Welke stadsdiensten zijn open?

De stadsdiensten blijven zoveel mogelijk open. Stad en OCMW zijn essentiële diensten. Als eerstelijnsdiensten blijven we zo veilig mogelijk verder werken om u te dienen. We volgen de coronamaatregelen nauwgezet op, zodat u op een veilige manier verder geholpen wordt.

· Het stadsloket is open op afspraak. Maak uw afspraak via www.herentals.be/afspraak of tel. 014-28 50 50.

· Het recyclagepark is open op afspraak. U kunt een afspraak maken via www.herentals.be/recyclagepark.

· Dienstencentrum Convent2 is open voor dienstverlening. Een afspraak maken kan via tel. 014-28 20 00 of www.herentals.be/afspraak. De lessen en groepsactiviteiten gaan niet door.

· De bibliotheek is open.

· Het stadsarchief is open op afspraak voor professionele studie en openbaarheid van bestuur. Maak een afspraak via tel. 014-21 28 00.

· Het cultuurcentrum is enkel open voor onderwijsactiviteiten en jeugdwerking.

· De dienst toerisme is open op afspraak voor wandelkaarten, mondmaskers en cadeaucheques. Een afspraak maken kan via tel. 014-21 90 88.

· De Vossenberg is open voor schoolactiviteiten en voor activiteiten voor jeugdwerking georganiseerd of goedgekeurd door het stadsbestuur.

· De zwembaden van het Netepark sluiten. De speeltuin blijft open.

· De Cirkel en 't Peeseeke schorten hun activiteiten op.

Vernieuwing van asfalt in Saffierstraat en Diamantstraat

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 november wordt de asfaltlaag in de Saffierstraat en de Diamantstraat vernieuwd. Tijdens de werkzaamheden is er geen verkeer mogelijk. Er loopt een omleiding via de Atealaan, Herenthoutseweg en Toekomstlaan. Bij slechte weersomstandigheden stelt de aannemer de werkzaamheden uit.

Herentals steunt 11.11.11-campagne: Changemakers maken het verschil

Ook dit jaar zet 11.11.11 changemakers op een voetstuk. Het gaat om mensen en bewegingen die een verschil maken door te streven naar een duurzame, leefbare toekomst waarin iedereen een plaats krijgt.

Wilt u de campagne steunen? Bestel dan wenskaarten, fluostiften of heerlijke chocolade via acties.11.be (zoek op 'Herentals'). Uw bestelling wordt aan huis geleverd.

De traditionele inzamelacties aan de supermarkten en de multiculturele brunch kunnen dit jaar niet plaatsvinden. Ook de geplande afhaalbrunch op 29 november moest spijtig genoeg worden geannuleerd.