Grootste Warmste Kerstboom van Europa staat op Herentalse Grote Markt

Op vrijdag 10 december wordt de kerstverlichting op de Grote Markt en in de winkelstraten van het centrum. Het is meteen de start voor een fonkelende eindejaarsperiode in het handelshart van Herentals.

Warmste Kerstboom

Centraal in de feestelijke start staat de Warmste Kerstboom van Europa op de Grote Markt.  Initiatiefneemster Marie-jeanne Haverals haakte samen met haar vriendinnen van brei- en haakgroep De Wollies en 150 vrijwilligers 4.500 lapjes van 20 op 20 centimeter tot een 300 vierkante meter groot wollen deken.

Dat reusachtige en kleurrijke deken bekleedt een 11 meter hoge constructie van Schrijnwerkerij Jan Verwerft; het geheel moet de grootste en warmste kerstboom van Europa worden.

Gerechtsdeurwaarder Eric De Belder zal alvast de nodige vaststellingen doen tijdens de openingsceremonie.

De Warmste Kerstboom wil onze inwoners verbinden. Niet alleen door samen te komen rond dit opmerkelijk pronkstuk, maar ook door de selfies die ervan worden genomen en met #warmstekerstboom op Instagram worden gepost, te delen op www.warmstekerstboom.be.

De Warmste Kerstboom siert de Grote Markt tot 6 januari.

'Handelshart Herentals fonkelt tijdens eindejaarsperiode'

Heel de eindejaarsperiode zorgen de handelaars van Handelshart Herentals voor fonkelende shoppingdagen met extra winkelplezier op zaterdag en zondag en tal van gezellige, coronaveilige nevenactiviteiten voor jong en oud in het kernwinkelgebied van Herentals.

Als kers op de taart geven de handelaars van 4 tot 10 december 25.000 Golden schaatstickets cadeau voor een gratis schaatsbeurt tussen 11 en 19 december op de kinderschaatspiste op de Grote Markt.
Rond de schaatsbaan bieden het stadsbestuur en Handelshart Herentals trouwens verenigingen de kans om een stand met eten en niet-alcoholische dranken uit te baten volgens de geldende coronamaatregelen in de horeca.

Eenrichtingsverkeer op Ringlaan vanaf Herenthoutseweg richting Lierseweg van 9 tot 20 december

Op donderdag 9 december start het Agentschap Wegen en Verkeer met de vernieuwing van de fietssnelweg op de ringlaan (N13) in Herentals.

Vanaf het kruispunt met de Lierseweg-Hemeldonk tot aan het kruispunt met de Herenthoutseweg wordt het aantal rijstroken verminderd naar één rijstrook in elke rijrichting. De vrijgekomen ruimte op de ringlaan wordt gebruikt om het fietspad aan de kant van het Albertkanaal te verbreden tot drie meter. Meer informatie over het project, kan u vinden op: www.wegenenverkeer.be/werken/bredere-en-comfortabele-fietspaden-op-gedeelte-ringlaan

Bedrijven in de werfzone blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden. De aannemer werkt op de ringlaan aan de kant van het Albertkanaal.

Tijdens de werken blijven de zijstraten en inritten aan de zuidkant steeds bereikbaar.

• Wel is vanaf het kruispunt met de Herenthoutseweg alleen eenrichtingsverkeer langs de werfzone mogelijk richting het kruispunt met de Lierseweg.
• Omgekeerd, om naar het centrum van Herentals, Lille, Kasterlee, Geel of Olen te rijden, volg het verkeer een omleiding via de E313 vanaf afrit 20 Herentals-West tot aan afrit 22 Herentals-Oost om vervolgens de Koning Boudewijnlaan (N152) te nemen richting de ring van Herentals.
• Fietsverkeer heeft weinig hinder. Fietsers kunnen het fietspad aan de overkant gebruiken (noordzijde), waar tijdelijk fietsverkeer in beide richtingen mogelijk is.

Dringende nood aan financiële steun in gevecht tegen alzheimer

Met de afschaffing van duolegaten is meer dan 60 % van de inkomsten van Alzheimer Liga Vlaanderen weggevallen. Het geld dat momenteel binnenkomt via schenkingen en giften alleen is onvoldoende voor de Liga om het broodnodige werk te kunnen blijven leveren in de toekomst.

In ons land leven immers bijna 200.000 mensen met dementie en dat getal groeit elk jaar. In 2030 zullen maar liefst 280.000 mensen ermee kampen.

Gemiddeld krijgt een op vijf ooit te maken met dementie en bij vrouwen zelfs een op drie. Bij hen is de kans dat ze eraan sterven ook veel groter dan aan pakweg borstkanker. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat de hulp blijft groeien.

Wie de activiteiten van Alzheimer Liga Vlaanderen wil ondersteunen met een kleinere of grotere donatie kan dit doen via www.steunhetgevecht.be of door 'VECHT' te sms'en naar het nummer 4666. Bij elke sms wordt automatisch 1 euro geschonken aan de organisatie.

Foto Johan Temmerman/ NNieuws.