U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
11.11.2020 - 08.29u
Door: Mark Jaspers

Kerkstraat afgesloten van 16 tot 21 november

Van maandag 16 november om 7 uur tot en met zaterdag 21 november om 18 uur voert een aannemer dakwerken uit in de Kerkstraat. Tijdens deze periode staat er een grote kraan ter hoogte van Kerkstraat 6.

De rijbaan is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor het doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer heeft toegang tot aan de werken. Het parkeerterrein aan de kerk blijft dus bereikbaar. Fietsers en voetgangers kunnen steeds langs de werfzone passeren.

Nieuwe vacatures bij de stad

Het stadsbestuur heeft nieuwe vacatures. Ze zijn op zoek naar een diensthoofd technische dienst, een diensthoofd stadsloket en burgerzaken, een teamleider gelijke kansen en preventie en een projectmedewerker gelijke kansen en preventie.

We leggen ook een nieuwe wervingsreserve aan voor schoonmakers. Meer bijzonderheden over de verschillende functies, de aanwervingsvoorwaarden en de selectieprocedures vindt u op www.herentals.be/vacatures.

Shop online bij onze lokale handelaars

Door de coronacrisis zijn veel winkels en restaurants gesloten, maar veel enthousiaste handelaars zijn nog steeds online bereikbaar. Ontdek op www.handelshart.be bij welke Herentalse handelaars u nog terecht kunt en koop lokaal om hen te blijven steunen.

Herentals versiert stadsloket voor pleegzorg

Tijdens de week van de Pleegzorg, van 13 tot 22 november, zet Herentals pleegzorg extra in de kijker. Als Pleegzorggemeente gaat Herentals samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen op zoek naar pleeggezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben.

Om die zoektocht te ondersteunen, vrolijken we het stadsloket op met enkele leuke posters, stickers en vlaggenlijnen. Zo willen we onze inwoners op een laagdrempelige manier laten nadenken over het pleegouderschap. Hebt u thuis nog een plekje vrij? Surf dan snel naar www.pleegzorgprovincieantwerpen.be.

Start aanleg van de fietsweg tussen Rozenstraat en fietsbrug over het kanaal Bocholt-Herentals

De realisatie van de fietsostrade Herentals-Balen (F105) vordert goed. Op 16 november start de aannemer met de aanleg van de fietsweg tussen de Rozenstraat en de fietsbrug over het kanaal Bocholt-Herentals.

In Koulaak, de Leliestraat, de Rozenstraat en mogelijk de Sint-Jobstraat kan er beperkte hinder zijn tijdens de aanvoer van materiaal. De straten worden niet afgesloten, maar er zal wel wat werfverkeer passeren.

Ook aan de fietsbrug over de Kleine Nete en de fietsbrug over 't Vlietje wordt er voortgewerkt. 't Vlietje blijft onderbroken voor fietsers en voetgangers, minstens tot en met 30 november. De routedokters van de provincie Antwerpen hebben omleidingen voorzien op het wandelknooppuntennetwerk.

Meer informatie over de aanleg van de fietsostrade F105 vindt u op www.provincieantwerpen.be.

Denk mee over de mobiliteit van de toekomst

36.000 Kempenaren gaan met de fiets naar het werk. Maar wat vindt u ervan? De vervoerregio Kempen nodigt alle Kempenaren uit om mee na te denken over hoe we ons in de toekomst zullen verplaatsen en wat daarvoor nodig is.

Schrijf u in voor de digitale open tafels op donderdag 26 november (Middenkempen) of woensdag 2 december (Zuiderkempen) via www.vervoerregiokempen.be.

De vervoerregio Kempen bestaat sinds 2019, bevat 28 gemeenten en telt 475.000 inwoners. Het is een van de grootste Vlaamse vervoerregio's die werd opgericht in het kader van basisbereikbaarheid.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto