Sociale kruidenier heeft grote nood aan extra donaties en voedseloverschotten

De sociale kruidenier in de Campus Spiegelfabriek aan de Lierseweg garandeert het recht op kwaliteitsvolle en verse voeding voor kwetsbare mensen in onze stad.

De medewerkers verzamelen hiervoor voedseloverschotten bij lokale handelaars, supermarkten, boeren, ... en verdelen ze op hun beurt gratis in de kruidenier. Op die manier beperken ze de verspilling van voedseloverschotten en helpen ze de meest hulpbehoevenden aan voeding.

De sociale kruidenier verwacht dat binnenkort ook Oekraïense vluchtelingen van zijn diensten gebruik zullen maken. Om iedereen van een gevarieerd en uitgebreid aanbod te laten genieten, is de sociale kruidenier daarom op zoek naar extra voedseloverschotten en donaties.

Droge voeding (pasta, rijst, bloem, koekjes, ...), alle soorten conserven, drank in blik of brik, zuivelproducten (melk, room, eieren, yoghurt, ...), broodbeleg (kazen, hesp, broodsmeersels, ...), verpakte maaltijden (pastagrechten, rijstgerechten, aardappelgerechten, ...) en hygiëneproducten, u kan er zeker van zijn dat deze voeding gratis en eerlijk verdeeld wordt.

De sociale kruidenier ontvangt zowel éénmalige als reguliere donaties. Die kunnen bij u opgehaald worden of u kan ze zelf afleveren, op alle weekdagen tussen 9 en 16 uur, aan de sociale kruidenier, Campus Spiegelfabriek, Lierseweg 132 in Herentals. Met vragen kan u terecht bij Yuka Peeters op het telefoonnummer 014-24 66 75 of yuka.peeters@herentals.be.

Tractorsluis in Landweg moet sluipverkeer weren

Het stadsbestuur laat een tractorsluis van 25 cm hoog plaatsen in Landweg, net na de oprit van de woning op het kruispunt van Zeven Zillen met Landweg.

Recente metingen door de politie hebben immers aangetoond dat het aandeel sluipverkeer op Landweg te groot is, met negatieve effecten naar snelheid en verkeersonveiligheid.

In Hoge Weg neemt het bestuur voorlopig geen maatregelen. Na het plaatsen van de tractorsluis in Landweg volgen nieuwe metingen om het effect in Landweg, maar ook in Hoge Weg te kunnen inschatten.

80-plussers krijgen mogelijkheid tot tweede booster

De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid heeft beslist dat alle bewoners van woonzorgcentra en iedereen vanaf 80 jaar een tweede boostervaccinatie kunnen krijgen, als zij dat wensen én ze minstens vier maanden geleden hun vorige boostervaccin kregen.

Wie in een woonzorgcentrum woont, kan de boosterprik ter plaatse krijgen. Samen met het WZC mogen ook de bewoners van de assistentiewoningen, ouder dan 80, mee gevaccineerd worden.

Alle thuiswonende 80-plussers krijgen vanaf deze week een uitnodiging voor een tweede boosterprik.

80-plussers uit Herentals kunnen voor deze prik op donderdagvoormiddag 2 juni en vrijdag 3 juni terecht in een lokaal op de site van het ziekenhuis (tussen het ziekenhuis en het Oud Gasthuis).

Er staat duidelijke bewegwijzering. U kan het parkeerterrein van het ziekenhuis gebruiken. Na vaccinatie ontvangt u een uitrijkaartje voor de parking.

Hoe een afspraak maken?

U kunt online een afspraak maken met de code in de uitnodigingbrief. Lukt het niet online? Vanaf woensdag 18 mei is het callcenter weer elke werkdag bereikbaar tussen 9 en 16 uur. Het callcenter is gesloten op 26 en 27 mei en op pinkstermaandag 6 juni 2022. U kan ook een mail sturen naar vaccinatie@elzmiddenkempen.be.

Waarom een tweede boosterprik voor 80-plussers?

Deze tweede booster wordt als voorzorg aangeboden aan de oudere doelgroep, omdat zij het meest kwetsbaar zijn om ernstig ziek te worden van COVID-19 en omdat zij als eerste de eerdere booster kregen, waardoor er bij deze doelgroep al meer tijd is verstreken sinds hun laatste immuniteitsboost.

Meer weten? Check www.laatjevaccineren.be/boostervaccinatie

Nieuwe vacatures bij de stad

Het stadsbestuur heeft twee voltijdse betrekkingen vacant: een voor een adviseur subsidiewerving en -beleid (niveau A) en een voor een collectieverantwoordelijke (consulent) kinder- en jeugdliteratuur (niveau B). Een uitgebreide functiebeschrijving en de gedetailleerde aanwervingsvoorwaarden zijn te vinden op www.herentals.be/vacatures. Solliciteren kan tot en met 6 juni 2022.  Foto A. Leys/NNieuws.