't Peeseeke helpt u verder op afstand

Omwille van de coronacrisis is openbaar computerlokaal 't Peeseeke al een tijdje gesloten. Onze vrijwilligers helpen u echter graag verder vanop afstand. Vanaf maandag 4 januari kunt u telefonisch bij hen terecht via het nummer 014-24 66 97.

't Peeseeke is bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, telkens van 13 tot 17 uur.

Als het nodig is, kunnen de vrijwilligers uw computer vanop afstand overnemen om samen met u te bekijken wat er aan de hand is. Dit gebeurt via het programma Teamviewer en is volledig veilig.

U geeft toestemming aan de vrijwilliger om tijdelijk uw computer over te nemen. Nadien kan de vrijwilliger niets meer doen tot u opnieuw toestemming zou geven. Hebt u dit programma nog niet op uw computer of laptop staan? Geen probleem. De vrijwilliger legt u telefonisch uit hoe u dit installeert. U kunt zelf ook al eens een kijkje nemen op www.teamviewer.com.

Uitbreiding fietsenstalling aan administratief centrum

Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist om de fietsenstalling aan het administratief centrum uit te breiden tot vier maal de huidige grootte. De nieuwe fietsenstalling zal plaats bieden aan 42 fietsen en beschikken over tien oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Het eerste, huidige deel van de fietsenstalling blijft vrij toegankelijk voor bezoekers, het nieuwe deel wordt uitgerust met een badgelezer en kan enkel gebruikt worden door personeelsleden.

Als alles volgens planning verloopt, kan de fietsenstalling tegen de zomer in gebruik worden genomen. De uitbreiding kadert in het nieuwe fietsbeleid voor werknemers dat de stad en de vakorganisaties afgelopen juli goedkeurden.

Meldpunt discriminatie op de huurmarkt

Wanneer verschillende kandidaat-huurders zich aanmelden, moet een verhuurder noodgedwongen keuzes maken. In Vlaanderen is het wettelijk verboden om u bij deze keuze te laten leiden door zaken zoals de achtergrond, het geloof of de geaardheid van de kandidaat-huurders.

Als verhuurder beseft u uiteraard niet altijd dat u mogelijk discrimineert. En als huurder weet u misschien niet goed welke informatie uw toekomstige verhuurder al dan niet van u mag vragen.

Wilt u meer duidelijkheid over wat er wordt verstaan onder discriminatie op de woonmarkt? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Unia (www.unia.be/nl/actiedomeinen/huisvesting).

Unia is een onafhankelijke Belgische openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevordert. Meent u het slachtoffer te zijn van discriminatie op de woningmarkt? Dan kunt u dit melden via www.melding.unia.be.

Beschikt u niet over toegang tot het internet of hebt u hulp nodig bij het invullen van de melding? Maak dan een afspraak met de sociale dienst van de stad (Nederrij 133/A, tel. 014-24 66 66, sociale.dienst@herentals.be).