Verwerking inspraakreacties leidingstraat Antwerpen-Ruhr

Het grondgebied van Herentals maakt deel uit van het plan om een reservatiestrook vast te leggen voor een ondergrondse leidingstraat. Dat is een zone waarin men pijpleidingen gebundeld kan aanleggen.

De leidingstraat loopt van de haven van Antwerpen tot aan de grens met Nederland en verder tot in het Duitse Ruhrgebied.

Op vrijdag 30 april liep de publieke raadpleging over de startnota van het vervolgtraject af. Tijdens de publieke raadpleging ontving de Vlaamse overheid zo'n 4.500 inspraakreacties. Het planteam analyseert deze reacties nu grondig om de voorstellen uit de startnota waar nodig bij te sturen.

Het planvoornemen wordt concreter uitgewerkt. Zo brengt het planteam in beeld over welke en hoeveel leidingen en stoffen het precies zal gaan. Ook tekent het planteam de randvoorwaarden uit om het project in te passen in een duurzaam energiebeleid.

Om tot geoptimaliseerde tracés te komen, worden de alternatieven op basis van de inspraakreacties de volgende maanden meer in detail en op het terrein onderzocht. Die oefening gebeurt voor de drie tracés voorgesteld in de startnota. Meer informatie
www.omgeving.vlaanderen.be/grups/leidingstraat-antwerpen-ruhr

Herneming recepties van stad vanaf september

Door het coronavirus werden er in 2020 en 2021 heel wat recepties van onze stad geannuleerd of uitgesteld. Doordat er steeds meer versoepelingen zijn, heeft het stadsbestuur beslist dat de normale receptiewerking terug op gang kan komen vanaf september.

Zo keurt het stadsbestuur de volgende data en recepties goed:
• 10 september 2021: 150 jaar De Beukelaer
• 11 september 2021: ontvangst nieuwe inwoners 2020
• 16 september 2021: jubilerende verenigingen 2020
• 17 september 2021: jubilerende verenigingen 2021
 indien het aantal van de genodigden niet té hoog is, worden de recepties van 16 en 17 september gecombineerd op 16 september 2021

• 18 september 2021: ontvangst nieuwe inwoners 2021
• 7 oktober 2021: Herentalse Helden
• 11 november 2021: 11 november-viering
• 16 november 2021: receptie mantelzorgers
• 17 november 2021: huwelijksjubilarissen 2020
• 18 november 2021: huwelijksjubilarissen 2021

• begin december: Sint-Barbaraviering (brandweer)
• 14 januari 2022: nieuwjaarsreceptie stadspersoneel en personeel OCMW
• 20 januari 2022: waarderingsreceptie vrijwilligers

Netepark zoekt redders

Het Netepark staat het hele jaar door garant voor waterpret. In de zomermaanden verwelkomen wij dagelijks honderden bezoekers die willen genieten van de zwembaden en recreatiepark. Voor de veiligheid van onze klanten zoeken we twee extra redders. Onze redders houden toezicht aan de zwembaden en in het park en zorgen mee voor het onderhoud van het Netepark.

Hebt u een diploma Hoger Redder? En wilt u deel uitmaken van een enthousiast en tof team? Solliciteer uiterlijk op 31 juli 2021 via info@herentals.be. De selectieproeven zijn gepland op 9 augustus 2021. Alle info over deze functie vind je op www.herentals.be/vacatures.

Oude brug Herentals-Herenthoutseweg afgebroken

Sinds donderdag 24 juni is de nieuwe brug over het Albertkanaal aan de Herenthoutseweg opengesteld voor het verkeer. Na de ingebruikname van de nieuwe brug kon de oude brug op zondag 11 juli afgebroken worden.

Het verhogen van de brug en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal door NV De Vlaamse Waterweg kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal. Dit groter project omvat het wegwerken van capaciteitsbeperkende knelpunten op het Albertkanaal.

De openstelling van de nieuwe brug en de afbraak van de oude brug betekent nog niet het einde van dit project. De komende maanden worden ook de kades en jaagpaden onder de brug nog verder afgewerkt. De werkzaamheden zijn gepland om tegen het eindejaar klaar te zijn.

Foto Nnieuws.