U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
16.09.2020 - 15.46u
Door: Mark Jaspers

'Op zoek naar goud'

Wil jij in Pokémon-go-stijl al wandelend door de straten van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven bijleren over chemie en scheikunde? Laat de Resourcity app jou en je vrienden meenemen langs trekpleisters en verborgen plekjes en kom te weten waarom Herentals een bron aan schatten is.

Tijdens deze ontdekkingstocht kan jij virtuele scheikundige symbolen vinden. Heb je een element gevonden? Dan moet je het vangen, waarna je een leuk weetje over het element krijgt. De elementen die je vangt kan je in de craftshop samenvoegen tot andere stoffen.

Als jij alle 80 virtuele grondstoffen hebt gevonden, krijg jij een gratis toegangsticket van Hidrodoe.  Download de app via www.herentals.be/resourcity!

Week van de Duurzame Gemeente

Op 25 september viert de hele wereld de vijfde verjaardag van de ondertekening van de Agenda 2030 van de Verenigde Naties. Dat is een langetermijnagenda met zeventien doelstellingen die tegen 2030 van de aarde een meer duurzame plaats moet maken.

Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG's) genoemd.

Om deze verjaardag te vieren doet Herentals, samen met meer dan tachtig andere Vlaamse steden en gemeenten, opnieuw mee aan de Week van de Duurzame Gemeente.

Van 18 tot 25 september hangen we de SDG-vlag uit aan de Lakenhal en zetten we onze eigen Duurzame Helden in de kijker met een fotoreportage in enkele vitrines in de Zandstraat. Zo kunnen voorbijgangers coronaproof kennismaken met deze helden.

Veldloop voor lagere schoolkinderen

De stad Herentals organiseert van 21 tot en 25 september een veldloop voor alle kinderen uit de lagere scholen van Herentals. Door de huidige coronamaatregelen is een veldloop in de gekende vorm niet haalbaar.

Daarom wordt er op meerdere locaties en dagen een loop georganiseerd. De alternatieve loopparcours vinden plaats op het multifunctioneel terrein aan VC Herentals, in het Begijnhofpark, op het terrein van Chiro Morkhoven en op het grasveld aan de sporthal in Noorderwijk.

De stad zorgt voor een appel en een drankje voor deelnemende kinderen en medailles voor de eerste drie kinderen per klas.

Vrijwilligers gezocht

Bent u handig met computers en de digitale wereld? Helpt u graag andere mensen op weg met verschillende vragen over computers of smartphones?

Dan bent u geschikt voor 't Peeseeke. Zij zoeken iemand die op maandag- en/of donderdagnamiddag het computerlokaal kan open houden, de mensen kan ontvangen en helpen met hun vragen.

Wilt u graag de handen uit de mouwen steken, bent u klantvriendelijk en werkt u graag in een winkel? Dan zien wij u graag in de KringKruidenier staan! De winkel is open op dinsdag, woensdag en donderdag.

We zoeken iemand die op één van deze dagen een halve dag vrij is zich wil inzetten voor een mooi project.

Helpt u graag mensen en bent u regelmatig vrij op donderdag? Om de twee weken is er op donderdag een voedselbedeling voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Hiervoor kunnen wij vertrouwen op een goed draaiende groep vrijwilligers en die groep willen we graag uitbreiden en versterken.

Hebt u wat vrije tijd en beschikt u over een wagen? Dan kunt u een wereld van verschil maken voor de minder mobielen in Herentals.

De Minder Mobielen Centrale biedt betaalbaar vervoer voor ouderen, zieken en personen met een handicap. De ritten gebeuren op afspraak. Het kan gaan van een kappersbezoek, een bezoek aan vrienden tot een consultatie in het ziekenhuis.

Dankzij uw hulp kunnen deze personen de verplaatsingen maken die voor hen belangrijk zijn. Deze verplaatsingen zouden zonder uw hulp onmogelijk of veel moeilijker zijn.

U kunt zich voor al deze vrijwilligerstaken aanmelden via www.herentals.be/herentals-helpt, of telefonisch via het stadsloket (014-28 50 50).

Herstelling wegverzakking Stationsstraat

Op 23 september tussen 9 en 15 uur herstelt de stad een wegverzakking in de Stationsstraat aan huisnummer 3. De Stationsstraat en het Stationsplein zijn tijdens de herstelling afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Plaatselijk verkeer is toegestaan tot aan de werf. Voetgangers en fietsers kunnen veilig passeren.

Leerlingen en Brigade Piron 2.0 herdenken weeskinderen en slachtoffers wereldoorlogen

Op woensdag 23 september herdenken de leerlening van het zesde leerjaar Kosh Campus (W)onderwijs en de Herentalse vereniging Brigade Piron 2.0 de weeskinderen en de slachtoffers van de beide wereldoorlogen.

De leerlingen van (W)onderwijs aanvaarden vorig jaar het peterschap over het monument van de weeskinderen, en dit engagement wordt nu vernieuwd. De leerlingen krijgen de steun van Brigade Piron 2.0, een nieuwe vaderlandslievende organisatie die herinnering van de twee wereldoorlogen wil indachtig houden.

Het stadsbestuur ondersteunt deze actie en zorgt voor een bloemenkrans. De actie verloopt volgens de geldende coronamaatregelen.

Hoe zou u het Netepark vernieuwen?

De stad Herentals gaat de zwembaden van het Netepark renoveren en wil hiervoor samenwerken met Olen, Herenthout, Vorselaar, Grobbendonk, Kasterlee, Lille en Nijlen. Daarom is het belangrijk dat we weten hoeveel zwemwater we eigenlijk nodig hebben.

Via www.herentals.be/zwemwater kunt u nog tot 4 oktober uw mening geven. De enquête duurt slechts vijf minuten. Met wat geluk wint u ook nog een van de gratis tienbeurtenkaarten van het Netepark.

imageMeer nieuws

Kerstmagie Kasteel Westerlo gaat door

Kempen regio | Vlaanderen | Westerlo 25.10.2020 - 19.36u reading time1min

Het nieuwe concept van Kerstmagie mag doorgaan. Dit komt doordat de organisatoren rekening houden met de nieuwe maatregelen en er zelf nog strengere boven op doen. 

Maatwerkbedrijf TWERK innoveert in coronatijden

Herentals | Kempen regio 24.10.2020 - 12.39u reading time6min

Dat de Coronacrisis heel wat ondernemingen voor bijzondere uitdagingen stelt, is zeer bekend. Dit is dan ook niet anders voor VZW TWERK. TWERK is een maatwerkbedrijf voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) in Herentals.

Huis van het Kind lanceert Pamperpunt

Heist op den Berg 24.10.2020 - 09.50u

Covid : Geel en Mol hotspots

Geel | Kempen regio | Mol | Neteland 24.10.2020 - 07.18u

Wintertijd vannacht : 1 uur langer slapen

Wintertijd vannacht : 1 uur langer slapen
EU | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.10.2020 - 07.01u

Gemiddeld 11.201 bevestigde besmettingen per dag

Gemiddeld 11.201 bevestigde besmettingen per dag
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.10.2020 - 06.55u

Levensloop Neteland 'Tour of Hope' verschuift naar 2021

Levensloop Neteland 'Tour of Hope' verschuift naar 2021
Grobbendonk | Neteland | Vorselaar 23.10.2020 - 23.31u

Leger springt bij in strijd tegen coronavirus: extra ambulances en ziekenvervoer via helikopters

Leger springt bij in strijd tegen coronavirus: extra ambulances en ziekenvervoer via helikopters
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 23.10.2020 - 19.33u

Peter Bellens : 'Alle bewoners WZC Sint-Anna testen negatief'

Peter Bellens : 'Alle bewoners WZC Sint-Anna testen negatief'
Herentals | Neteland 23.10.2020 - 18.08u

Rolmobiel neemt een nieuwe wagen in dienst

Rolmobiel neemt een nieuwe wagen in dienst
Turnhout regio 23.10.2020 - 17.38u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto