Drie maanden hinder op E313 in beide richtingen

Vanaf maart voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer herstellingswerken uit aan de E313-brug in Westerlo (bij complex 24 Geel-Oost). Omdat er telkens de helft van de brug wordt afgesloten, zullen deze werken voor de nodige hinder zorgen. Het verkeer kan in beide richtingen blijven rijden. Onder de brug is er tijdens de werkzaamheden geen gemotoriseerd verkeer mogelijk.

De werken duren in totaal ongeveer 12 weken en gebeuren in drie fasen:

• Fase 1: eerste week maart

Dit zijn de voorbereidende werken. Tijdens deze week wordt de doorsteek in de middenberm gemaakt om het verkeer van brughelft te laten wisselen. Voor de uitvoering van deze werken wordt er één rijstrook ingenomen tijdens dalmomenten om de verkeershinder tot een minimum te beperken.

• Fase 2 en 3: tweede week maart tot eind mei

In fase 2 is de brughelft richting Hasselt afgesloten om de nodige herstellingen uit te voeren. Deze fase duurt ongeveer acht weken. In fase 3 wordt de brughelft richting Antwerpen afgesloten. Deze fase neemt ongeveer vier weken in beslag.

De meest actuele informatie over de werken op de E313 in Westerlo is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/westerlo.

Renoveer uw handelspand met extra financiële ondersteuning

Nog tot eind 2021 kunt u op extra financiële ondersteuning van de stad rekenen bij de renovatie van uw handelspand. Het stadsbestuur investeert in samenwerking met het Agentschap Innoveren & Ondernemen 150.000 euro in het opwaarderen van het kernwinkelgebied. Het kernwinkelgebied bestaat uit de Grote Markt, het Hofkwartier, de Zandstraat tot aan de Zandpoort en de Bovenrij tot aan de Bovenpoort.

U kunt de subsidie gebruiken worden voor:

• de renovatie van voorgevels van leegstaande panden
• de renovatie van etalages van leegstaande panden
• maatregelen die wonen boven winkels mogelijk maken

Een leegstand handelspand is een handelspand waarvan meer dan de helft van de vloeroppervlakte minstens 12 opeenvolgende maanden niet als handelspand wordt gebruikt.

Belangrijk om te weten: de kosten van de renovatiewerken moeten gemaakt zijn voor 31 december 2021. Meer informatie over het premiestelsels kernwinkelgebied kunt u lezen op de website van de stad Herentals: https://www.herentals.be/premiestelsels-kernwinkelgebied.

Nutswerken in de Nederrij

Vanaf 22 februari tot en met 9 maart vinden er nutswerken plaats in de Nederrij. Tijdens deze nutswerken geldt een enkelrichting op de Nederrij in de richting van het centrum. Voor het verkeer in de andere richting is er een omleiding via de Belgiëlaan en de Olympiadelaan. Fietsers en voetgangers kunnen in beide richtingen door.

Sorteer eenvoudiger met de nieuwe blauwe pmd-zak

De blauwe pmd-zak werd meer dan 20 jaar geleden ingevoerd. Met succes, want nergens wordt meer gesorteerd en gerecycleerd dan in ons land. Daar mogen we met z'n allen trots op zijn. Door goed te sorteren, kunnen we gebruikte verpakkingen recycleren tot nieuwe grondstoffen. Zo besparen we materialen en energie en stoten we minder CO2 uit.

Dankzij nieuwe technologieën en moderne sorteerinstallaties kunnen we steeds meer verpakkingen sorteren en recycleren. Daarom introduceert IOK Afvalbeheer op 1 maart de nieuwe blauwe zak. Daarin mogen naast de klassieke pmd-verpakkingen ook alle andere plastic verpakkingen. Een goede zaak voor u én voor het milieu.

Een rol nieuwe blauwe zakken kost 3,60 euro (0,15 euro per zak). Hebt u nog een voorraad oude pmd-zakken liggen? Geen probleem, u mag deze blijven gebruiken tot ze op zijn.

Welke verpakkingen mogen in de nieuwe blauwe zak?

• plastic flessen en flacons
• metalen verpakkingen
• drankkartons
• huishoudelijke plastic verpakkingen
• plastic zakken en folies

Rioleringswerken op Olenseweg

De Olenseweg is van maandag 22 tot vrijdag 26 februari afgesloten voor rioleringswerken. Gemotoriseerd verkeer kan niet passeren tussen de Paradijsstraat en de Sint-Bavostraat. Verkeer van Noorderwijk naar Olen rijdt om via de Kijnigenstraat. Verkeer van Olen rijdt om via de Sint-Bavostraat en de Diesterbaan. Fietsers en voetgangers kunnen passeren aan de werken.

't Peeseeke opnieuw open

't Peeseeke gaat op 22 februari (na de krokusvakantie) opnieuw open. U kunt er elke dinsdag-, woensdag en donderdag terecht van 13 tot 16 uur. Als u wilt langskomen, moet u dat wel vooraf laten weten. Dat kan elke werkdag van 13 tot 16 uur via 014-24 66 97.  Foto Lannoy/ N.