U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
09.09.2020 - 16.34u
Door: Mark Jaspers

Spoorwegovergang Belgiëlaan afgesloten van 14 tot 18 september

Van vrijdag 14 september om 22 uur tot vrijdag 18 september om 23 uur voert Infrabel werkzaamheden uit aan de spoorwegovergang op de Belgiëlaan. De spoorwegovergang is tijdens deze periode afgesloten voor het verkeer. Er loopt een omleiding via de Hikstraat, Nederrij en Poederleeseweg.

Wanneer de overweg van de Belgiëlaan opnieuw is opengesteld wordt de overweg van de Poederleeseweg afgesloten. De Poederleeseweg is afgesloten van vrijdag 18 september om 23 uur tot maandag 21 september om 5 uur.

Ontvangst nieuwe inwoners uitgesteld naar 2021

De jaarlijkse ontvangst van de nieuwe inwoners was gepland op zaterdag 19 september in de foyer van cultuurcentrum 't Schaliken. Omwille van het coronavirus en de bijhorende veiligheidsmaatregelen stelt het stadsbestuur deze ontmoeting uit naar 2021.

Het is immers niet mogelijk om de ontvangst volledig volgens de veiligheidsmaatregelen te organiseren. De nieuwe inwoners krijgen nog een brief en worden later opnieuw uitgenodigd.

Fietsgraveeractie aan het station op 16 september

Op woensdag 16 september vindt een extra fietsgraveeractie plaats aan het station. U kan langskomen van 7 tot 18 uur. Een afspraak maken is hiervoor niet nodig. De lokale politie Neteland kijkt uw fiets ook na op het vlak van veiligheid.

Voor iedereen is er een lekker stuk fruit en een klein cadeautje (zo lang de voorraad strekt). U maakt kans op een fietsslot en een HandelsHart Herentals cadeaucheque.

MTB- en Cyclocrosswedstrijd op 12 en 13 september 2020

Cycling Vlaanderen organiseert op zaterdag 12 september van om 9 tot 19.30 uur een MTB cross en op zondag 13 september van 9 tot 17 uur een Cyclocrosswedstrijd. De wedstrijden vinden plaats op het moutainbikeparcours op de terreinen van Sport Vlaanderen Herentals.

Openingsfeest nieuw cultuurseizoen op 27 september

Op zondag 27 september opent cultuurcentrum 't Schaliken het nieuwe cultuurseizoen traditiegetrouw met een groot feest voor jong en oud. Er is muziek, circus, humor, straattheater, ... en alle locaties worden omgetoverd tot een paradijs voor kinderen.

Deze editie ziet er lichtjes anders uit dan anders:
• U komt ofwel tussen 13 en 15 uur, ofwel tussen 15.30 en 17.30 uur. U kunt per tijdsblok tickets kopen voor de voorstellingen.
• U koopt uw ticket(s) voor maximaal 10 personen per bubbel aan.
• Uw zitplaats(en) worden toegewezen. U zit per bubbel bij elkaar.
• Van de animatie kunt u doorlopend genieten.
• In de toegangsprijs zijn twee drankjes of één wijn, cava of zwaar bier inbegrepen.

Het volledige programma van het openingsfeest.

Stadsmonitor start op vanaf 9 september

Op 9 september start de Vlaamse overheid met een grote burgerbevraging. In elke gemeente in Vlaanderen ontvangt een aantal burgers een vragenlijst. Op basis van de antwoorden stelt de Vlaamse overheid de Stadsmonitor op.

De resultaten verschijnen vanaf juni 2021 op de website van de Gemeente-Stadsmonitor. Ook in Herentals zullen een aantal inwoners een brief ontvangen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto