U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
13.10.2020 - 15.28u
Door: Mark Jaspers

Investeer mee in zonnepanelen

De stad laat een nieuwe installatie van zonnepanelen op het woonzorgcentrum Sint-Anna plaatsen. Daarvoor werken we samen met de Kempense burgercoöperatie Campina Energie.

Die biedt inwoners uit de regio de kans om te participeren in dit project. Inwoners van Herentals krijgen voorrang op de aankoop van aandelen. Hoe dit juist in zijn werk gaat en wat het dividend op deze aandelen is, wordt uitvoerig toegelicht tijdens een informatievergadering op maandag 26 oktober.

U bent om 19.45 uur welkom in de Sint-Jan-de-Doperkerk (Populierenlaan 2) op de Molekens.

Om alles vlot en volgens de geldende coronamaatregelen te laten verlopen, vragen we u om voor deze infoavond in te schrijven via www.herentals.be/info-energie. Na de infoavond stelt de stad de presentaties op deze webpagina ter beschikking.

Infomarkt over aanleg fietsostrade Herentals-Balen

De realisatie van de fietsostrade Herentals-Balen (F105) vordert goed. Verschillende fietsbruggen en -tunnels liggen al op hun plaats. In de loop november start de aannemer met de aanleg van de fietsweg tussen de Rozenstraat en de fietsbrug over het kanaal Bocholt-Herentals.

Deze fietsweg zorgt voor een verbinding tussen de fietstunnel aan Koulaak, de fietsbrug over de Kleine Nete, de fietsbrug over de Sint-Jobsstraat en de fietsbrug over het kanaal Bocholt-Herentals. Daarnaast starten ook de voorbereidende werken tussen de Olympiadelaan en de Poederleeseweg.

Benieuwd hoe al die werken zullen verlopen? Kom dan op dinsdag 20 oktober naar infomarkt in de tuinzaal van 't Hof (Grote Markt 41). De projectleiders van de provincie geven u meer informatie over de start van de werken, hoe die precies verlopen, of er een omleiding zal gelden, ... .

De infomarkt vindt plaats van 17 tot 20 uur. Reserveer vooraf een plaats via www.herentals.be/F105.

Win een frietketel

Als u op zaterdag 24 oktober tussen 9 en 12 uur uw gebruikte frituurolie of gebruikt frituurvet naar het recyclagepark brengt, maakt u kans op een mooie prijs. De actie vindt dit jaar voor de tiende keer plaats en daarom zijn er in de regio van IOK Afvalbeheer wel honderd frietketels te winnen.

Bovendien krijgt elke deelnemer een leuke attentie. Vergeet niet dat u eerst een afspraak moet maken als u naar recyclagepark wilt komen. Dat kan via www.herentals.be/recyclagepark of via het stadsloket (tel. 014- 28 50 50).

Gebruikte frituurolie of gebruikt frituurvet kan nuttig gerecycleerd en hergebruikt worden. Het grootste deel wordt verwerkt tot milieuvriendelijke biodiesel. Breng daarom uw gebruikte frituuroliën en -vetten altijd naar het recyclagepark! Het is gratis én u zorgt voor een beter milieu.

Neem met de hele straat deel aan de wedstrijd 'Zonder zwerfvuil straat'

Een nette straat zonder zwerfvuil, dat is waar Kempenaren van houden. Dit was de voorbije jaren te merken aan het succes van de 'zonder zwerfvuil straat'-wedstrijd waarbij een groot aantal affiches opdoken achter de Kempense ramen.

De wedstrijd vindt dit najaar opnieuw plaats maar in een nieuw jasje. U kunt nu enkel deelnemen met uw straat. Hoe meer affiches er in de straat opduiken, hoe krachtiger het signaal dat zwerfvuil écht niet kan.

Maak dus zoveel mogelijk buren warm om een affiche op te hangen en duidt een contactpersoon aan. Die schrijft de straat voor 15 november in via www.iok.be/zonderzwerfvuilstraat en ontvangt het gevraagde aantal 'zonder zwerfvuil straat'-affiches.

Hang de affiches tot 31 januari 2021 aan de ramen en wie weet komt uw straat als winnaar uit de bus. De hoofdprijs is een frietkot voor alle deelnemers van de straat.

Geritsel en gefluister: twaalf gratis audiowandelingen op uw smartphone

Eeuwenlang hebben we elkaar verhalen toegefluisterd. Over (bij)geloof, dwaallichtjes, heksen en rituelen. Vorige week lanceerde Kempens Karakter samen met de toeristische diensten twaalf audiowandelingen waarin die verhalen tot leven komen in luisterfragmenten.

In Herentals duikt de Baskwadder op in het Peertsbos, raakt u verzeild in heksenkringen en belandt u plots in een circustent.

Durft u mee op pad te gaan? Download de izi.TRAVEL app op uw smartphone of tablet, Zoek 'geritsel en gefluister' en kies een van de twaalf wandelingen.

Bij de dienst toerisme (Grote Markt 35) kunt u ook een papieren versie met enkel de route ophalen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.kempenskarakter.be/geritselengefluister.

Nacht van het Kempens Erfgoed

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober breekt de Nacht van het Kempens Erfgoed aan. Tussen valavond en middernacht kunt u deelnemen aan gratis activiteiten van Kempense verenigingen, musea, archieven en vrijwilligers.

Ook in Herentals is er heel wat te doen! U bent welkom op prachtige locaties, zoals kasteel Le Paige, het Oud Gasthuis, De Brink en Golfclub Witbos.

Van een gezellige vertelavond tot een zaklampenwandeling en een workshop groenten fermenteren. Er is voor ieder wat wils! Wegens de coronamaatregelen moet u voor de meeste activiteiten wel vooraf inschrijven.

Het volledige programma in Herentals en alle praktische info vindt u op www.nachtkempenserfgoed.be.

Week tegen Armoede

Van 12 tot 17 oktober organiseert vzw De Fakkel een Week tegen Armoede. Tijdens deze week wil de vzw vooral de thema's inkomen en onderbescherming onder de aandacht brengen. Wegens de coronamaatregelen is er dit jaar geen fakkeltocht.

De Fakkel voert op zaterdag 17 oktober wel actie in de winkelstraten van Herentals. Zij vragen aan iedereen om die dag een wit geknoopt laken uit te hangen als teken van verzet tegen armoede.

imageMeer nieuws

23 coronaboetes sinds maandag 19 oktober

Geel | Laakdal regio 26.10.2020 - 11.32u

Opnieuw opnames mogelijk in H. Hartziekenhuis Mol

Opnieuw opnames mogelijk in H. Hartziekenhuis Mol
Kempen regio | Mol 26.10.2020 - 10.38u

Inbraak bij Chiro Jong Leven in Nijlen

Nijlen regio 26.10.2020 - 08.53u

IOK-bouwgronden in Dennenstraat Geel

IOK-bouwgronden in Dennenstraat Geel
Geel 26.10.2020 - 06.49u

Kerstmagie Kasteel Westerlo gaat door

Kerstmagie Kasteel Westerlo gaat door
Kempen regio | Vlaanderen | Westerlo 25.10.2020 - 19.36u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto