U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
20.10.2021 - 09.24u
Door: Herman Gezelle

Verwendag bibliotheken op 23 oktober

De samenwerking tussen de bibliotheken van Neteland (Herentals, Grobbendonk, Herenthout, Olen en Vorselaar) is intussen officieel. Wordt of bent u lid van een van deze vijf bibliotheken? Dan bent u nu automatisch lid van de vier andere. U kunt dan ook in de andere gemeenten terecht om materialen te lenen.

De bib viert deze mijlpaal graag samen met haar bezoekers. Iedereen is daarom welkom op de Verwendag op zaterdag 23 oktober. In alle bibliotheken en filialen van Bibliotheek Neteland kunt u die dag terecht om te genieten van animatie voor jong en oud. Ook een hapje en drankje zullen niet ontbreken. Hieronder vindt u alvast het programma:

Hoofdbib
• Gamehoek met vintage games: kijken mag, spelen ook!
• Laat je karikatuur tekenen door Marín : zo had je jezelf nog nooit gezien! (11.30 – 15.30 uur)
• Levend standbeeld (10.30 – 12.30 uur)
• Hanz Duval maakt het gezellig met een streepje muziek (12 – 16 uur)
• Kaatjes kinderkapsalon: geen schaar in je haar wel een tof kapsel met allerlei kleurrijke accessoires of makkelijk uitwasbare verf. (13 – 16 uur)
• Chantal De Meutter interviewt bibliothecaris Anja Geuns en schepen Jan Michielsen. (15 uur)
• Wijnbar en foodtruck

Bibliotheek Noorderwijk
• Ballonnenkunstenaar
• Hapje en drankje

Enkelrichting tijdens Allerheiligen en Allerzielen in Groenstraat en Bremstraat

Tijdens het verlengde weekend van Allerheiligen en Allerzielen geldt er in de Groenstraat en Bremstraat enkelrichting. Deze maatregel is van kracht van vrijdag 29 oktober om 15 uur tot en met woensdag 3 november om 9 uur. Ter plekke plaatst de stad dranghekken met verlichting en verkeersborden.

Doet u aan metaaldetectie? Laat het weten aan IOED Land van Nete en Aa

Is een metaaldetector u niet vreemd of wilt u ermee starten? Dan wilt IOED Land van Nete en Aa graag met u kennismaken. De medewerkers kunnen u in alle discretie ondersteunen, verder helpen met vragen of doorverwijzen naar de juiste personen. Zo kunt u er terecht voor:

• vragen rond specifieke regelgeving
• aanvragen voor erkenning
• hulp bij de determinatie en registratie van uw vondsten
• ...
Heeft u al jaren kennis en expertise opgedaan met uw metaaldetector? Deel dan uw ervaringen! Door kennis te delen, kunnen we blinde vlekken in de geschiedenis van onze streek steeds beter reconstrueren.

IOED Land van Nete en Aa is een Intergemeentelijke Onroerend Erfgoed Dienst die draagt zorg voor het onroerend erfgoed van de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Lille, Olen en Vorselaar. De IOED wil archeologie, bouwkundig en landschappelijk erfgoed beter in beeld brengen. Daarvoor werkt de dienst nauw samen met het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete.

U kunt IOED Land van Nete en Aa bereiken op 014-30 81 53 en 0474-44 06 84 of via ioed@kempenskarakter.be.

Gewijzigde verkeerssituatie Koppelandstraat

Op 22 oktober starten de voorbereidingen voor de nieuwbouw ter hoogte van Koppelandstraat 7. Op 22, 27, 28 en 29 oktober 2021 belemmeren vrachtwagens de rijbaan.

Daarom is er tijdelijk geen doorgaand verkeer mogelijk in de Koppelandstraat tussen Grote Markt en Nonnenstraat. Plaatselijk verkeer is toegestaan tot aan de werkzaamheden. Er is een veilige doorgang voor fietsers en voetgangers.

Vanaf begin januari 2022 richt de aannemer voor langere periode een werfzone in op het voetpad en rijbaan ter hoogte van Koppelandstraat 7. Vanaf dan is er tijdens de hele periode van de opbouw geen doorgaand verkeer mogelijk in dit deel van de Koppelandstraat.

De huisvuilophalingen gaan gewoon door zoals gepland. De bewoners van Koppelandstraat 1 tot 6 kunnen hun afvalcontainers plaatsen op de hoek Koppelandstraat met Grote Markt. De andere bewoners kunnen hun containers gewoon voor de deur plaatsen. IOK rijdt met de vrachtwagen achteruit de straat in tot aan de werkzone.

't Schaliken kleurt roze voor strijd tegen borstkanker

De maand oktober staat in het teken van de strijd tegen borstkanker. Borstkanker treft een op acht vrouwen in België. En toch laat een op drie vrouwen zich niet screenen. Als borstkanker tijdig wordt ontdekt, is de kans op een succesvolle behandeling en genezing groter. Een vroege opsporing redt levens. Stel uw deelname dus niet uit.

De stad wil mee sensibiliseren en onze steun tonen. Daarom hullen we onze glazen wand van 't Schaliken in de Zandstraat in een roze jasje.  Foto NNieuws.

 

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto