Bevelsoverdracht 29 Bataljon Logistiek

Op donderdag 23 juni organiseert 29 Bataljon Logistiek voor het eerst sinds 10 jaar een bevelsovergave in zijn peterstad Herentals. Op de Grote Markt wordt dan tussen 13.30 uur en 16 uur met een militaire plechtigheid afscheid genomen van de huidige korpscommandant luitenant-kolonel stafbrevethouder Peter Constandt en wordt luitenant-kolonel stafbrevethouder Miguel Constandt als de nieuwe korpscommandant erkend.

Door de bevelsoverdracht is de Grote Markt volledig afgesloten voor het verkeer tussen 7 en 22 uur. Er geldt ook een parkeerverbod op de Grote Markt en op de parkeerterreinen Sint-Waldetrudiskerk en Stadspark. De gasten van Hotel Karmel kunnen hun voorbehouden parkeervakken op parkeerterrein Stadspark wel gewoon gebruiken.

Noodzakelijke snoeiwerken in Begijnenvest en arboretum Le Paige

Een onderzoek door een erkend boomexpert bracht enkele problemen met een aantal stadsbomen aan het licht. In de Begijnenvest stelt de expert twee probleemgevallen vast met verhoogde kans op windworp (nr. 20) en stambreuk (nr. 52).

De expert raadt aan om bij beide bomen een deel van de kroon te snoeien, om zo de windbelasting voor de bomen te verminderen. Dat gebeurt in de loop van volgende week.

In het arboretum van Le Paige zijn een aantal bomen in zeer slechte conditie, met een groot risico op breken. Deze bomen staan dichtbij de Poederleeseweg. De expert zal daarom een rode paardenkastanjeboom moeten vellen. Een krimlinde moet hij ecologisch vellen tot een hoogte van 6 meter en een gewone plataan reduceert hij tot een knotboom. De expert ruimt ook enkele dode takken op en voert een kruinverankering uit.

Fiets mee de fietsostrade F105 tussen Herentals en Olen in

Op woensdag 15 juni fietst een delegatie van het stads- en provinciebestuur de nieuwe fietsostrade tussen in Olen en Herentals in, een fietstochtje van 5 km met maar liefst vijf fietsbruggen en een fietstunnel. De delegatie vertrekt om 9 uur aan het kruispunt Langstraat-Grensstraat in Olen en rijdt tot Koulaak in Herentals.

Zomershopping tijdens de braderij

Om de zomer goed in te zetten is het ook dit jaar weer braderij in het centrum van Herentals. Handelshart Herentals pakt van woensdag 29 juni tot en met zaterdag 2 juli in ware Western-stijl uit met doorlopende spraakmakende animatie in alle winkelstraten: straatmuzikanten, cowboys, een huifkartocht, ... Wedden dat u overdonderd zal zijn?

Door de braderij is er van woensdag 29 juni, om 8 uur, tot en met zondag 3 juli, om 3 uur, een stilstaan- en parkeerverbod en geen verkeer mogelijk op de Grote Markt, in de Bovenrij, het Hofkwartier, de Kerkstraat en de Zandstraat. Parkeerterreinen blijven wek bereikbaar.

In de Koppelandstraat, Nonnenstraat, Kloosterstraat, Lantaarnpad, de Paepestraat en Wasserijstraat wordt de enkelrichting opgeheven. Deze straten worden doodlopend van woensdag 29 juni, om 8 uur, tot zondag 3 juli, om 3 uur.

De doorgang Collegestraat-Nieuwstraat blijft open voor het doorgaande verkeer.

Deel Driesbos verkeersvrij op 25 juni

Op zaterdag 25 juni organiseren de bewoners van Driesbos, Varendries en de Kijningestraat een straatfeest. Hierdoor is er die dag van 14 uur tot 1 uur 's nachts geen doorgaand verkeer mogelijk in het laatste deel van Driesbos, vanaf de zijweg Driesbos tot het einde van de straat.

Vlaanderen Feest

Op maandag 11 juli bent u welkom op het Dorpsplein van Noorderwijk om de Vlaamse Feestdag te vieren. Van 's namiddags tot 's avonds kan u er genieten van muziek, dans, volksspelen en Vlaamse kost.

Dansstudio BodEmotion trapt de festiviteiten af met een dansinitiatie voor kleuters. Om 14 uur mogen zij de dansvloer onveilig maken op de leukste Nederlandstalige liedjes. Ook laat BodEmotion u vanaf 15 uur kennismaken met danstheater.

Voor wie hierdoor zin heeft gekregen om zelf de beentjes uit te slaan, organiseert OKRA-trefpunt Noorderwijk om 16 uur een line dance. Voorkennis is niet vereist, de juiste pasjes worden u ter plekke aangeleerd.

Nekka-laureaten Lenny & de Wespen sluiten vanaf 20 uur het feest af met livemuziek. Zij vieren dit jaar hun twintigjarig bestaan met een compilatiealbum en een tournee.

Tussendoor kan u zich vermaken met allerhande volksspelen en er zijn ook drankjes, ijsjes, frikandellen met krieken, pensen met appelmoes en vegetarische balletjes om de inwendige mens te versterken.

Zomerschilderdagen doen ook Herentals aan

Elke dinsdag van juli en augustus krijgen kunstenaars de kans om op een mooie locatie in de Kempen aan het werk te gaan. Tekenen, aquarelleren of schilderen met olieverf, het kan allemaal. Ieder brengt zijn eigen materiaal mee en uit zijn creativiteit op zijn eigen manier.

Er worden geen lessen gegeven, waardoor een heel ontspannen sfeer ontstaat die de interactie tussen de kunstenaars bevordert. Als je inschrijft, kan je heel de zomer komen wanneer je tijd en zin hebt. Elk jaar schrijven er ruim 100 kunstenaars in en op zonnige dagen zijn er vaak meer dan 50 zomerschilders tegelijk aan het werk. Inschrijven kan bij toerisme@heist-op-den-berg.be.

Op 12 juli kunt u de kunstenaars trouwens van 10 tot 17 uur aan het werk zien rond onze Lakenhal.

Gezinssport Vlaanderen: Herentals gezien ... en gevonden

Van 1 juli tot en met 2 oktober kunt u de Herentalse zoektochten van Gezinssport Vlaanderen, de sportafdeling van de Gezinsbond, verkrijgen bij de dienst cultuur en toerisme. Een boekje kost 15 euro en bevat een wandel-, fiets- en kinderzoektocht en een geocachetoer! U kunt er mooie prijzen mee winnen.

Opgelet: op maandag en in september ook op zondag is de dienst cultuur en toerisme gesloten en zijn de zoektochten van Gezinssport Vlaanderen alleen te verkrijgen in het Netepark, Vorselaarsebaan 56. Daar kunt u enkel cash betalen.

Foto NNieuws.