U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
26.01.2021 - 17.06u
Door: Mark Jaspers

Gratis kaartjes voor uw coronahelden

Wilt u uw coronaheld(en) bedanken met een origineel wenskaartje? Vraag dan een gratis pakketje van vier kaartjes aan via www.herentals.be/coronahelden of haal het op bij · de dienst toerisme (Grote Markt 35) · de KringKruidenier (Lierseweg 132) · de bibliotheek in Herentals (Gildelaan 13) · de bibliotheek in Noorderwijk (Ring 26).

De kaartjes werden ontworpen door leerlingen van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst en enkele medewerkers van de stad.

De sportelgids: sport en beweging voor de 55-plusser

In de sportelgids kan de sportieve 55-plusser alle info terugvinden over sport- en beweegactiviteiten in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Zo kunt u lezen over alle verenigingen van onze stad die een werking hebben voor 55-plussers. Ook staat er een overzicht van de activiteiten die de stad zelf organiseert.

Interesse? Kom dan een exemplaar van de sportelgids halen :  · Sporthal de Vossenberg · Zwembad het Netepark · Dienstencentrum Convent 2 · Bibliotheek Herentals · Bibliotheek Noorderwijk.

Nieuwe vacatures bij de stad

Het stadsbestuur heeft nieuwe vacatures. We zijn op zoek naar een jurist dienst rechtshulp, technieker loodgieterij en sanitair, arbeider wegen, arbeider vervoer en arbeider groen.

Meer bijzonderheden over de verschillende functies, de aanwervingsvoorwaarden en de selectieprocedures vindt u op de pagina Vacatures.

De stad helpt padden veilig over te steken

Het college van burgemeester en schepenen biedt ondersteuning aan Natuurpunt Nete & Aa tijdens het opstellen en afbreken van de paddenoverzetactie in 2021.

Jaarlijks trekken op het grondgebied van Herentals van half februari tot eind april padden terug naar hun voortplantingspoelen. Natuurpunt Nete & Aa wil met de paddenvoorzetactie ervoor zorgen dat padden veilig de weg oversteken en niet worden overreden door een auto.

De stad ondersteunt de actie door in de berm langs de Lichtaarsesteenweg (ter hoogte van de grens met Lichtaart) schermen en emmers te plaatsen. Zo worden de padden via een barrière van geleidingsschermen veilig naar de opvangemmers geleid. Vrijwilligers brengen de opgevangen dieren daarna naar de overzijde van de weg.

U kunt de locatie van de paddenoverzetactie herkennen door een verkeersbord type A met de afbeelding van een pad en het verkeersbord type C43 met snelheidsbeperking 50 km/uur.

Herstel en onderhoud Sint-Bavokerk en omgeving

Het stadsbestuur heeft een beheersplan opgesteld voor het herstel en het onderhoud van de Sint-Bavokerk in Noorderwijk. Het gebouw is in verval geraakt en een grondige renovatie dringt zich op.

Met het beheersplan wil de stad het waardevolle erfgoed in ere herstellen en met een duidelijk plan van aanpak onderhouden.

Zo bevindt vooral het dak van de Sint-Bavokerk zich in een zeer slechte staat. Het dak wordt daarom gedeeltelijk vervangen. Naast de kerk zijn ook de pastorij met schuur en de grafkapel van de familie De Gellinck opgenomen in het beheersplan.

Zowel het interieur als het exterieur van de schuur krijgen een grondige renovatie.

Het beheersplan kwam tot stand door nauw overleg tussen verschillende partijen zoals de kerkfabriek Sint-Bavo, IOED, het Agentschap Onroerend Erfgoed, het studiebureau Omgeving en het stadsbestuur.

imageMeer nieuws

Kredietvolume blijft op peil ondanks dalende kredietvraag

Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 03.03.2021 - 17.26u

Robert Walters : 'Executives willen organisatie door de crisis loodsen'

Robert Walters : 'Executives willen organisatie door de crisis loodsen'
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 03.03.2021 - 16.58u

Voorbereidende werken omgeving complex Geel-Oost van start

Geel | Laakdal regio | Vlaanderen | Westerlo 03.03.2021 - 14.17u

2 mensensmokkelaars en 7 transmigranten van bus geplukt in Lille

2 mensensmokkelaars en 7 transmigranten van bus geplukt in Lille
Internationaal | Kempen regio | Lille | Vorselaar 03.03.2021 - 12.29u

"We kunnen 5 Albert Heijn supermarkten per jaar openen” (Jan Peeters, Groep Peeters-Govers Gierle)

"We kunnen 5 Albert Heijn supermarkten per jaar openen” (Jan Peeters, Groep Peeters-Govers Gierle)
Internationaal | Kempen regio | Lille | Neteland | Vlaanderen 02.03.2021 - 23.01u

Brengt paardenvirus O. Spelen in gevaar? "De paarden komen op de 1e plaats"

Brengt paardenvirus O. Spelen in gevaar? "De paarden komen op de 1e plaats"
Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 02.03.2021 - 20.14u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto