U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
27.10.2020 - 10.26u
Door: Lex Verellen

Allerheiligen en Allerzielen op de begraafplaatsen

In de periode rond Allerzielen en Allerheiligen is het druk op de begraafplaatsen. Het dragen van een mondmasker is dan ook verplicht. De drukste momenten zijn op vrijdag- en zaterdagnamiddag. Probeer deze piekmomenten te vermijden.

De begraafplaatsen van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven zijn elke dag te voet toegankelijk van 8 tot 18 uur. Normaal mogen mensen die slecht ter been zijn, op vrijdag- en zaterdagnamiddag met hun wagen op de begraafplaats van Herentals. Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober is dit, voor de veiligheid van de vele bezoekers, niet toegestaan.

Om de drukte aan de begraafplaats in Noorderwijk op te vangen, geldt er van vrijdag 30 oktober om 15 uur tot dinsdag 3 november om 9 uur eenrichtingsverkeer in de Groenstraat en de Bremstraat, in de richting van de Servaas Daemsstraat naar Landweg.

Stad verkoopt afgedankt materiaal via onlineveiling

Het stadsbestuur organiseert een verkoop van oude machines en ander materiaal dat uit dienst werd genomen. De verkoop gebeurt via een onlineveiling in samenwerking met veilingbureau I&O Auctions.

Om deel te kunnen nemen moet u zich registreren op de website www.io-auctions.com. Van maandag 26 oktober om 16 uur tot maandag 16 november om 18 uur kunt u via deze website een bod indienen. Houd er rekening mee dat u boven op dit bod nog 17 procent veilingkosten en 21 procent btw betaalt.

Wilt u de goederen eerst bekijken? Dat kan op donderdag 12 november tussen 10 en 12 uur in het stedelijke magazijn in Addernesten. Op donderdag 26 november kunt u de aan u toegewezen goederen daar ophalen.

Dunningskap in bossen aan Heistraat

De stad laat de komende weken een dunningskap uitvoeren in het bos aan de Heistraat. De bomen worden geveld en afgevoerd met zware machines. Dit zorgt voor tijdelijke overlast en vervuiling van de toegangswegen. Na de werkzaamheden brengt de aannemer de boswegen en de toegangswegen terug in goede staat.

Het dunningswerk maakt deel uit van het bosbeheerplan voor de openbare bossen op de Kempense Heuvelrug dat Herentals en Kasterlee in 2007 hebben opgemaakt. Door de dunningskap krijgt de bosbodem meer licht en kan het bos natuurlijk verjongen met inheemse soorten.

Snoeiwerken in park Le Paige

Tot vrijdag 6 november vinden er snoeiwerken plaats in het park van Le Paige (Nederrij 135). De arboretumbomen en het merendeel van de andere bomen krijgen een onderhoudsbeurt. Wandelaars blijven welkom in het park, al zal de toegang op bepaalde momenten beperkt zijn.

Tussen maandag 26 en vrijdag 30 oktober snoeit de aannemer de bomen langs de Nederrij en de Poederleeseweg. Dit kan enige verkeershinder met zich meebrengen. De weg blijft wel steeds open voor gemotoriseerd verkeer en voetgangers.

Fietsers moeten tijdelijk een omleiding volgen wanneer de aannemer de bomen langs de Poederleeseweg snoeit. De omleiding loopt via de Wijngaard of de Olympiadelaan.

Openbaar onderzoek over omgevingsvergunning voor versterking hoogspanningslijn

Op vrijdag 30 oktober start er een nieuw openbaar onderzoek over de omgevingsvergunningsaanvraag (OMV_2020043074) in het kader van het project Massenhoven-Van Eyck. Dit gebeurt na een aanvulling op het dossier. De doelstellingen en dimensie van het project worden niet gewijzigd.

Elia plant met het project Massenhoven-Van Eyck een versterking van de hoogspanningslijn in de provincies Antwerpen en Limburg. Dit is nodig om de toename van elektriciteitsstromen beter te organiseren en meer elektriciteit uit te wisselen met Nederland.

De bestaande bovengrondse luchtlijn tussen hoogspanningsstation Massenhoven (in Zandhoven) en Van Eyck (in Kinrooi) wordt in twee fasen voorzien van een nieuw type elektriciteitsdraden die meer stroom kunnen vervoeren.

Op www.herentals.be/openbaar-onderzoek vindt u een link naar de website van Elia waar u de laatste informatie kunt raadplegen.

U kunt het dossier ook inkijken bij het stadsloket. Hiervoor maakt u een afspraak via www.herentals.be/openbaar-onderzoek of tel. 014-28 50 50. Een nieuw openbaar onderzoek betekent dat u opnieuw de mogelijkheid hebt om uw bezorgdheden en opmerkingen kenbaar te maken. Dit kan van 30 oktober tot 28 november via het omgevingsloket (www.omgevingsloket.be), of per brief aan het college van burgemeester en schepenen (Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals).
Meer nieuws

Telenet: 'Storingen tijdens geplande werken in Mechelen '

Telenet: 'Storingen tijdens geplande werken in Mechelen '
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 07.12.2021 - 10.53u

Maskers beschermen wel degelijk tegen corona, zelfs als ze niet helemaal correct worden gedragen

 Maskers beschermen wel degelijk tegen corona, zelfs als ze niet helemaal correct worden gedragen
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 06.12.2021 - 20.29u

Stakingspiket bij Mondelèz Belgium Biscuits Production (NV) Herentals

Stakingspiket bij Mondelèz Belgium Biscuits Production (NV) Herentals
Herentals | Nationaal | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.46u

Eurobiljetten krijgen make-over, (en iedereen mag mee bepalen hoe ze er zullen uit zien)

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland 06.12.2021 - 18.42u

Robert Walters : 'Een loonsverhoging vragen via Teams of Zoom: hoe doe je dat?'

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 06.12.2021 - 16.15u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto