Sfeervolle wandelingen in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven

Om voor een extra lichtpuntje te zorgen in deze donkere periode organiseert de stad drie sfeervolle wandelingen, één in elke deelgemeente. U kunt de wandelingen tussen 11 december en 10 januari volledig coronaveilig maken met uw gezin, bubbel of knuffelcontact.

In Herentals start de wandeling aan het kantoor van de dienst toerisme op de Grote Markt. U volgt de 5 kilometer lange route van de historische stadswandeling, een combinatie van erfgoed en natuur.

Onderweg komt u verrassende lichtfiguren en sfeervol verlichte monumenten tegen. Zowel in Noorderwijk als in Morkhoven kunt u een korte, kindvriendelijke wandelzoektocht maken. Beide routes zijn ongeveer 3,5 kilometer lang. U gaat op zoek naar figuurtjes en wandelt langs enkele leuke lichtdecoraties.

U vindt de drie routes online op www.herentals.be/sfeervolle-wandelingen. Hebt u de routes graag op papier? Dan kunt u de brochures afhalen bij de dienst toerisme (Grote Markt 35). De dienst toerisme is trouwens extra open tijdens de eindejaarsperiode. U kunt er ook terecht op zondag 13, 20 en 27 december van 13 tot 17 uur.

Fietspunt gesloten tijdens eindejaar

De Fietspunten van Herentals, Balen, Mol, Geel en Olen zijn gesloten van 21 tot 31 december 2020. Ze openen terug op maandag 4 januari 2021. De Blue Bikes blijven beschikbaar tijdens de sluiting. De medewerkers van het Fietspunt zorgen ervoor dat de deelfietsen in orde zijn bij het begin van de sluiting.

Tentoonstelling cursisten Convent2

Dienstencentrum Convent2 (Augustijnenlaan 26/1) stelt in haar cafetaria en gangen doorlopend eigen werken van de cursisten tentoon. Nog tot einde februari kunt u van 9 tot 17 uur een tentoonstelling van de cursisten fotografie bewonderen. Om drukte te vermijden, vragen we om vooraf te reserveren via tel. 014-28 20 00 of dienstencentrum@herentals.be.

Cultuurcentrum 't Schaliken presenteert nieuw onlineprogramma

Cultuurcentrum 't Schaliken laat u niet in de kou staan. Met een gevarieerd onlineprogramma brengen zij cultuur rechtstreeks naar uw huiskamer. De komende weken kunnen families met kinderen onder meer genieten van een kerstconcert, een dansworkshop en een tekenfilm.

Voor jongeren is er een voorstelling van Theater FroeFroe op Instagram. Volwassenen kunnen dan weer hun hart ophalen tijdens de Franse avond van Frank Mercelis en Antoon Offeciers, en ook de vijf optredens van Boke Hertals in uw kot kunt u nog steeds bekijken.

Er komen bovendien nog meer voorstellingen en activiteiten bij. Hou zeker de website (www.schaliken.be) en de Facebook-pagina van 't Schaliken in de gaten voor meer informatie.