U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
01.12.2020 - 17.26u
Door: Lex Verellen

Virtuele theatervoorstelling WatchApp#2

Het theatergezelschap SKaGeN zocht en vond met WatchApp een nieuwe manier om in deze bizarre tijden toneel te maken. In dit unieke format wordt het fysieke podium vervangen door het virtuele podium via de applicatie Whats App.

SKaGeN blijft in dit alles trouw aan de spelregels van het theater: u bent getuige van de intimiteit tussen twee personages zonder er zelf aan deel te nemen. Het gebeurt live, want u krijgt hun berichten in realtime te zien, op alle mogelijke momenten van de dag.

In het voorjaar presenteerde cultuurcentrum 't Schaliken de eerste reeks WatchApp#1: Emmi en Leo. Op algehele vraag van het publiek is er nu het vervolg, WatchApp#2: Emmi en Leo Live.

In deze tweede reeks gaat SKaGeN een hele stap verder. De personages krijgen gezichten en u kunt ze ook live tegenkomen, als u dat wil. WatchApp#2: Emmi en Leo Live start op zondag 6 december. Tickets kosten 12,50 euro en kunt u reserveren via www.schaliken.be.

Wedstrijdbad Netepark opent woensdag

Op woensdag 2 december is het wedstrijdbad terug open volgens de gewone openingsuren. Het recreatiebad blijft voorlopig nog gesloten wegens de geldende maatregelen.

oor de heropening van het doelgroepenbad wachten we nog op duidelijkheid van de Vlaamse bevoegde instanties.

De douches blijven gesloten en een mondmasker is verplicht in de droge zone. Reserveren is niet nodig.

Afvalkalender 2021 vanaf 7 december in de brievenbus

In de week van 7 december valt de nieuwe afvalkalender in de brievenbussen. Op deze kalender vindt u alle vertrouwde informatie terug, zoals de ophaaldata en sorteerregels. Geen kalender ontvangen? Vraag er een aan via www.herentals.be/afvalkalender.

Slechtzienden kunnen een groter formaat van de afvalkalender vragen via afvalbeheer@iok.be of via de Afvalinfolijn (tel. 014-56 27 75).

Rioleringswerken op Lierseweg

Van maandag 30 november tot vrijdag 11 december vinden er rioleringswerkzaamheden plaats op de Lierseweg. Hierdoor is de Lierseweg, tussen de Ringlaan en de Veldstraat, afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer.

Plaatselijk verkeer kan vanop de Ringlaan een korte omleiding volgen via de Markgravenstraat en de Glasstraat. Plaatselijk verkeer dat vanuit het centrum komt, wordt omgeleid via Vossenberg en de Markgravenstraat. Doorgaand verkeerd tussen de Ringlaan en het centrum rijdt om via de Herenthoutseweg. Fietsers en voetgangers kunnen passeren.

Op wandel met Warme William

Van 7 december tot 10 januari kunt u met het hele gezin de Warme William-wandeling doen. De wandeling start aan de dienst toerisme op de Grote Markt en volgt een route van 4 kilometer door het centrum van Herentals.

Onderweg komt u opdrachten en letters tegen. Vul de letters in op het antwoordblad, breng dit uiterlijk op 10 januari binnen en maak kans op een leuke prijs!

Het antwoordblad met routebeschrijving kunt u downloaden via www.herentals.be/warme-william. Achteraf kunt u uw antwoorden ook via het onlineformulier op deze webpagina indienen.

Hebt u liever een papieren exemplaar? Dat kunt u ophalen bij de dienst toerisme (Grote Markt 35). Houd er wel rekening mee dat u hier momenteel enkel terecht kunt na afspraak (tel. 014-21 90 88).

Het ingevulde antwoordblad kunt u in de brievenbus steken bij de dienst toerisme of bij de dienst gelijke kansen en preventie (Nederrij 115). De winnaars worden gecontacteerd in de week van 18 januari 2021.

Tijdens de Warme William-wandeling leren kinderen dat praten over hun gevoelens oké is. Ook u kunt een Warme William voor hen zijn. Een Warme William is iemand die écht naar anderen luistert. Het is iemand die u vraagt hoe het écht met u gaat.

Bubble BQ mag blijven staan tot 30 april

De stad heeft een akkoord met Production Pirates voor het gebruik van kasteel Le Paige voor de organisatie van de Bubble BQ. Het historische karakter en de erfgoedwaarde van het kasteel en het park staan centraal in de afspraken.

'Production Pirates zet zich in om kasteel Le Paige, cultureel erfgoed van de stad, te promoten. 'Het college van burgemeester en schepenen is blij dat dit mooie initiatief het kasteel op een feeërieke wijze verlicht en zo in de kijker plaatst.

De uitbatingsvergunning gaat in zodra de horeca opnieuw opent en is maximaal 120 dagen geldig. Productions Pirates mag gebruik maken van de site tot 30 april.

De gebruiksovereenkomst voor Le Paige met hierin de socio-culturele engagementen die de stad verwacht van Production Pirates ligt voor op de gemeenteraad van 8 december.

De stad heeft ook de nodige gesprekken gevoerd met de kerkfabriek. De uitbating van de Bubble BQ kadert binnen het beheerplan van domein Le Paige en betekent een verdere doorstart van het herstel van het domein.

De stad stelt ook haar experten ter beschikking om het traject voor een religieuze invulling van het domein, zoals het legaat van de familie Le Paige vereist, te ondersteunen.

Herentals steunt de mensenrechten! En u?

Ook dit jaar ondersteunt stad Herentals de eindejaarscampagne van Amnesty International tijdens de maand december. Jaarlijks houdt Amnesty International deze maand een heuse schrijfmarathon om wereldwijd mensen in nood te helpen.

Het doel: hun leven veranderen. Ook u kunt deze mensen steunen door online brieven te versturen. Want élke brief telt! Surf dus zeker eens naar www.amnesty-international.be/schrijfmarathon.

Toe aan nieuwe ramen of extra isolatie?

Bereken uw winst op fluvius.benoveren.be

Benieuwd hoeveel u bespaart met isolatie of nieuwe ramen? Fluvius stelt vier nieuwe online calculators voor waarmee u eenvoudig kunt berekenen hoeveel uw BENOvatie (beter dan een gewone renovatie) kost, wat de terugverdientijd is en hoeveel energie u bespaart.

U komt meteen ook te weten of u in aanmerking komt voor een premie. Probeer het zelf op benoveren.fluvius.be. U vindt er trouwens nog veel meer onafhankelijk advies om uw BENOvatie tot een goed einde te brengen.

imageMeer nieuws

Circus Pipo naast VC Herentals

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 28.06.2022 - 02.37u reading time1min

Circus Pipo slaat z'n tenten op aan het multifunctioneel terrein, Herenthoutseweg naast VC Herentals.  Je kan er van 1 tot en met 10 juli voorstellingen beleven.

Tickets aan de kassa of online https://circuspipobelgium.be/praktische-info/

'Circus Pipo staat sinds jaar en dag garant voor dé familie-uitstap bij uitstek.
Dit eigentijdse circus brengt een heerlijke mix van puur traditioneel circus en unieke, wervelende sensaties voor jong en oud.'

Vanaf donderdag onderhoudswerken op ring Lier (R16)

Kempen regio | Lier regio | Nationaal | Vlaanderen 27.06.2022 - 15.14u

Fietser uit Turnhout spuwt 11 keer naar politie: 12 maanden cel

 Fietser uit Turnhout spuwt 11 keer naar politie: 12 maanden cel
Kempen regio | Turnhout regio 27.06.2022 - 14.40u

Kandidaat voor een sociale woning? Dan moet je straks je bankrekeningen laten zien

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.06.2022 - 07.21u

Bruce Springsteen and The E Street Band op TW/Classic 2023

Bruce Springsteen and The E Street Band op TW/Classic 2023
Internationaal | Nationaal 26.06.2022 - 23.00u

Lions Club Mol-Geel: €50.000 voor goede doelen

Lions Club Mol-Geel: €50.000 voor goede doelen
Geel | Internationaal | Kempen regio | Mol 26.06.2022 - 17.18u

JustConsult: eerste gerechtelijke strafdossiers online raadpleegbaar

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 26.06.2022 - 12.19u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto