U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
19.04.2022 - 14.33u
Door: Herman Gezelle

Aangepaste verkeerssituatie in Noorderwijk en Morkhoven

Van 19 april tot 20 juni voert Fiberklaar nutswerken uit in de Morkhovenseweg en Voortkapelseweg. Deze werken worden uitgevoerd in kleine zones van maximum 50 meter die telkens voor een korte versmalling van de rijweg zorgen. Verkeerslichten regelen dan het verkeer.

Op woensdag 20 april is het dorpsplein van Morkhoven van 9 tot 17 uur parkeervrij voor de Buitenspeeldag. Voor de veiligheid van de spelende kinderen is het deel van Dorp tussen Molenstraat en het Dorpshuis van 13 tot 17 uur afgesloten voor het verkeer.

Op zondag 24 april organiseert kerkfabriek Sint-Niklaas Morkhoven het event 'open kerk'. Hiervoor is de St-.Niklaasstraat tussen Dorp en Rode-Leeuwstraat van 14 tot 17 uur afgesloten voor het verkeer. Er geldt ook een parkeerverbod van 13 tot 17 uur.

Stekjesbib De Koekjesfabriek opent op 24 april

Vanaf 24 april kan je weer plantjes en stekjes ruilen in de stekjesbib van Jorien Vanden Driessche aan de Ekelstraat 111. Wie thuis planten of stekjes heeft staan, kan die naar de stekjesbib brengen en op zijn beurt plantjes of stekjes kiezen om mee naar huis te nemen.

Dankzij een projectsubsidie van het stadsbestuur voor dit origineel deel- en neemconcept beschikt de stekjesbib nu over een weerbestendige plantenkast.

Vacature voor expert mobiliteit

Stad Herentals gaat voor een duurzaam mobiliteitsbeleid. Om helemaal in te zetten op de modal shift, werven we een expert mobiliteit aan.

Als expert mobiliteit stimuleert u onze inwoners en bezoekers om duurzamere en minder belastende vervoersmiddelen te gebruiken. U werkt daarom voortdurend mee aan een aangepaste infrastructuur. Ook begeleidt u van zeer nabij de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan binnen het beleidsplan ruimte. Meer info vindt u in de functiebeschrijving op
www.herentals.be/vacature-voor-expert-mobiliteit.

Reiniging straatkolken in april en mei

Het stadsbestuur laat in april en mei de kolken in onze straten reinigen. Omdat de veegwagen bij de straatkolken moet kunnen, geldt er op de dag van de reiniging, vanaf middernacht, een parkeerverbod in de straat. De reinigingswerken beginnen om 7 uur. De stad probeert ook zoveel mogelijk het onkruid te verwijderen. De politie houdt toezicht en laat wagens wegtakelen als dat nodig is.

Een overzicht van wanneer in welke straat een parkeerverbod geldt, is te vinden op www.herentals.be/nieuws/reiniging-straatkolken-in-mei-en-juni.

CAW zoekt drughulpverlener

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk De Kempen is op zoek naar een voltijdse hulpverlener voor het team verslaving. Uw standplaats is Herentals, maar u houdt ook zitdagen in Olen, Vorselaar, Kasterlee, Herenthout, Grobbendonk en Lille.

Heeft u een bachelor in een menswetenschappelijke richting en ervaring en/of interesse in het werken rond verslaving, bezorg dan uiterlijk op 29 april 2022 uw motivatiebrief en cv aan anik.aerts@cawdekempen.be.

Uitgebreide inlichtingen over deze functie vindt u op www.caw.be/jobs/voltijds/drughulpverlener-neteland.

Vraag nog snel uw studietoelage 2021-2022 aan

Een studietoelage aanvragen kan via studietoelagen.be. Een studietoelage voor het academiejaar 201-2022 moet uiterlijk voor 1 juni aangevraagd worden. Elk jaar zijn er echter studenten die een studietoelage mislopen door niet op tijd een aanvraag in te dienen.

Het gaat vaak om studenten die er niet in slagen om digitaal in te loggen. Het Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs, Kwalificaties & Studietoelagen organiseert Deadlinedagen om specifiek die doelgroep te helpen een aanvraag op te starten.

De Deadlinedagen hebben plaats op 3 mei in Leuven, 11 en 31 mei in Antwerpen, 24 mei in Gent en 19 en 30 mei in Brussel. Check de datums en locaties op studietoelagen.be. Breng zeker uw eID met kaartlezer of Itsme mee! Hou er rekening mee dat de Deadlinedagen niet dienen om een studietoelage voor 2022-2023 aan te vragen.

Die aanvraag doet u het best online vanaf 2 juni - Meer informatie: studietoelagen.be

Foto NNieuws.

imageMeer nieuws

Bruce Springsteen internationale tour ook in ons land : juni 2023

Bruce Springsteen internationale tour ook in ons land : juni 2023
EU | Internationaal | Nationaal 24.05.2022 - 13.49u

HC Artemis U10-meisjes winnen verdiend titel

HC Artemis U10-meisjes winnen verdiend titel
Herentals | Kempen regio | Nationaal | Neteland 24.05.2022 - 10.17u

Zwembaden Netepark 20 jaar oud

Zwembaden Netepark 20 jaar oud
Herentals 24.05.2022 - 10.07u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 24.05.2022 - 10.01u

Heylen Group investeert in de toekomst van Hermans Heftrucks

EU | Herentals | Kempen regio | Nationaal | Neteland 24.05.2022 - 08.49u

"King Kev" De Bruyne en City-ploegmaats kleuren Manchester blauw

Internationaal | Nationaal 24.05.2022 - 02.05u

Van Moer Logistics breidt dienstverlening aan chemiesector uit door overname Group Van Loon

Van Moer Logistics breidt dienstverlening aan chemiesector uit door overname Group Van Loon
EU | Internationaal | Nationaal | Provincie Antwerpen 24.05.2022 - 01.17u

Féerie Florale brengt bloemenfestijn naar Antwerpse Handelsbeurs

Féerie Florale brengt bloemenfestijn naar Antwerpse Handelsbeurs
EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 24.05.2022 - 00.51u

"Prikletsels gevonden bij verschillende slachtoffers voetbalwedstrijd KV Mechelen"

Nationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 23.05.2022 - 18.29u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto