U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
18.01.2022 - 12.49u
Door: Herman Gezelle

Nieuwe advies- en hulplijn corona: 014-49 67 62

Om de huisartsen wat te ontlasten, kunt u met uw vragen over corona voortaan terecht op het nummer 014-49 67 62. Dat is de nieuwe advies- en hulplijn corona Zuiderkempen.

U kunt op dit nummer terecht om een testcode aan te vragen, als dat op www.mijngezondheid.be niet goed lukt.

Op dit nummer krijgt u ook antwoord op uw vragen over de quarantaine- en isolatieregels. Bel hiervoor niet meer naar uw huisarts.
Met vragen over het coronavirus zelf kunt u terecht op de gratis infolijn 0800-14689.

Lukt het niet om online een afspraak voor uw vaccinatie in te boeken of te verplaatsen, bel dan de helpdesk van het vaccinatiecentrum in Grobbendonk: 014-80 09 80.

Wat vond u van Winterlicht?

Tijdens de voorbije eindejaarsperiode bundelde de stad allerlei activiteiten onder de noemer Winterlicht: kerstwandelingen, lichtjeswandelingen in Noorderwijk en Morkhoven, fonkelende shoppingdagen, een kinderschaatsbaan. Benieuwd hoe u Winterlicht ervaren heeft. Deel uw ervaringen via de online bevraging op www.herentals.be/wat-vond-u-van-winterlicht. Uw antwoorden helpen ons de volgende editie van Winterlicht nog beter af te stemmen op uw verwachtingen.

Koppelandstraat onderbroken tot bouwverlof

Van maandag 24 januari tot vrijdag 8 juli is er geen doorgaand verkeer mogelijk in het deel van de Koppelandstraat tussen Grote Markt en Nonnenstraat. Een grote bouwkraan belemmert de doorgang. Plaatselijk verkeer is toegestaan tot aan de werkzaamheden. Voetgangers en fietsers kunnen wel door hoogte van de werken.

Vogelbescherming Vlaanderen zoekt chauffeurs en telefonisten

Heeft u een hart voor de natuur en wil u graag noodlijdende wilde dieren helpen? Dan is vrijwilliger worden bij het Wildlife Taxi Team misschien iets voor u! Vogelbescherming Vlaanderen is immers op zoek naar geëngageerde dierenliefhebbers die dit team willen versterken als telefonist en/of chauffeur. De vrijwilligers zorgen voor telefonisch advies en transporteren het noodlijdende dier naar het dichtstbijzijnde vogelopvangcentrum (VOC).

Voor geïnteresseerde chauffeurs is er een gratis info- en opleidingsmoment op 26 februari, van 9.30 uur tot 12.30 uur bij het VOC Neteland, Langstraat 29/1 in Herenthout. De telefonistenopleiding verloopt digitaal op 3 maart, van 19 tot 21 uur. Inschrijven voor deze opleidingen kan via afdelingenteam@vogelbescherming.be. Meer inlichtingen over het Wildlife Taxi Team vindt u ook op https://vogelbescherming.be/wild-dier-nood/wildlife-taxi-team  Foto NNieuws : Vanuit 't Eilandje kijk op Herentals.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto