Bibliotheken gesloten van 6 tot 15 oktober

Alle Vlaamse bibliotheken stappen over naar een ééngemaakt bibliotheeksysteem (EBS). De technische omschakeling gebeurt vanaf 6 oktober 2021. De bibliotheek is daardoor gesloten van 6 tot 15 oktober 2021. De bibliotheek in Herentals heropent op zaterdag 16 oktober 2021, om 14 uur; het filiaal in Noorderwijk op maandag 18 oktober, om 18 uur.

Tijdens de sluitingsperiode kunt u geen materialen inleveren, ook niet via de inleverbus. Online materialen reserveren of verlengen is dan ook niet mogelijk. De bib zorgt ervoor dat alle uitleentermijnen die in de sluitingsperiode zouden vallen, verlengd worden.

Na de overstap gaan de bibliotheken van Neteland (Herentals, Grobbendonk, Herenthout, Olen en Vorselaar) nog nauwer samenwerken. Zij hanteren vanaf dan hetzelfde reglement.

Wordt of bent u lid van een van deze vijf bibliotheken? Dan bent u automatisch ook lid van de vier andere. U kunt dan ook in de andere gemeenten terecht om materialen te lenen.
Verwendag

Al deze mijlpalen viert de bib graag samen met haar bezoekers. Iedereen is daarom welkom op de verwendag op zaterdag 23 oktober. In alle bibliotheken en filialen van Bibliotheek Neteland kunt u die dag terecht om te genieten van animatie voor jong en oud. Ook een hapje en drankje zullen niet ontbreken.

Op het programma staan voor de hoofdbib in de Gildelaan, van 10 tot 16 uur, karikaturist Marìn, Kaatjes KinderKapsalon, een boekvoorstelling van "Ieder zijn oorlog" van Louisa Peeters, een vintage game-hoek, een foodtruck en een wijnbar. Franz Duval zorgt voor de muzikale noot. In de bib van Noorderwijk kunt u van 10 tot 12 uur een ballonnenkunstenaar aan het werk zien en genieten van hapjes en drankjes.

Op de website en de sociale mediakanalen van de bib vindt u altijd de meest actuele informatie en de meest gestelde vragen terug. Vanaf begin oktober kunt u op de website ook het nieuwe reglement van Bibliotheek Neteland nalezen.

Nieuwe fietsenstalling station is klaar

Het vernieuwen van de fietsenstalling aan het station in Herentals gaat de tweede fase in. Van 27 september tot einde november wordt het rechterdeel, tussen het station en de busperrons, aangepakt. De fietsenstalling aan de linkse kant is vanaf dan klaar en beschikbaar voor fietsers.

De Blue Bike-fietsen worden enkele meters verplaatst en blijven beschikbaar.
Voetgangers tussen het busperron en het station moeten even oversteken.
Auto's en fietsen op het Stationsplein kunnen in beide rijrichtingen blijven rijden.

Herdenking Bevrijding van Herentals

Op donderdag 23 september aanstaande herdenkt de vaderlandslievende vereniging Brigade Piron – Nete en Aa de bevrijding van Herentals. Om 13.30 uur trekken de kinderen van het vijfde leerjaar van (W)onderwijs met vaandels en onder muzikale begeleiding in stoet van de Bovenrij door het Lantaarnpad naar het Besloten Hof in het Franciscanessenklooster aan de Nonnenstraat 12.

Daar brengen de leerlingen traditiegetrouw hun vredesboodschap aan het monument ter nagedachtenis van de gesneuvelde weeskinderen die door een granaatinslag zijn omgekomen, een week voor de bevrijding van Herentals op 15 september 1944.

Tijdens en na de plechtigheid in het Besloten Hof kunt u de oude militaire voertuigen die aan de optocht deelnemen, van dichtbij bewonderen op de speelplaats van het vroegere Francesco Paviljoen. De leden van de military oldtimer club Spearhead vzw zijn trouwens volledig uitgerust in de traditionele uniformen uit de Tweede Wereldoorlog.

Stad huldigt Herentalse Helden op 7 oktober

Op donderdag 7 oktober huldigt het stadsbestuur de inwoners die een uitzonderlijke prestatie leverden in 2019 of 2020. De huldiging heeft plaats in zaal 't Hof en start om 19 uur.

Zwembaden gesloten vanaf 12 uur op zaterdag 9 oktober

Op zaterdag 9 oktober aanstaande organiseert zwemclub Shark Herentals een zwemwedstrijd voor competitiezwemmers in zwembaden en recreatiedomein Netepark. Het evenement start om 14.30 uur en eindigt om 23 uur. De zwembaden zullen daardoor gesloten zijn voor het publiek vanaf 12 uur.

Infonamiddagen voor 50-plussers die een eigen zaak willen starten

Bent u 50+ en kriebelt het om zelfstandige te worden? Een grondige voorbereiding en goede informatie zijn dan essentieel! Integraal VZW, een initiatief van Unizo en Liantis, organiseert daarom een driedelige namiddagreeks, waar u de kans krijgt praktische kennis op te doen over de belangrijkste zaken die bij de opstart van een zelfstandig beroep om de hoek komen kijken.

De sessies hebben plaats op 9, 14 en 16 december, telkens van 13.30 uur tot 16 uur, in het Liantisgebouw, Atealaan 25 in Herentals. Deelnemen is kosteloos, vooraf inschrijven wel verplicht: www.ondernemen50plus.com (aanbod "Start 50+").  Foto Nnieuws.