U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
16.03.2021 - 15.07u
Door: Mark Jaspers

Zingen voor de Dag van de Zorg

Van maandag 15 tot en met 21 maart is het Week van de Zorg, met Dag van de Zorg op zondag 21 maart. Ook dit jaar zijn er geen opendeurdagen in zorginstellingen, maar er is wel een alternatief programma voorzien om het werken in de zorg onder de aandacht te brengen.

Zorginstellingen zingen "Ik hou van u"

Het centrale thema van de Dag van de Zorg 2021 is het nummer 'Ik hou van u' van Noordkaap. Met de campagne brengen zorginstellingen een ode aan iedereen die zorgt. Zowel de professionele

zorgverlener als de vrijwilligers en de mantelzorgers krijgen alle aandacht die ze verdienen.

Zorgorganisaties werden gevraagd om massaal in hun eigen bubbel het nummer "ik hou van u" uit volle borst te zingen als verbinder tussen medewerkers en vrijwilligers maar even goed met patiënten, bewoners en cliënten. Het lied moet zo de hype worden van het voorjaar 2021 net zoals de Jerusalema-danschallenge van vorig jaar.

AZ Herentals heeft – net als vele andere zorginstellingen – deelgenomen aan deze zangchallenge. Het resultaat kunt u bewonderen op www.dagvandezorg.be/zing-mee

Beiaard speelt "Ik hou van u"

Op de Dag van de Zorg (zondag 21 maart 2021) worden om 12 uur alle registers coronaproof opengezet met een concert van de Vlaamse beiaardiers die in alle steden op hetzelfde moment "Ik hou van u" spelen. Doe mee en kom samen met uw buren op straat het nummer van Noordkaap zingen.

Ontdek Herentals te voet met 'Wandeling van de week'

Van 15 maart tot eind juni steekt de dienst toerisme van Herentals iedere week een 'Wandeling van de week' in elkaar. U kunt het plannetje en de routebeschrijving wekelijks afhalen op de dienst toerisme, Grote Markt 35 of vinden via www.herentals.be/toerisme/wandeling-van-de-week.

Stad annuleert paaskermis 2021

In het kader van de coronacrisis verbiedt de federale overheid voorlopig de organisatie van alle kermissen. Daardoor mag al zeker de paaskermis in Herentals niet doorgaan. Voor de volgende kermis – van 8 tot 10 mei in Morkhoven – wacht de stad de beslissing van de federale overheid af.

Als die de organisatie toestaat, zelfs al is het met strenge maatregelen, doet de stad het nodige om de foor te laten doorgaan. De stad heeft zich alvast voorbereid op alle mogelijke scenario's. Wanneer er duidelijkheid is, volgt er meer informatie.

Stad breidt aanbod G-sport uit

Voor de uitbreiding van het aanbod voor G-sporters werkt onze stad nauw samen met Parantee-Psylos. Dat is een echte expertisepartner die als Vlaamse G-sportfederatie van A tot Z het sportaanbod voor personen met een beperking organiseert. Zo zetten we samen deze sportieve evenementen op poten:

· Fun Days. Een tweejaarlijkse sportdag met medewerking van Herentalse sportverenigingen voor mensen met een fysieke beperking. Wanneer? Zaterdag 8 mei. Waar? Sportcomplex De Vossenberg.

· I like to move it. Een jaarlijkse internationale sportweek voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Wanneer? Van 29 augustus tot 3 september. Waar? In en rond Sport Vlaanderen. Meer info: www.herentals.be/g-sport. Vragen? sportdienst@herentals.be of 014 21 21 86.

Buitendeur van 't Schaliken in nieuw kleedje gestoken

De voordeur van 't Schaliken en de dienst toerisme van de stad Herentals is op maandag 15 maart vervangen. De inkomdeur aan de Grote Markt is nu een moderne glazen schuifdeur geworden. De werkzaamheden zijn gebeurd in samenspraak met het Agentschap Onroerend Erfgoed.

Herentalse lagereschoolleerlingen op de fiets door Bike2School

De leerlingen van de Herentalse lagere scholen gaan vaker met de fiets naar school door het project Bike2School. Bike2School wil 40 procent meer duurzame schoolverplaatsingen in veertien Kempense gemeenten realiseren, met een jaarlijkse CO2-reductie van 972 ton. 83 Kempense lagere scholen nemen deel vanaf schooljaar 2021-2022.

Via het project worden lagereschoolkinderen gestimuleerd om met de fiets naar school te gaan door hun fietsgebruik volledig geautomatiseerd te registreren. Met de verzamelde punten kunnen de leerlingen bij lokale handelaars of op de lokale kermis een beloning kopen.

IOK coördineert het project. De gemeenten Herentals, Arendonk, Balen, Geel, Grobbendonk, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Ravels, Vosselaar en Westerlo nemen deel. Voor dit project krijgen de projectpartners 300 000 euro subsidies van EFRO GTI Kempen, 70 000 euro via de provincie en 10 000 euro via de provinciale 10-op-10-subsidies.

Het project kadert binnen het engagement van de 29 Kempense gemeenten om hun CO2-uitstoot te verminderen met 40 procent tegen 2030. Meer informatie vindt u op www.kempen2030.be.

Stad plant nieuwe fietspaden en -tunnel

De Vlaamse Waterweg nv en Infrabel werken volop aan een nieuwe spoorwegbrug in Herentals. Tegelijkertijd pakken zij ook de kruising met Wolfstee, Lierseweg, De Beukelaer-Pareinlaan en Vossenberg aan. De kruising met Vossenberg wordt ondertunneld. In februari hebben de projectpartners de omgevingsvergunningaanvraag ingediend.

Voor de stad ontstaat door deze werkzaamheden de gelegenheid om ook andere plannen uit te voeren. Zo worden de fietspaden langs De Beukelaer-Pareinlaan tot en met het kruispunt met de Ekelstraat doorgetrokken. Ter hoogte van de Ekelenberg komt er bovendien een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel die de Lierseweg verbindt met de Ekelenberg.

imageMeer nieuws

Kasteeldorp meest tevreden over lokaal bestuur (62%), Herentals zit in diepe ravijn (22%) (2)

Herentals | Neteland | Olen | Vorselaar 18.06.2021 - 18.47u reading time5min

Hoe tevreden ben je over jouw gemeente? De nieuwe 3-jaarlijkse Gemeente-Stadsmonitor heeft ook voor de Netelanders heel wat in petto.

De lokale bestuurders van Vorselaar onder leiding van burgemeester Lieven Janssens (ActieV) mogen in de handen klappen.

Vakantieplezier met de Lilse zomerkalender

Vakantieplezier met de Lilse zomerkalender
Kempen regio | Lille | Neteland 18.06.2021 - 18.12u

Overlegcomité : sluitingsuur naar 1 uur, samenscholingsverbod afgeschaft

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 18.06.2021 - 17.18u

Oude containerklassen Ezaart vervangen, ook Heidehuizen krijgt moderne units

Kempen regio | Mol | Neteland 18.06.2021 - 17.14u

Nijlen: Verbeteringswerken aan onverharde wegen

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio 18.06.2021 - 17.09u

Vorselaar zet zijn schitterende vrijwilligers in de bloemetjes

Vorselaar zet zijn schitterende vrijwilligers in de bloemetjes
Kempen regio | Neteland | Vorselaar 18.06.2021 - 17.03u

Schatten van Vlieg in de bib van Nijlen i.s.m. het Kempens Diamantcentrum

Schatten van Vlieg in de bib van Nijlen i.s.m. het Kempens Diamantcentrum
Kempen regio | Neteland | Nijlen regio 18.06.2021 - 17.00u

1 event op 10 locaties: zo brengt Voka 140 ondernemers samen

1 event op 10 locaties: zo brengt Voka 140 ondernemers samen
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 18.06.2021 - 16.44u

Roompot en Landal GreenParks bouwen Pan-Europese organisatie uit

Roompot en Landal GreenParks bouwen Pan-Europese organisatie uit
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 18.06.2021 - 16.41u

Edwin Van Houdt : 'Ook Volvo Van Houdt Kempen staat achter de topvrouwen van de Belgian Cats'

Edwin Van Houdt : 'Ook Volvo Van Houdt Kempen staat achter de topvrouwen van de Belgian Cats'
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 18.06.2021 - 15.54u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto