Notelarenlaan snel weer open voor alle verkeer

De aanleg van het verkeersplateau in de Notelarenlaan is bijna klaar. Voor Kerstmis is alle verkeer er weer mogelijk.
De voltooiing van de fietslus onder de Herenthoutseweg wordt, afhankelijk van het weer, verwacht tegen eind januari, begin februari 2022.

Vrijwilliger gezocht voor uitbating cafetaria Dorpshuis Morkhoven tijdens wekelijkse markt

Vanaf 3 maart 2022 heeft ook Morkhoven zijn markt, elke donderdag van 8 uur tot 12.30 uur. Lokaal dienstencentrum Convent2 wil dan cafetaria houden in het Dorpshuis en zoekt daarvoor een vrijwilliger. Hij of zij baat de cafetaria uit op donderdag, van 8 uur tot 12.30 uur.

Kunt u zelfstandig werken en bent u vriendelijk en hulvaardig, dan kunt u zich kandidaat stellen bij Lokaal Dienstencentrum Convent2, Augustijnenlaan 26/1, 2200 Herentals, tel. 014-28 20 00, dienstencentrum@herentals.be.

De vrijwilliger wordt verzekerd door een vrijwilligerscontract.

Vrijdag- en zondagmarkten gaan gewoon door tijdens eindejaarsperiode

Ook tijdens de feestdagen kan u terecht op de wekelijkse Herentalse markten voor al uw boodschappen en kerstinkopen en een gezellig drankje.
• Vrijdagmarkt 24 december 2021
• Zondagmarkt 26 december 2021
• Vrijdagmarkt 31 december 2021
• Zondagmarkt 2 januari 2022

Jaagpad Kempens Kanaal afgesloten tussen Proostenbos en Lichtaartseweg in Olen

Van 10 januari 2022 tot 13 mei 2022 laat de Vlaamse Waterweg de oever vernieuwen van het jaagpad Haverbeemden tussen Herentals en Olen. Het jaagpad wordt tijdens deze periode volledig afgesloten tussen de brug aan Proostenbos in Herentals en de brug aan de Lichtaartseweg in Olen. Fietsers volgen een omleiding via De Bleek en Heidebloem.

Anoniem meldpunt voor drugsplantages, drugslabo's en dumping drugsafval

Illegale drugsproductie kan erg gevaarlijke situaties en overlast veroorzaken. Zo kan er bijvoorbeeld door een cannabisplantage of een explosie in een drugslab brand ontstaan in een woonwijk. Wandelaars of spelende kinderen kunnen tijdens een boswandeling stoten op chemisch afval. De gevolgen kunnen ernstig zijn, zowel voor toevallige voorbijgangers, hulpverleners als voor de directe omgeving en het milieu.

De cijfers van de voorbije jaren voor provincie Antwerpen zijn zorgwekkend. In 2021 ontdekte de politie 88 plantages en 11 drugslabo's in onze provincie. Op vijf locaties werd materiaal voor de opbouw van een labo gevonden en een opslagplaats voor chemicaliën. Op acht plaatsen moest chemisch afval opgeruimd worden.

Om de strijd tegen illegale drugsproductie op te voeren lanceren het Openbaar Ministerie, de politie en de provinciegouverneur een anoniem meldpunt.

Op www.drugsplantageontdekt.be vinden bezoekers alle informatie over verdachte elementen rond cannabisplantages, labo's en het dumpen en lozen van chemisch afval.

Wie deze verdachte elementen of situaties opmerkt, kan er volledig anoniem melding van maken via een online formulier.

Dienst sport, jeugd en evenementen in een nieuw jasje

Het stadsbestuur streeft voortdurend naar een optimalisatie van zijn dienstverlening. Om u gerichter van dienst te zijn, wordt de dienst sport, jeugd en evenementen vanaf woensdag 12 januari gereorganiseerd in verschillende loketten. Zo vindt u snel de weg naar specifieke dienstverlening en aanbod en hebben naast evenementorganisatoren nu ook de verenigingen één aanspreekpunt bij de stad.
• Evenementenloket (014-28 52 55, evenementen@herentals.be)
• Jeugdloket (014-28 52 54, jeugd@herentals.be)
• Sportloket (014-28 52 50, sport@herentals.be)
• Verenigingsloket (014-28 52 56, verenigingen@herentals.be)

Aangepaste verkeersmaatregelen op Netepark, Olympiadelaan en Ringlaan op 5 januari

Op woensdag 5 januari 2022 organiseert Golazo Sports een professionele cyclocross op het domein van Sport Vlaanderen in Herentals. Hierdoor is er tijdelijk geen verkeer mogelijk op de Vorselaarsebaan en de Olympiadelaan, wordt er een enkelrichting ingevoerd op de Cardijnlaan en Oud-Strijderslaan en is er een snelheidsbeperking tot 50 km/uur op het deel van de Ringlaan tussen de ovonde en het kruispunt met de Sint-Jobsstraat.

• Er is een stilstaan- en parkeerverbod op het parkeerterrein van Sport Vlaanderen van zondag 26 december 2021 om 7 uur tot en met donderdag 6 januari 2022 om 21 uur.
• Er is een stilstaan- en parkeerverbod op de Vorselaarsebaan van dinsdag 4 januari 2022 om 7 uur tot en met woensdag 5 januari 2022 om 21 uur.
• Er is een stilstaan- en parkeerverbod in de Bornstraat, Heikenstraat, Olympiadelaan, Oud-Strijderslaan (van Drijvelden tot en met brandweer) en het parkeerterrein van het Netepark op woensdag 5 januari 2022 van 7 uur tot 21 uur.
• Er is geen verkeer mogelijk op de Vorselaarsebaan (vanaf Bornstraat tot en met rotonde ter hoogte van Sport Vlaanderen) van dinsdag 4 januari 2022 om 8 uur tot en met woensdag 5 januari 2022 om 21 uur.
• Er is geen verkeer mogelijk op de Olympiadelaan op woensdag 5 januari 2022 van 7 uur tot 21 uur.
• Er is een snelheidsbeperking van 50 km/uur op de ringlaan (tussen de ovonde en de Sint-Jobsstraat in beide richtingen) op woensdag 5 januari 2022 van 12 uur tot 20 uur.
• Er is een tijdelijke enkelrichting op de Oud-Strijderslaan (stuk tussen wegversmalling aan Nete en Drijvelden) en de Cardijnlaan (stuk tussen Neteland en wegversmalling aan Nete) op woensdag 5 januari 2022 van 12 uur tot 20 uur.
Meer informatie voor persmedewerkers: schepen Eva Brandwijk, gsm 0485-74 70 76

Noodopvang voor kleuters en lagere-schoolkinderen

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is dit jaar de kerstvakantie een week vroeger gestart in kleuter- en lagere scholen. Voor verschillende ouders is het echter onmogelijk om tijdens deze onverwachte vakantie opvang te voorzien. Daarom organiseert het stadsbestuur noodopvang van maandag 20 tot en met donderdag 23 december 2021.

Noodopvang is een uitzondering. Aan ouders wordt gevraagd zoveel als mogelijk zelf oplossingen te zoeken.

Alleen als dat niet mogelijk is, kunnen ze via de school gebruikmaken van de noodopvang. Kinderen van ouders die in cruciale beroepen en essentiële diensten werken, zoals zorgberoepen, politie, kinderopvang, voedingssector, ... en kinderen van kwetsbare ouders, ouders met een precaire arbeidssituatie of kinderen in een verontrustende thuissituatie krijgen voorrang.

Neteland wint het eerste Kempense Kampioenschap Tegelwippen

Avansa Kempen vzw lanceerde dit jaar de eerste editie Tegelwippen. Iedereen kon een steentje uitbreken en zo zijn gemeente aan de overwinning helpen.
Neteland neemt met trots de Gouden Tegel in ontvangst op het Kardinaal van Roey-instituut in Vorselaar.

Deze school hielp Neteland, samen met gemeentelijke basisschool De Knipoog en vele inwoners, aan de overwinning.
We bedanken ook graag al de geëngageerde Translab K-vrijwilligers die zich hebben ingezet om dit kampioenschap mogelijk te maken.  Foto A. Leys/NNieuws.