Zondagmarkt in juli en augustus niet bereikbaar langs St.-Jobsstraat en Hellekensstraat

Van 1 juli tot 31 augustus is de Hellekensstraat, tussen St.-Jobsstraat en Poelstraatje, een speelstraat. De straat wordt daarom twee maanden lang afgesloten aan de kant van de St.-Jobsstraat. Bewoners van de Hellekensstraat en het Poelstraatje kunnen hun woning met de wagen bereiken langs de Augustijnenlaan. Fietsers hebben altijd doorgang.

De bezoekers van de zondagmarkt worden vanop de Ringlaan naar de Augustijnenlaan en de zondagmarkt geleid.

Zandstraat is deze zomer weer Winkelwandelstraat

Voor een optimale winkel- en wandelervaring is de Zandstraat vanaf deze week tot eind augustus opnieuw autovrij op vrijdag en zaterdag, telkens van 9 tot 18 uur.

Ontdek de 20 verhalen van de podcast Het Bankje

De podcast Het Bankje van OPENDOEK brengt theater en kunst op een laagdrempelige manier tot bij ons: neem tijdens een wandeling of fietstocht plaats op één van de bankjes in Herentals, Noorderwijk of Morkhoven, scan de QR-code en word getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar u zit.

U kan de verhalen beluisteren van 1 juli tot 30 september 2022. Een overzicht van de 20 bankjes waar u de podcast kunt beluisteren, vindt u op www.herentals.be/het-bankje of haal een plannetje in het toerismekantoor op de Grote Markt.

Reserveer uw plaats op de brocante en rommelmarkt op 20 augustus

Herentals is een echte marktstad met een wekelijkse donderdagmarkt, vrijdagmarkt en zondagmarkt, de bloemenmarkt in het voorjaar en een feestmarkt en een zomermarkt in juli. Daar komt nu een brocante en rommelmarkt bij op de Grote Markt, op zaterdag 20 augustus.

De 62 standplaatsen van 4 x 3 meter zijn gratis beschikbaar voor particulieren en professionele exploitanten. Ze beschikken niet over water of elektriciteit.
De standplaatsen worden toegekend volgens de volgorde van inschrijving. Iedereen kan inschrijven voor maximum twee standplaatsen. Inschrijven kan op www.herentals.be/rommelmarkt tot 15 augustus of zolang er standplaatsen beschikbaar zijn.

Studenten bedrijfsmanagement onderzochten groenbeleving in onze stad

Studenten van de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement-Marketing van Thomas More hebben in opdracht van de stad tussen 5 en 26 april 2022 een enquête uitgevoerd naar de groenbeleving in onze stad. 240 inwoners hebben de enquête ingevuld.

De studenten hebben de resultaten van de enquête verzameld en geanalyseerd en gebundeld in een onderzoeksrapport. Dit onderzoeksrapport geeft een beeld van de huidige beleving van het groen in de stad en de visie op toekomstig groenbeheer. Het geeft ook een beeld van de mate waarin inwoners betrokken willen worden bij het toekomstig groenbeheer en in welke mate zij zelf bereid zijn om mee zorg te dragen en een steentje bij te dragen aan het onderhoud van het openbaar groen. Deze inzichten zullen meegenomen worden in de beleidsdocumenten die momenteel in opmaak zijn.

Het volledige rapport kan u nalezen op www.herentals.be/nieuws/studenten-bedrijfsmanagement-onderzochten-groenbeleving-in-onze-stad.

Bloem in Thals bundelt verhalen van Herentalse schrijvers tot literaire wandelingen

Honderd jaar geleden verscheen Ulysses, het nog altijd fascinerende magnum opus van James Joyce. In dat werk kuiert het hoofdpersonage Leopold Bloom door de straten van Dublin, om zijn gedachten de vrije loop te laten.

Dit jubileum was voor Sint-Baafskring de gedroomde aanleiding om 20 ervaren en spitse Herentalse pennen aan het werk te zetten. De auteurs, stuk voor stuk getalenteerde schrijvers met veel affiniteit met hun stad, wandelden elk door een stukje van Herentals en de deelgemeenten Noorderwijk en Morkhoven. Ze delen hun observaties, mijmeringen en fantasieën met de lezer.

Fictie en realiteit, verleden, heden en toekomst, journalistiek, proza en poëzie wisselen elkaar af in verschillende stijlen, met de beleefde eigen omgeving als rode draad. Een trip door Herentals zal nog nooit zo verrassend, opwindend, doorleefd en literair geweest zijn. Het boek wordt bovendien geïllustreerd met foto's van Fotoclub Anthony.

Bloem in Thals telt 200 pagina's, kost 22,50 euro en is te koop bij Sint-Baafskring, Boekhandel Bert Van Sande Fraikinstraat, en de auteurs. Een lijst met de auteurs vindt u op boeken.cafe.  Foto : Grote Markt in 1920 / prentkaart collectie F. Dams.