bent u langer dan twee dagen in het buitenland geweest? Dan moet u het Passenger Locator onlineformulier invullen. Als blijkt dat u in quarantaine moet, of een test moet afleggen, ontvangt u daarover een sms. Hebt u deze sms ontvangen? Neem dan eerst contact op met uw huisarts. Hij of zij maakt voor u een afspraak bij het triagecentrum.

Nieuw openbaar onderzoek naar windmolens op Hoevereveld

Luminus diende een wijzigingsverzoek in voor de omgevingsvergunningsaanvraag voor windmolens op Hoevereveld. Het wijzigingsverzoek werd aanvaard en van 3 augustus tot 1 september 2020 loopt er een nieuw openbaar onderzoek. Door de coronamaatregelen is het momenteel niet mogelijk om een infomoment te organiseren. Luminus licht u daarom het project toe via www.luminus.be/herentals-hoevereveld.

Bent u geïnteresseerd in de omgevingsvergunningsaanvraag, dan vindt u dit terug via www.omgevingsloket.be. Wilt u het volledige dossier inkijken? Dan kunt u een afspraak maken bij de dienst omgeving via www.herentals.be/openbaar-onderzoek.

Het nieuw openbaar onderzoek biedt u de mogelijkheid om uw bezorgheden en opmerkingen te delen tot 1 september 2020, met vermelding van het referentienummer (OMV_2017009521). Dit kan via het omgevingsloket op www.omgevingsloket.be, met een mail naar info@herentals.be of met een brief aan het college van burgemeester en schepenen (post of tegen ontvangstbewijs afgeven aan het stadsloket).

Dierenartsen aangesteld voor project zwerfkatten

Het stadsbestuur maakt van dierenwelzijn een speerpunt. Voor het zwerfkattenbeleid werkt Herentals samen met enkele vrijwilligers. De vrijwilligers staan samen met de stedelijke werkplaats in voor het vangen van zwerfkatten. Deze katten worden naar een dierenarts gebracht, waar ze verzorgd, gesteriliseerd of gecastreerd worden. Het stadsbestuur heeft hiervoor een overeenkomst afgesloten met enkele Herentalse dierenartsen. Na de behandeling brengen de vrijwilligers de katten naar het asiel of plaatsen zij ze terug in hun natuurlijke omgeving.

Het blijft belangrijk zwerfkatten te melden bij het stadsbestuur. Dat kan via het formulier op www.herentals.be/zwerfkatten. Hebt u geen internet, dan kunt u contact opnemen met het stadsloket via tel. 014-28 50 50.

Herentals investeert in nieuwe ANPR slimme nummerplaatcamera's

Politie Neteland investeert dit jaar 237.000 euro in de uitbreiding van het ANPR-cameranetwerk. Met dit cameranetwerk kan de politie automatisch nummerplaten herkennen. De inzet van ANPR-camera's doet het verkeer vlotter verlopen, optreden tegen verdachten gaat sneller en criminaliteit kan sneller worden opgelost.

Tot einde 2020 zullen er stelselmatig camera's bijkomen. Er komen ANPR-camera's op de Lichtaartseweg en Geelseweg in het kader van trajectcontrole. De camera's op de Ringlaan ter hoogte van de Servaas Daemsstraat, de Molenstraat aan de Doornestraat, Voortkapelse- en Wiekevorstseweg en de Servaas Daemsstraat ter hoogte van Herenthoutseweg moeten mee de tonnagebeperking in Noorderwijk en Morkhoven bewaken. Daarnaast komen er ook nog 8 bewakingscamera's in het centrum op trekpleisterplaatsen zoals de Grote Markt en de Zandstraat en op plaatsen die veel overlast aantrekken.

Architect aangesteld voor groene stadsboulevard

De stad stelt het studiebureau PlusOffice Architects aan om van de as Augustijnenlaan-Belgiëlaan-Olympiadelaan een groene stadsboulevard te maken. De as heeft een centrale plaats in de stad, met vele verbindingen naar de parken en belevingsplekken van onze stad, waarbij de voetgangers- en fietsvriendelijkheid voorop staan. Ook de mening van de Herentalsenaar is van belang. Voor dit project zal dan ook een uitgebreid inspraaktraject uitgewerkt worden.

Nieuwe muziekinstrumenten en materialen voor de muziekacademie

De stad Herentals koopt nieuwe muziekinstrumenten en materialen aan voor de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. De instrumenten worden aangekocht bij de Herentalse Keymusic voor een totaal bedrag 4.575 euro. Wilt u ook muziekinstrumenten bespelen? Schrijf u dan in via www.herentals.be/academie/samwd/inschrijven. Inschrijven voor schooljaar 2020-2021 kan tot 30 september. De inschrijvingen verlopen online.

Vacature ergotherapeut

Bent u op zoek naar een boeiende functie met afwisseling en verantwoordelijkheid als ergotherapeut. Wilt u werken in een moderne en professionele werkomgeving, waarbij de bewoner altijd centraal staat?

WZC Sint-Anna is op zoek naar een halftijdse ergotherapeut. Hebt u interesse om hier te werken? Bezorg dan uw sollicitatie (brief, cv, kopie van identiteitskaart en diploma) aan Marianne Neefs, ergotherapeute. Nog vragen? Bellen kan naar 014-24 89 28. F

Foto A. Leys/Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto