U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals | Neteland
03.05.2022 - 10.33u
Door: Herman Gezelle

De winnaars van de Maand van de Markt

April is de maand van de markt en de hele maand maakte u als klant op een van de markten kans om een van de prijzen te winnen uit de mooie prijzenpot van 3.000 euro. De prijzenpot is samengesteld in samenwerking met de deelnemende marktkramers.

Het marktcomité heeft op 2 mei 40 winnaars getrokken. De eerste prijs is 300 euro aan waardebonnen voor op de markt. Alle winnaars ontvangen een persoonlijke uitnodiging om hun prijs in ontvangst te nemen.

Meikermis in Morkhoven

Op 7, 8 en 9 mei is het Meikermis op het dorpsplein in Morkhoven. De kermis opent officieel op zaterdag 7 mei, om 15 uur, met een rondgang voor alle kinderen langs de verschillende kermisattracties onder begeleiding van Koninklijke Fanfare 'Zucht naar Kunst'.

Op maandag 9 mei kunnen kinderen die deelnamen aan de tekenwedstrijd, tussen 17 en 19 uur hun kortingsbonnetjes inruilen aan de verschillende kermisattracties.

De foornijveraars rijden met hun kermisattracties het dorpsplein op op woensdag 4 mei, vanaf 9 uur. Uiterlijk op dinsdag 10 mei, om 12 uur, is er weer verkeer mogelijk in Dorp en op het dorpsplein.

9 mei is de Dag van Europa

Op deze dag in 1950 pleitte de toenmalige Franse minister van Buitenlandse Zaken, Robert Schuman, in een belangrijke rede voor een organisatie die de Franse en Duitse productie van kolen en staal onder gezamenlijk beheer zou plaatsen. Hij pleitte voor een nieuwe vorm van politieke samenwerking in Europa, die oorlog tussen de Europese naties ondenkbaar zou maken.

Deze dag is sindsdien het jaarlijkse feest van vrede en eenheid in Europa. De datum markeert de verjaardag van deze historische Schumanverklaring.

Ter gelegenheid van de Dag van Europa speelt de stadsbeiaardier op 9 mei, om 9.05 uur de Europese hymne en aan alle officiële gebouwen wordt de Europese vlag gehangen. In de Spiegelfabriek herinneren affiches aan de steun die Europa gaf aan dit project. De eerste 100 bezoekers krijgen trouwens chocolade van de PIVA Antwerpen.

Herdenkingstocht Bevrijding trekt door Neteland

Brigade Piron 2.0 Nete & AA herdenkt op 8 mei de burgerlijke en militaire slachtoffers van Wereldoorlog II. Ze organiseert een herdenkingstocht door Neteland met oude militaire voertuigen die op verschillende plaatsen zullen halt houden.

De militaire voertuigen verzamelen aan de Sint-Niklaaskerk in Morkhoven en beginnen om 8.30 uur aan hun tocht langs herdenkingsmonumenten in Bertheide in Morkhoven en aan de Itegemsesteenweg en op het Vredesplein in Herenthout. Om 13.30 uur is er een herdenkingsmoment aan het monument op de Molenvest in Herentals. In zaal 't Hof loopt een tentoonstelling over WOII en op de Grote Markt is er een static show met materiaal van Spearhead en 29 Bataljon Logistiek Grobbendonk. De herdenkingstocht eindigt rond 15 uur met een korte plechtigheid aan het monument in Gerheide (Olen) en een static show aan het monument aan Umicore (Olen).

Infomarkt over nieuwe spoorwegbrug

De Vlaamse Waterweg nv en Infrabel bouwen dit jaar een nieuwe spoorwegbrug over het kanaal in Herentals. Vanaf mei komen de werken stilaan onder stoom. Omdat ze ook de bruggen Wolfstee, Lierseweg en De Beukelaer-Pareinlaan aanpassen en Pidpa aan de nutsleidingen werkt, zal er ook hinder zijn voor gemotoriseerd verkeer.

• Het weekend van 7 en 8 mei 2022 is Wolfstee (Herentals) afgesloten van Rietbroek tot Lierseweg.
• Van 16 mei tot 26 juni 2022 zal de Lierseweg enkelrichting zijn van Rietbroek tot Wolfstee, in de rijrichting van Grobbendonk. Richting Herentals is Wolfstee dan wel beschikbaar om richting Herentals-Industrie te rijden.
• Van 27 juni tot 3 februari is Wolfstee (Rietbroek tot Lierseweg) volledig afgesloten voor alle verkeer.
• Het weekend van 9 en 10 juli zijn zowel de Lierseweg als Wofstee (Rietbroek tot Lierseweg) volledig afgesloten voor alle verkeer. Fietsers kunnen wel door via het jaagpad, om richting Herentals te rijden.
• In november 2022 (vermoedelijk het weekend 19/20) zijn Lierseweg en Wolfstee (Rietbroek tot Lierseweg) opnieuw volledig afgesloten.

Wie meer wil weten over de uitvoering van de werken of graag de ontwerpplannen eens van nabij bekijkt, is welkom op de infomarkt op woensdag 11 mei in de Stedelijke Werkplaats, Hemeldonk 8. U kunt er vrij binnenlopen tussen 16.30 uur en 20 uur. Deskundigen van alle projectpartners zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven bij de plannen en om al uw vragen te beantwoorden.

Donderdagmarkt in Morkhoven blijft groeien

De nieuwe wekelijkse markt, op donderdag, in Morkhoven heeft er vanaf 12 mei een nieuwe kraam bij: eentje gespecialiseerd in kaas. U kan er terecht voor de betere laaglandkazen.
Tijdens Meikermis gaat de markt overigens gewoon door. Net als op Hemelvaartsdag 26 mei; de markt van Morkhoven biedt u dan een goede start van deze feestdag.

Plantjes zoeken vrijwilligers

Bent u een geboren organisator? Wilt u een verschil maken voor mensen met kanker? En hebt u nog een lege agenda op 16, 17 of 18 september en zin om met vrienden, familie, buren, collega's, ... een leuke tijd te beleven? Dan heeft Kom op tegen Kanker u nodig.

Kom Op Tegen Kanker zoekt immers nieuwe vrijwilligers die met een eigen plantjesteam azalea's verkopen tijdens het jaarlijkse Plantjesweekend. De opbrengst gaat naar betere zorg voor mensen met kanker. U kiest zelf hoe klein of groot u het aanpakt en kunt bij elke stap rekenen op ondersteuning. Meld u nu aan via www.plantjesweekend.be.

Brandweer zone Kempen werft aan

Brandweer zone Kempen heeft een vacature voor een beroepskapitein. Die coördineert meerdere interventieploegen op het terrein bij complexe of grootschalige incidenten en noodsituaties.
Kandidaten moeten onder meer een master- of HOLT-diploma hebben; de volledige aanwervingsvoorwaarden en functiebeschrijving is na te lezen op kempen.hulpverleningszone.be/pagina/vacatures.
Solliciteren kan tot en met 25 mei 2022.

Heeft u bouw- of verbouwplannen? Laat u dan goed informeren

Zo vermijdt u verrassingen, doorprikt u verkooppraatjes en maakt u betere keuzes. Tegelijk zorgt u voor een lagere energiefactuur en meer wooncomfort. Schrijf u daarom vandaag nog in voor een tweedaagse Bouwfit-sessie van IOK.

Er zijn sessies nieuwbouw op 14 en 21 mei in Lokaal Dienstencentrum Komie Geire aan de Herentalseweg 1 in Olen. Wie renoveert kan naar de sessies op 28 mei en 4 juni in Dienstencentrum De Sprankel, Nieuwstraat 1 in Vorselaar.
Inschrijven kan op https://www.dialoog.be/agenda/.

Meer inlichtingen: www.dialoog.be/cursussen/een-cursus-volgen/bouwfitdagen

 Foto NNieuws.

imageMeer nieuws

Bruce Springsteen internationale tour ook in ons land : juni 2023

Bruce Springsteen internationale tour ook in ons land : juni 2023
EU | Internationaal | Nationaal 24.05.2022 - 13.49u

HC Artemis U10-meisjes winnen verdiend titel

HC Artemis U10-meisjes winnen verdiend titel
Herentals | Kempen regio | Nationaal | Neteland 24.05.2022 - 10.17u

Zwembaden Netepark 20 jaar oud

Zwembaden Netepark 20 jaar oud
Herentals 24.05.2022 - 10.07u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 24.05.2022 - 10.01u

Heylen Group investeert in de toekomst van Hermans Heftrucks

EU | Herentals | Kempen regio | Nationaal | Neteland 24.05.2022 - 08.49u

"King Kev" De Bruyne en City-ploegmaats kleuren Manchester blauw

Internationaal | Nationaal 24.05.2022 - 02.05u

Van Moer Logistics breidt dienstverlening aan chemiesector uit door overname Group Van Loon

Van Moer Logistics breidt dienstverlening aan chemiesector uit door overname Group Van Loon
EU | Internationaal | Nationaal | Provincie Antwerpen 24.05.2022 - 01.17u

Féerie Florale brengt bloemenfestijn naar Antwerpse Handelsbeurs

Féerie Florale brengt bloemenfestijn naar Antwerpse Handelsbeurs
EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 24.05.2022 - 00.51u

"Prikletsels gevonden bij verschillende slachtoffers voetbalwedstrijd KV Mechelen"

Nationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 23.05.2022 - 18.29u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto