U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
07.09.2021 - 09.17u
Door: Herman Gezelle

Vind een geschikte bedrijfslocatie met Bizlocator

'Het stadsbestuur zet actief in op het verminderen van de leegstand in het kernwinkelgebied. Om leegstaande panden in dit gebied zo snel mogelijk in te vullen, werkt de stad samen met Bizlocator. Dat is een onlineplatform dat aanbieders van bedrijfsvastgoed en ondernemers die op zoek zijn naar een geschikte bedrijfslocatie, met elkaar in contact brengt.

Om het gebruik van BizLocator bij de vastgoedmakelaars te promoten, organiseert het stadsbestuur een infomoment op maandag 27 september  van 10 tot 12 uur in de raadzaal van het administratief centrum.

Voogden gezocht voor niet-begeleide minderjarigen

In ons land komen vaak minderjarige vluchtelingen aan zonder hun ouders of wettelijke vertegenwoordigers. De dienst Voogdij van de federale overheidsdienst Justitie zoekt voor hen gemotiveerde voogden die bereid zijn kinderen en jongeren die in onzekere omstandigheden in ons land verblijven, administratief en juridisch te begeleiden. Het is niet de bedoeling dat de minderjarige bij u thuis verblijft.

Wilt u het verschil maken voor deze kwetsbare kinderen en jongeren in nood, word dan voogd over een of meerdere van hen. Een opleiding van vijf dagen stoomt u klaar voor uw eerste voogdijen.

Meer inlichtingen over de voogdij over niet-begeleide minderjarigen vindt u op de website justitie.belgium.be/nl/themas_en_dossiers/kinderen_en_jongeren/niet-begeleide_minderjarige_vreemdelingen. De FOD Justitie organiseert ook een online infosessie op 20 september  om 10 uur. Gelieve uw deelname aan deze infosessie wel vóór 18 september te melden aan marieke.debeuf@just.fgov.be.

Installeer de nieuwe middleware voor uw identiteitskaart

De nieuwe identiteitskaarten hebben een nieuw soort chip. Om met deze chip te kunnen inloggen op overheidswebsites, moet u nieuwe middleware installeren. U vindt die middleware op https://eid.belgium.be/nl.

Als u dus niet kunt inloggen op een overheidswebsite, dan ligt dat wellicht niet aan uw identiteitskaart, maar aan verouderde middleware op uw computer. Om uw identiteitskaart te kunnen blijven gebruiken voor online toepassingen, is het belangrijk deze nieuwe versies te installeren.

Plantjesverkoop Kom Op Tegen Kanker is begonnen

Honderdduizenden azalea's staan klaar om de deur uit te vliegen. Tot 19 september kunt u een plantje kopen via plantjesweekend.be. Op 17, 18 en 19 september verkopen vrijwilligers ook plantjes aan supermarkten, op pleinen en aan huis. De opbrengst gaat naar betere zorg voor mensen met kanker en hun naasten.

Behaag onze Kempen, met gevelgroen

Behaag onze Kempen promoot inheemse en streekeigen planten. Die trekken meer diersoorten aan en vergroten de natuurwaarde van uw tuin.
U kunt via deze actie tot en met 20 oktober plantgoed kopen op www.iok.be/bok. Op deze website vindt u ook heel wat nuttige informatie over de verschillende soorten.

Bioloog en tv-figuur Joeri Cortens laat u bovendien kennismaken met de aangeboden soorten tijdens een inspiratiewandeling op het begijnhof, op zaterdag 18 september, om 13.30 uur of om 15 uur. Inschrijven kan via www.iok.be/tuinbezoek.

Vanaf dit jaar bevat het aanbod van Behaag Onze Kempen ook klimhulpen en klimplanten om de gevel van uw woning te vergroenen. Gevelgroen biedt verschillende voordelen. In de zomer zorgt het voor verkoeling.

Als u voor de klimplant bestaande verharding weghaalt, kan regenwater makkelijker de grond insijpelen, waardoor de kans op wateroverlast verkleint. De aangeboden planten zijn daarnaast ook ecologisch waardevol en dragen bij aan de biodiversiteit.

Bovendien tovert u met gevelgroen een grijze straat om tot een aantrekkelijke, groene straat. Opgelet: in Herentals mag een geveltuintje in een trottoir maximaal 30 centimeter breed zijn en het voetpad moet na aanleg minstens 1,5 meter breed blijven. U heeft ook altijd de toestemming nodig van het stadsbestuur.
Behaag Onze Kempen is een initiatief van IOK, Natuurpunt, Velt, JNM en 27 Kempense lokale besturen. De actie is intussen al aan haar 27e editie toe.

Eetbaar lekkers in buurttuin Koninkrijk

Het project Voedsel+Dorp wil op een vergeten perceel in Koninkrijk samen met de buurtbewoners een tuin vol eetbaar en ecologisch lekkers uit de grond stampen.

Wilt u deze buurttuin mee vorm geven, onderhouden en er de vruchten van plukken? We steken de koppen een eerste keer bij elkaar op maandag 20 september om 19.30u in de parochiezaal van Morkhoven. Inschrijven kan nog via www.herentals.be/voedseldorp.  Foto Nnieuws.

imageMeer nieuws

Deze (energie)premies kun je vanaf vandaag wel/niet aanvragen

 Deze (energie)premies kun je vanaf vandaag wel/niet aanvragen
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 01.07.2022 - 13.51u

Beweegbank aan Sporthal De Lichten in Booischot

Heist op den Berg 30.06.2022 - 15.55u

Verschillende chocoladefabrieken (deels) stilgelegd uit voorzorg na salmonellabesmetting bij Barry Callebaut

Verschillende chocoladefabrieken (deels) stilgelegd uit voorzorg na salmonellabesmetting bij Barry Callebaut
Herentals | Nationaal | Neteland | Olen | Vlaanderen 30.06.2022 - 15.29u

Kristof Pauels : 'Groep Infrabo klaar voor de toekomst'

Kristof Pauels : 'Groep Infrabo klaar voor de toekomst'
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen | Westerlo 30.06.2022 - 15.11u

E-steps verbannen van voetpad en je moet overal elektronisch kunnen betalen: dit verandert op 1 juli

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 30.06.2022 - 14.47u

Wout van Aert wordt aandeelhouder van Heylen Vastgoed

Wout van Aert wordt aandeelhouder van Heylen Vastgoed
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 30.06.2022 - 14.17u

Asbestverwijderaar start in Diepestraat Mol

Kempen regio | Lille | Mol 30.06.2022 - 13.56u

Levensgrote muurschilderingen als ode aan de landbouw

Levensgrote muurschilderingen als ode aan de landbouw
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 30.06.2022 - 12.48u

Criminelen maken via valse sms'jes honderdduizenden euro's buit: 6 verdachten opgepakt, onder wie een contacttracer

EU | Kempen regio | Nationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 30.06.2022 - 11.44u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto