•Carnavalsvereniging stelt keizer en keizerin aan•Subsidies voor jeugdverenigingen•Stad helpt mensen in armoede deelnemen aan vrijetijdsaanbod•Nieuwe vacatures•Nooddeur in zaal ’t Hof

 
Carnavalsvereniging stelt keizer en keizerin aan
De Herentalse carnavalsvereniging De Lustige Vagebonden willen het carnavalsgebeuren in Herentals meer kleur geven en stellen dit jaar een keizer en een keizerin aan. Zij worden voorgesteld op zaterdag 28 januari om 18 uur in de Lakenhal. Het stadsbestuur biedt de vereniging een receptie aan.
 
Op 21 januari 2012 organiseren De Lustige Vagebonden hun jaarlijkse carnavalsbal. Om organisatorische redenen gaat het bal door in een zaal in Zoerle-Parwijs. Op het bal ontvangt de vereniging een aantal belangrijke genodigden uit de carnavalswereld. Het stadsbestuur zorgt voor een klein geschenk voor de genodigden en de jeugdige carnavalliefhebbers.
 
 
Subsidies voor jeugdverenigingen
Het stadsbestuur wil het jeugdwerk op alle mogelijke vlakken ondersteunen. Zo krijgen de erkende Herentalse jeugdverenigingen elk jaar een subsidie van de stad. Voor het werkingsjaar 2010-2011 verdeelt de stad het totale bedrag van 19.771 euro onder de vijftien verenigingen.
 
 
Stad helpt mensen in armoede deelnemen aan vrijetijdsaanbod
Het stadsbestuur verleent een subsidie aan organisaties die mensen die in armoede leven, helpen deelnemen aan het vrijetijdsaanbod. Het gaat om culturele en sportieve activiteiten en activiteiten voor jongeren. Vzw De Fakkel organiseerde in 2011 verschillende activiteiten en ontvangt hiervoor een subsidie van 1.546,80 euro.
 
 
Nieuwe vacatures
Het stadsbestuur heeft een tijdelijke, halftijdse betrekking in gesco-verband vacant in Zwembaden Netepark voor een administratief assistent (m/v). Kandidaten moeten in aanmerking komen om als gesubsidieerde contractueel tewerkgesteld te worden. Solliciteren kan tot en met 15 januari 2011.
 
Het stadsbestuur legt ook wervingsreserves aan voor cultuurbeambten (m/v) en technisch beambten schoonmaak (m/v). Kandidaten voor de wervingsreserve van cultuurbeambten moeten in aanmerking komen voor een Activa-baan en over een rijbewijs B beschikken. Solliciteren voor deze wervingsreserves kan tot en met 15 januari 2011.
 
 
Nooddeur in zaal ’t Hof
Het stadsbestuur maakt van de grote zaal van ’t Hof een betere fuifzaal. De zaal met een capaciteit van 370 personen krijgt een brede dubbele nooddeur aan de zijde van de Karmel. De nooddeur kost 6.480,97 euro.