U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
05.04.2022 - 10.55u
Door: Herman Gezelle

Omleiding langs Poederlee naar Lichtaart op 12 en 13 april

Op dinsdag 12 en woensdag 13 april wordt er gewerkt aan de wegverzakking ter hoogte van Herenkleding Wellens. De uitrit van de ovonde naar Lichtaart is daardoor tijdens de werkzaamheden afgesloten; het verkeer naar Lichtaart volgt een omleiding langs Poederlee. Voor lijnbussen, hulpdiensten en fietsers is er een doorgang. Verkeer komende van Lichtaart blijft mogelijk.

Paaskermis op de Grote Markt van 15 tot 20 april

Van vrijdag 15 april tot en met woensdag 20 april is het Paaskermis in Herentals.
Het schepencollege opent de kermis officieel op vrijdag, om 18.30 uur, met een huldiging van pater Kristiaan en een rondgang voor alle kinderen langs de verschillende kermisattracties onder begeleiding van Harmonieorkest St. - Jozefscollege.

Het steltenduo 'In bloei' verbaast jong en oud met prachtige dansen en passende muziek. Tommykiko de clown maakt voor alle aanwezige kinderen ballonfiguurtjes en mijnheer en mevrouw Paashaas delen paaseitjes uit.
Van 19.30 uur tot 21.30 uur bouwt orgelman Eugene ten slotte een opmerkelijk feestje met humor, dans, gitaar, saxofoon en zelfs een live beatboxoptreden.

Dinsdag 19 april is een prikkelarme kermisdag. Van 17 tot 19 uur begrenzen alle
alle kermisattracties het geluid tot 50 decibel, wat overeenkomt met achtergrondmuziek. De felle lichten worden gedimd en flikkerende lichten worden gedoofd.

Op woensdag 20 april is het als vanouds familiedag: kermissen is dan een pak goedkoper.

Aangepaste verkeerssituatie door Paaskermis

Op de Grote Markt is alle verkeer verboden van woensdag 13 april 2022, om 7 uur, tot en met donderdag 21 april 2022, om 12 uur.

Op het multifunctioneel terrein is stilstaan en parkeren verboden voor niet-foorreizigers, van maandag 11 april 2022, om 8 uur, tot en met vrijdag 22 april 2022, om 17 uur.

Op de Oud-Strijderslaan, tussen de St.-Jobsstraat en Drijvelden is het verboden stil te staan en te parkeren van dinsdag 12 april 2022, om 8 uur, tot en met woensdag 13 april 202,2 om 10 uur.

Er geen doorgaand verkeer mogelijk van woensdag 13 april 2022, om 7 uur, tot en met donderdag 21 april 2022, om 12 uur in het Hofkwartier, de Zandstraat (van Collegestraat tot Grote Markt), Grote Markt, Koppelandstraat (van Grote Markt tot Nonnenstraat) en Kloosterstraat.

Vervoerregio Kempen: op weg naar een beter mobiliteit

Eind 2021 kwamen een 100-tal Kempenaars samen en bedachten acties die de Kempenaar ertoe aanzetten zich duurzamer, veiliger en gezonder te verplaatsen. Basisbereikbaarheid en het combineren van verschillende vervoermiddelen staan daarbij centraal.

Denkt u graag verder na over deze acties of heeft u zin om mee aan de slag te gaan en duurzame verplaatsingen verder te promoten en ondersteunen? neem dan deel aan het tweede werkatelier in Geel op dinsdagavond 19 april.

Duik in het verslag van de vorige sessie((opent in nieuw venster)) en schrijf u in voor een werkgroep naar keuze via www.vlaanderen.be/basisbereikbaarheid-en-de-mobiliteitsswitch/vervoerregios/vervoerregio-kempen.

Participatieavond lokale kunstenaars op 25 april

De Neteland-gemeenten Grobbendonk, Herenthout, Herentals, Olen en Vorselaar willen de noden van de lokale kunstenaars in kaart brengen. Vorig jaar konden de lokale kunstenaars uit Neteland al een vragenlijst invullen. Met die resultaten is Neteland Vrije Tijd aan de slag gegaan en wil het nu enkele thema's en cijfers verder uitdiepen.

Daarom organiseert Neteland Vrije Tijd een participatieavond voor iedereen die in Neteland bezig is met (amateur)kunsten. Door deel te nemen, kunt u meewerken aan een beleid op maat van uw noden of die van uw vereniging!

Iedereen is welkom op deze participatieavond op maandag 25 april 2022, om 19 uur, in gemeenschapscentrum De Volle Vaart in Grobbendonk. Inschrijven kan tot 15 april 2022.

Resultaten flitsmarathon politiezone Neteland

Ook politiezone Neteland nam deel aan de grootschalige flitsmarathon vorige week. Op woensdag 23 maart werden tussen 7 uur 's morgens en 18 uur 's avonds in totaal 2.014 voertuigen gecontroleerd. Vooral in de zone 30 werden veel bestuurders betrapt op te snel rijden.

In de Streepstraat in Morhoven, binnen de zone 30, werden 120 voertuigen gecontroleerd. Maar liefst 40 reden er te snel reden.

In Kamergoor in Herentals (zone 50) reden 16 van de 122 gecontroleerde bestuurders te snel.

Op de Aarschotseweg in Herentals (zone 70) werden 626 voertuigen gecontroleerd. Hier reden slechts twee van hen te snel. Wel werden daar twee processen-verbaal opgesteld voor niet-gekeurd rijden. Een bestuurder ontving een onmiddellijke inning voor gsm-gebruik achter het stuur.

Op de Herentalse Steenweg in Herenthout, ter hoogte van Happyland (zone 70), werden 1.146 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid; vijf reden er te snel. Een van hen reed 110 km/u.

Een bestuurder kreeg een waarschuwing omwille van een keuringsprobleem en twee kregen een proces-verbaal omdat hun voertuig niet tijdig gekeurd werd. Ook op de Herentalse Steenweg werd een bestuurder betrapt op gsm-gebruik achter het stuur.

Huismussentelweekend op 9 en 10 april

De huismus is een kleine zangvogel die dicht bij de mens leeft. U hoort en ziet ze vaak in de tuin of op het terras. Toch gaat het niet zo goed met deze musjes. Hun populatie neemt drastisch af en daarom heeft Vogelbescherming Vlaanderen uw hulp nodig.

Help het aantal broedparen in kaart te brengen voor Herentals door mee te doen met het Huismussentelweekend op 9 en 10 april.

Ga tijdens dit weekend 5 tot 10 minuutjes buiten staan, luister aandachtig naar het gezang van de huismusmannetjes (vrouwtjes hoort u in deze periode niet), noteer hoeveel huismussen u tegelijk hoort en geef uw telling door via het formulier op www.mussenwerkgroep.be. Hier kunt u ook terecht voor meer tips en informatie.

Enquête openbaar groen

De stad Herentals wil graag te weten komen wat hun inwoners en handelaars vinden van de veranderingen die worden gemaakt omtrent het uitbreiden van het groen en het onderhoudsvriendelijker maken ervan in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Dit onderzoek is een samenwerking tussen Stad Herentals en enkele studenten van de Thomas More hogeschool. De enquête zal slechts enkele minuten van uw tijd in beslag nemen en kan tot 20 april ingevuld worden. Waarvoor alvast onze dank. Uw mening zal ons helpen de stad verder te vergroenen.

Link naar het onderzoek: https://thomasmore.qualtrics.com/jfe/form/SV_4O5OxJkNjipe9wy

Foto A. Leys/NNieuws.

 

imageMeer nieuws

Bruce Springsteen internationale tour ook in ons land : juni 2023

Bruce Springsteen internationale tour ook in ons land : juni 2023
EU | Internationaal | Nationaal 24.05.2022 - 13.49u

HC Artemis U10-meisjes winnen verdiend titel

HC Artemis U10-meisjes winnen verdiend titel
Herentals | Kempen regio | Nationaal | Neteland 24.05.2022 - 10.17u

Zwembaden Netepark 20 jaar oud

Zwembaden Netepark 20 jaar oud
Herentals 24.05.2022 - 10.07u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 24.05.2022 - 10.01u

Heylen Group investeert in de toekomst van Hermans Heftrucks

EU | Herentals | Kempen regio | Nationaal | Neteland 24.05.2022 - 08.49u

"King Kev" De Bruyne en City-ploegmaats kleuren Manchester blauw

Internationaal | Nationaal 24.05.2022 - 02.05u

Van Moer Logistics breidt dienstverlening aan chemiesector uit door overname Group Van Loon

Van Moer Logistics breidt dienstverlening aan chemiesector uit door overname Group Van Loon
EU | Internationaal | Nationaal | Provincie Antwerpen 24.05.2022 - 01.17u

Féerie Florale brengt bloemenfestijn naar Antwerpse Handelsbeurs

Féerie Florale brengt bloemenfestijn naar Antwerpse Handelsbeurs
EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 24.05.2022 - 00.51u

"Prikletsels gevonden bij verschillende slachtoffers voetbalwedstrijd KV Mechelen"

Nationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 23.05.2022 - 18.29u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto