Vzw Boskat onderhoudt grasperken van onze stad

Het stadsbestuur gunt de opdracht voor het uitvoeren van onderhoudswerken aan grasperken aan vzw Boskat uit Herentals. Het gaat over grasperken op verschillende locaties binnen onze stad.

Vzw Boskat is een sociale werkplaats gespecialiseerd in groenaanleg, groenonderhoud en natuurzorg. De organisatie biedt tewerkstelling en opleiding aan ruim vijftig mensen die om verschillende redenen langdurig werkloos zijn. Met de keuze voor Boskat steunt de stad dus ook de sociale economie in Herentals.

Stad Herentals ondersteunt podcastproject JH Tiener

De stad geeft financiële ondersteuning aan het podcastproject van JH Tiener. Jeugdhuis Tiener zoekt in deze moeilijke tijden naar alternatieven om jongeren te bereiken en jongeren te laten participeren en exploreren in nieuwe projecten.

In het voorjaar van 2021 gaat JH Tiener daarom drie podcastafleveringen opnemen, opgesteld voor en door jongeren. Zo kunnen jongeren die meewerken aan de podcast experimenteren en bijleren rond bepaalde thema's.

Maar ook om jongeren die luisteren educatief te prikkelen rond bepaalde thematieken en onderwerpen. JH Tiener wil ook naambekendheid geven aan het jeugdhuis en tonen dat jongeren bij hen terecht kunnen voor heel uiteenlopende zaken.

De podcastafleveringen worden aangeboden via verschillende audio- en videokanalen zoals Spotify en YouTube. Deze opnames worden bovendien coronaproof opgenomen door een professionele opnamefirma.

Stad werkt aan kindvriendelijke openbare ruimte

De stad voert de komende weken op verschillende speelterreintjes werken uit. Het gaan dan voornamelijk om het opruimen of vervangen van oude toestellen, een omheining, inzaaien van gras en het herstellen van banken. Bij de betrokken speelpleinen plaatsen we borden om de werkzaamheden aan te kondigen.

Deze werkzaamheden kaderen in het Speelruimteplan. Daarmee willen we de openbare ruimte kindgericht maken en voldoende speelkansen bieden. Dat is een opstap naar een aangename, kwaliteitsvolle en levendige woonomgeving.

In sommige wijken starten we daarom in de loop van dit jaar een participatietraject op om dat samen met de buurt waar te maken. Meer info vindt u op www.herentals.be/speelterreinen.

Wegonderhoud Atealaan - update

Van maandag 1 maart tot en met vrijdag 30 april vindt er wegonderhoud plaats op de Atealaan. Deze wegenwerken gebeuren in verschillende fases:

· Fase 1a en Fase 1b: stuk tussen Herenthoutseweg en Saffierstraat. Het verkeer kan maar over één rijstrook rijden. Het verkeer richting Herenthoutseweg wordt omgeleid via de Saffierstraat en de Toekomstlaan.

· Fase 2a: vanaf Saffierstraat tot Bannerlaan. Er is beurtelings verkeer mogelijk in beide richtingen ter hoogte van de te herstellen vakken. De Saffierstraat is tijdelijk afgesloten ter hoogte van het kruispunt met de Atealaan. Er is een omleiding voorzien via de Diamantstraat en de Toekomstlaan.

Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt er eind maart/begin april overgegaan van fase 1 naar fase 2.