U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
17.08.2021 - 08.59u
Door: Herman Gezelle

Geboortes, overlijdens en huwelijken verschijnen weer in Stadskrant

Vanaf de editie van september kunt u in de Stadskrant weer een overzicht van de geboortes, overlijdens en huwelijken van onze stad bekijken. Die populaire rubriek werd sinds de zomer van 2019 niet meer gepubliceerd vanwege een systeemomschakeling. U vindt de rubriek steeds achteraan in de Stadskrant. In de editie van september staan alvast de gegevens van juni opgenomen.

8,52 procent van de chauffeurs rijdt te snel

De lokale politie Neteland heeft sinds begin dit jaar op verschillende locaties in Herentals, Morkhoven en Noorderwijk snelheidscontroles gehouden.

Daarbij werden op 54 momenten op 25 locaties meer 13.000 voertuigen gecontroleerd. 8,52 procent van de chauffeurs reed te snel en ontving hiervoor een boete. In totaal zijn dat ongeveer 1.100 boetes voor overdreven snelheid.

Het stadsbestuur vraagt de politie om deze controles te blijven uitvoeren. Overdreven snelheid zorgt voor een onveiligheidsgevoel bij kwetsbare weggebruikers en is een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongelukken. Zo brengt het veel menselijk leed met zich mee. Met de snelheidscontroles wil het bestuur en de politie verder werken aan een verkeersveilige stad en dorp.

Vind de vereniging die bij u past met de verenigingengids

Eindelijk kunnen we na een moeilijke coronaperiode samen met goesting in het verenigingsleven duiken. Bestaande en nieuwe leden kunnen weldra weer deelnemen aan de activiteiten van de vele clubs en verenigingen van onze stad.

Bent u reeds lid van een vereniging? Prima! U vindt ongetwijfeld uw weg naar uw favoriete club. Twijfelt u nog of bent u op zoek naar een hobby die het best bij u past? Ontdek dan meteen onze nieuwe verenigingengids op www.herentals.be/verenigingengids.

Op deze pagina krijgt u een handig overzicht van alle erkende clubs en verenigingen van onze stad. Met een eenvoudige zoekfunctie en filters kunt u vlot een vereniging selecteren die past bij uw interesses of die van uw kinderen.

Staat uw vereniging nog niet opgenomen in deze lijst? Neem dan contact op met het stadsloket via 014-28 50 50 of info@herentals.be om te bekijken of uw vereniging in aanmerking komt voor een erkenning. Zo kunt u genieten van het ondersteuningsaanbod van de stad.

'Kom weer genieten op Apérotime'

Op zaterdag 21 augustus komt Apérotime  opnieuw naar Herentals.   De organisatie vraagt om rekening te houden met de geldende coronamaatregelen. Zo moet u aan de inkom uw Covid Safe Ticket en uw identiteitskaart voorleggen. Wie een van deze documenten niet bij zich heeft, mag niet binnen op het evenement. De politie houdt steekproeven.

Apérotime vindt plaats op de parking achter zaal 't Hof. Daarom wordt het 'Loopke' op 21 augustus vanaf 12 uur afgesloten ter hoogte van het evenement. U kunt dan de doorsteek van de Belgiëlaan naar de Zandstraat en omgekeerd niet meer maken. De parking wordt eveneens deels afgesloten, ook voor voetgangers. De ondergrondse parking blijft wel toegankelijk.

Alle informatie over het Covid Safe Ticket en hoe u het moet aanvragen vindt u hier: https://covidsafe.be/

imageMeer nieuws

Sint-Vincentius : verkoop van oude boeken brengt €905 op

Sint-Vincentius : verkoop van oude boeken brengt €905 op
Herenthout | Neteland 29.11.2021 - 15.01u

Noordstar - Exc. Bouwel 0-0 : 'Billijke puntendeling'

Noordstar - Exc. Bouwel 0-0 : 'Billijke puntendeling'
Grobbendonk | Herentals 29.11.2021 - 14.44u

Nieuwe virusvariant omikron: "Reden tot bezorgdheid maar niet tot paniek"

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 29.11.2021 - 14.27u

De Averegten investeert verder in de toekomst

Heist op den Berg | Kempen regio 29.11.2021 - 10.11u

Telenet : 'Op 30 novembe analoge signaal in Geel en omstreken uitgeschakeld'

Geel | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 29.11.2021 - 09.15u

Eerstelijnszone Zuiderkempen : 'Hulplijn om testcode aan te vragen na hoog risicocontact'

Geel | Herselt | Kempen regio | Laakdal regio | Westerlo 29.11.2021 - 08.58u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto