U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
20.10.2020 - 21.43u
Door: Mark Jaspers

'Hoe kunnen wij u ondersteunen in deze bijzondere tijden?'

De impact van corona op ons leven is niet te onderschatten. Uw kinderen konden niet meer naar school, of u zag uw kleinkinderen nog amper.

Het sociale en culturele leven in onze anders zo levendige stad viel op slag stil, sporten werd een individuele aangelegenheid en onze ondernemers moesten zich in sneltempo aanpassen. Dit zijn maar enkele voorbeelden.

Wij willen als bestuur een duidelijk beeld krijgen van hoe u leven in coronatijden ervaart, en waar onze prioriteiten moeten liggen om u te ondersteunen in deze bijzondere tijden. Doe anoniem mee aan het onderzoek via www.herentals.be/impactcorona. Dat kan tot 10 november.

Het invullen van de test vraagt even van uw tijd waarvoor we u nu reeds willen bedanken.

Werkzaamheden aan spoorwegovergang Belgiëlaan

Van maandag 26 tot vrijdag 30 oktober voert Infrabel werkzaamheden uit aan de spoorwegovergang op de Belgiëlaan. De spoorwegovergang is tijdens deze periode telkens van 22.40u tot 04.50u afgesloten voor het verkeer.

Er loopt een omleiding via de Hikstraat, Nederrij, Poederleeseweg en Olympiadelaan. Overdag wordt de rijbaan steeds opengesteld.

Vrije staanplaats op woonwagenterrein Heirenbroek

Het stadsbestuur beheert twee woonwagenterreinen in Herentals. Op het terrein aan Heirenbroek is een staanplaats vrijgekomen. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u zich aanmelden via www.herentals.be/woonwagenwerk.

Herontdek de Zandstraat

De Zandstraat is al jaren de winkelstraat bij uitstek in het centrum van Herentals. Met een aanbod aan winkels, speciaalzaken en horeca vindt u gegarandeerd wat u zoekt.

De stad heeft daarom met dertien ondernemers uit de Zandstraat een handig zakboekje met exclusieve kortingen samengesteld. Het ideale moment dus om te shoppen in Herentals en de Zandstraat opnieuw te ontdekken. U kunt het bonnenboekje bestellen via www.handelshart.be/bonnenboekje en nadien afhalen bij de dienst toerisme (Grote Markt 35).

Het bonnenboekje gebeurt met de steun van pilootproject 'Straat in het Vizier', op initiatief van de provincie Antwerpen en met de steun van EFRO (Europees Fonds Regionale Ontwikkeling).

Renovatie van kunstencampus start op 3 november

Op dinsdag 3 november start de renovatie van de Kunstencampus op de Molenvest. De renovatie gaat ongeveer twee jaar duren. De werkzaamheden brengen heel wat verkeershinder in de omgeving met zich mee.

Toch kan doorgaand verkeer zo veel mogelijk blijven passeren. Tegelijk werkt de stad volop aan een mobiliteitsplan. Deze opdracht start nog dit jaar, of bij het begin van volgend jaar. In dit mobiliteitsplan bekijken we ook de verkeers- en parkeersituatie in de Molenvest.

Met de Kunstencampus investeert het stadsbestuur fors in zijn academies. De huidige gebouwen van de twee academies voldoen niet of zijn te klein. Daarom kocht de stad begin 2015 samen met de lokale politie het gebouw van Proximus in de Molenvest.

Na de renovatie beschikken we in het centrum van Herentals over een prachtig nieuw gebouw, dat een centrale plaats inneemt in het culturele en artistieke leven van onze stad.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto