U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
20.07.2021 - 16.01u
Door: Herman Gezelle

Stadsloket en dienst burgerzaken gesloten op 22 juli

Op 22 juli zijn het stadsloket en de dienst burgerzaken uitzonderlijk gesloten omwille van technische redenen. U kunt die dag het stadsloket wel telefonisch bereiken, maar er kunnen geen afspraken plaatsvinden.

Hang mee Belgische driekleurvlag uit op nationale feestdag

Op woensdag 21 juli viert het stadsbestuur de nationale feestdag in samenwerking met het Vaderlandslievend Comité Herentals. Het is de datum waarop in 1831 de eerste koning der Belgen, Leopold van Saksen-Coburg-Gotha, de grondwettelijke eed aflegde als koning.

De plechtigheden starten met een bijeenkomst om 10.45 uur aan Den Beiaard, gevolgd door een optocht naar de Sint-Waldetrudiskerk waar om 11 uur het Te Deum plechtig gezongen wordt. Om 11.30 uur vindt de kranslegging plaats aan het monument van de Onbekende Soldaat op de Molenvest. Tenslotte is er om 12 uur een receptie op het buitenplein van 't Schaliken.

Om onze stad in het thema van de dag te kleden, willen we bovendien een warme oproep doen om de Belgische driekleurvlag uit uw raam te hangen.

Snoei van dood hout in de Ghellincklaan en Kruisstraat

In de periode van 26 juli tot 31 augustus verwijdert de groendienst het dode hout in de lindebomen van de Ghellincklaan en de Kruisstraat in Herentals. De werken gebeuren gefaseerd.

• Eerste fase: Kruisstraat van Ring tot aan Koningsveld.
• Tweede fase: Kruisstraat van Koningsveld tot iets verder dan Zandkuil.
• Derde fase: de Ghellincklaan van Ring tot aan Koningsveld.
• Vierde fase: de Ghellincklaan van Koningsveld richting kasteel (aan bebouwing).

De werken vinden plaats tussen 8 en 16 uur. Elke fase is tijdens de werken afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd plaatselijk verkeer. In de werkzone kan het plaatselijk verkeer even niet door. Elke fase duurt ongeveer drie dagen.

De groendienst maakt gebruik van een hoogtewerker, kettingzaag en hakselaar. Dat brengt enige verkeers- en geluidshinder met zich mee. Om alles vlot en veilig te laten verlopen en schade aan wagens te voorkomen, vragen wij u om geen voertuigen onder de bomen te plaatsen. De nodige parkeerverbodsborden worden minstens 24 uur op voorhand geplaatst. Wij willen u erop wijzen dat als er voertuigen in de weg staan, de boom niet kan gesnoeid worden.

Voor meer inlichtingen kunt u terecht bij het Stadsloket op het nummer 014-28 50 50 en op www.herentals.be/wegen-en-verkeer.

Steun Wout van Aert met een affiche

Op 23 juli is het zover, dan start de hoogmis van de topsport: de Olympische Spelen. En ook Herentals en alle sportclubs supporteren mee! Met affiches supporteren we voor onze held en stadsgenoot Wout Van Aert.

Zelf interesse om Wout te steunen en een affiche op te hangen? Je kunt ze verkrijgen op de dienst sport, jeugd & evenementen in De Vossenberg, Markgravenstraat 107. De openingsuren vindt u hier: https://www.herentals.be/diensten/dienstverlening/dienst-sport-jeugd-evenementen.

Kunt u niet tot daar geraken? Geen probleem, dan kunt u gewoon een pdf van de affiche downloaden, afdrukken en aan uw raam ophangen. Hier vindt u de pdf: https://www.herentals.be/nieuws/steun-wout-van-aert-met-een-affiche

De campagne is een initiatief van Sport Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie. Samen met heel wat gemeentes en clubs in Vlaanderen zetten we zo onze lokale olympiërs in de kijker. En inspireren we hopelijk heel veel kinderen om ook de stap naar de sportclub te zetten.'

Foto A. Leys/ Nnieuws.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto