U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
23.02.2021 - 14.56u
Door: Mark Jaspers

Ondergrondse leidingstraat van Antwerpse haven tot Ruhrgebied (DE)

Het grondgebied van Herentals maakt deel uit van het plan om een reservatiestrook vast te leggen voor een ondergrondse leidingstraat. Deze leidingstraat loopt van de haven van Antwerpen tot aan de grens met Nederland en verder tot in het Duitse Ruhrgebied. Een leidingstraat is een zone waarin men pijpleidingen gebundeld kan aanleggen.

Het plan draagt de naam GRUP Leidingstraat Antwerpen-Ruhr. De Vlaamse Regering keurde op 18 december 2020 de startnota goed. Naast Herentals maken 45 gemeenten in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant deel uit van het plan.

Infomoment

Van 2 maart tot 30 april loopt de publieke raadpleging over de startnota, met een digitaal infomoment op 25 en 30 maart van 19.30 tot 21u.30 uur.

Inschrijven is verplicht en kan via 02/ 553 38 00 of www.omgeving.vlaanderen.be/grups/leidingstraat-Antwerpen-Ruhr.

Geef uw naasten een opkikkertje op Complimentendag

Op 1 maart is het weer Complimentendag. Zeker in deze moeilijke tijden kan iedereen wel een opkikkertje gebruiken. Een compliment is gratis, het effect onbetaalbaar. Wist u dat het uitdelen van complimentjes ook uw veerkracht versterkt?

U kunt daarom een complimentje sturen naar alle mensen die dat volgens u verdienen. De liefste mama, de beste collega, de tofste pee in uw sportteam, ... Schrijf uw eigen compliment, voeg er een toffe foto bij en stuur het zo de wereld in via uw sociale media.

Wegonderhoud Atealaan

Van maandag 1 maart tot en met vrijdag 30 maart vindt er wegonderhoud plaats op de Atealaan. Deze wegenwerken gebeuren in verschillende fases:

· Fase 1a en Fase 1b: stuk tussen Herenthoutseweg en Saffierstraat. Het verkeer kan maar over één rijstrook rijden. Het verkeer richting Herenthoutseweg wordt omgeleid via de Saffierstraat en de Toekomstlaan.

· Fase 2a: vanaf Saffierstraat tot Bannerlaan. Er is beurtelings verkeer mogelijk in beide richtingen ter hoogte van de te herstellen vakken. De Saffierstraat is tijdelijk afgesloten ter hoogte van het kruispunt met de Atealaan. Er is een omleiding voorzien via de Diamantstraat en de Toekomstlaan.

Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt er eind maart/begin april overgegaan van fase 1 naar fase 2.

Kleine herstelling van dak Lakenhal

In de week van 1 maart voert een dakwerker werken uit aan de Lakenhal. Het gaat om een kleine herstelling ten gevolge van waterinsijpeling. De werken gebeuren vanuit een hoogtewerker rondom de Lakenhal.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto