Werkzaamheden aan spoorweg Belgiëlaan

Van maandag 6 tot en met zaterdag 25 september wordt er gewerkt aan de overweg op de Belgiëlaan. De werkzaamheden vinden plaats van maandag tot en met vrijdag van 22.40 tot 4.50 uur.

Overdag en in het weekend is de overweg geopend. Op vrijdagavond wordt er gewerkt tot zaterdagochtend om 4.50 uur. De omleiding loopt via de Hikstraat, Nederrij en de Poederleeseweg.

Plaatsing van nieuwe voetgangersbrug over de Aa

Op 30 en 31 augustus staat de plaatsing van de nieuwe voetgangersbrug over de Aa gepland. De brug wordt maar liefst zestien meter lang en komt vlakbij de Poederleeseweg op het grondgebied van onze stad. De voorbereidende werken starten al in de week van 23 augustus.

De brug vormt de ontbrekende schakel in het knooppuntennetwerk voor wandelingen in de regio van onze stad, Poederlee (Lille) en Vorselaar. Daarom is de brug ontworpen voor wandelaars, niet voor fietsers.

De plaatsing van de brug maakt deel uit van het strategisch project ‘Veerkracht in de vallei van de Kleine Nete’ en is een samenwerking van de stad, de gemeente Vorselaar en Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete. De officiële opening gebeurt op de Dag van de Trage Weg op 16 en 17 oktober.

Kom kijken naar gratis film ‘Un Divan à Tunis’

Op 26 oktober kunt u in het kader van het project Ciné Horizon genieten van de gratis film Un Divan à Tunis. De film is een geestige en onderhoudende komedie waarin de Westerse Selma haar psychoanalytische praktijk in Parijs inruilt voor een nieuwe thuis in Tunis.

De filmvoorstelling vindt plaats in de schouwburg van cultuurcentrum ’t Schaliken (Grote Markt 35) en start om 20 uur. Inschrijven doet u vooraf via wereld@herentals.be of 014-24 66 84.

Ciné Horizon is een samenwerking van Femma Mixinthals en de dienst gelijke kansen en preventie van de stad. Het project brengt films uit de hele wereld tot bij ons, waardoor er meer voeling met andere volkeren, culturen en realiteiten ontstaat.

Kermis in Morkhoven op 28, 29 en 30 augustus

De kermis in Morkhoven vindt plaats op het dorpsplein en gaat van start met een rondgang met de fanfare op 28 augustus om 17 uur.

Septemberkermis van 3 tot 8 september

De Septemberkermis gaat op vrijdag 3 september om 18.30 uur van start met een kermisrondgang voor alle kinderen met het Harmonieorkest Sint-Jozefcollege. Om 19.30 uur kunt u zich laten verbazen door een optreden van circusschool Locorotondo.

Op zaterdag 4 september is er een meet and greet met Iron Man en de verdeling van de krasloten. Liefhebbers van unieke en antieke spulletjes kunnen op zondag 5 september gaan snuffelen op de kermisrommelmarkt. De prikkelarme dag vindt plaats op dinsdag 7 september. Op woensdag 8 september is er ten slotte de kinderkleurwedstrijd en de familiedag.

Van woensdag 1 september om 7 uur tot donderdag 9 september om 12 uur is de Grote Markt afgesloten voor al het doorgaand verkeer.

Openingsfeest ‘t Schaliken

Op zondag 26 september vindt het openingsfeest van ’t Schaliken plaats. Er is dan tussen 12 uur en 20 uur geen verkeer mogelijk op de noordkant van de Grote Markt en de Zandstraat ter hoogte van de Lakenhal.