ZomerPARK brengt water en groen op Grote Markt

Zalig zomer beleven dicht bij huis: dat kan in Herentals. Vanaf 6 augustus wordt de zuidkant van de Grote Markt omgetoverd tot zomerPARK, een waterbelevingspark. Het wordt een plek midden in de stad om zomers te genieten, elkaar te ontmoeten en waar kinderen vrij kunnen spelen.

Een park, dat betekent groen en schaduwplekken om te verpozen. U kunt in zomerPARK een potje petanque spelen of een boekje (voor)lezen in de hangmat. Er verschijnen zelfs een fontein, een dubbele watermuur en een waterval.

ZomerPARK maakt van de Grote Markt deze zomer een oase om te genieten met vrienden en familie. Deze installatie past perfect in de visie van de stad voor de opwaardering van de Grote Markt. Het moet op korte en lange termijn nog meer een plek worden die bloeit, aangenaam, veilig, groen en kindvriendelijk is.

ZomerPARK is vrij toegankelijk van 6 tot 24 augustus. De Grote Markt wordt autovrij gemaakt tussen Kloosterstraat en Lantaarnpad van woensdag 3 augustus om 7 uur tot vrijdag 26 augustus om 22 uur. In het park kunt u geen drank of hapjes kopen, daarvoor kunt u terecht op de gezellige terrassen van de vele horecazaken.

Beleef, lach en geniet op de Septemberkermis

Van vrijdag 2 september tot en met woensdag 7 september strijkt de Septemberkermis weer neer in het centrum van onze stad. De officiële opening door het schepencollege vindt plaats op vrijdag 2 september om 18.30 uur. De kinderen mogen dan tijdens de rondgang als eerste genieten van de vele attracties en randanimatie.

Vrijdag 2 september
• 15.30 uur: opening van de kermisattracties
• 18.30 uur: officiële opening van de kermis door het schepencollege. Daarna vindt de rondgang voor alle kinderen plaats langs de verschillende kermisattracties onder begeleiding van Koninklijke fanfare De Noorderzonen met optredens van circusschool Locorotondo en van de vendeliers Alferitax Krawabelli.

Zaterdag 3 september
• 15 uur - 17 uur: Tommykiko ballonplooi-act en kindergrime

Zondag 4 september
• 15 uur - 17 uur: meet and greet met Minnie Mouse, Mickey Mouse, Daisy Duck, Super Mario, Sponge Bob en Pikachu

Dinsdag 6 september
17 uur - 19 uur:
• prikkelarm moment: alle kermisattracties dempen het geluid, dimmen de felle lichten en doven de flikkerende lichten
• Integratiedag personen met een handicap (meer info: dienstencentrum@herentals.be)

Woensdag 7 september
14 uur - 17 uur:
• Kinderkleurwedstrijd. Kinderen kunnen een ingekleurde tekening, die ze hebben ontvangen via de basisscholen van Herentals of via de website van de stad, inruilen voor kortingskaartjes. Deze kaartjes kunnen ze die woensdag inruilen aan de verschillende kermisattracties.
• Familiedag: de kermis is vandaag goedkoper.

Verkeersmaatregelen Herentals Fietst & Feest

Op donderdag 28 juli en vrijdag 29 juli vindt in het centrum Herentals Fietst & Feest plaats. Deze activiteiten trekken ongetwijfeld opnieuw duizenden bezoekers naar onze stad. Om alles vlot te laten verlopen, moeten we de verkeerssituatie in onze stad tijdelijk aanpassen.

Door de afgesloten omgeving te vermijden met uw voertuig, helpt u mee de veiligheid van de deelnemers, de bezoekers en de omwonenden te garanderen.

Denk er daarom aan om uw wagen tijdig buiten het parcours en de afgesloten zone te plaatsen. Er worden geen doorgangsbewijzen afgeleverd. Hulpdiensten kunnen wel altijd en overal door.

Verkeersmaatregelen Ronde van Noorderwijk en Noorderwijk Feest

De gemeenschapsraad van Noorderwijk organiseert de Ronde van Noorderwijk en Noorderwijk Feest van dinsdag 26 juli tot zondag 31 juli. Voor deze evenementen moeten er enkele straten tijdelijk worden afgesloten voor het verkeer:

• Er is een parkeer- en stationeerverbod op het Dorpsplein (parkeerterrein achter de bibliotheek) van donderdag 28 juli om 8 uur tot en met maandag 1 augustus om 17 uur.
• Er is een parkeer- en stationeerverbod op de Ring (tussen Servaas Daemsstraat en de Ghellincklaan) en het parkeerterrein naast de Sint-Bavokerk op zaterdag 30 juli van 7 uur tot 18 uur en op zondag 31 juli van 12 uur tot 20 uur.
• Er is een parkeer- en stationeerverbod in de Ghellincklaan op zaterdag 30 juli van 7 uur tot 18 uur.
• Alle verkeer is verboden op de Ring (het stuk tussen Servaas Daemsstraat en de Ghellincklaan) op zaterdag 30 juli van 7.30 uur tot 18 uur en op zondag 31 juli van 12.30 uur tot 20 uur.
• Alle verkeer is verboden op de Ghellincklaan op zaterdag 30 juli van 7.30 uur tot 18 uur.
• Hulpdiensten krijgen doorgang.

Samen starten met autodelen

'Op 13 juni kregen de inwoners van Herentals tijdens een co-creatiesessie informatie over de mogelijkheden tot autodelen in onze stad. Er werd gepeild naar de interesse van de bewoners voor het delen van de eigen wagen of het gebruik van de wagen van buren.

Ook werd er bekeken hoe we onze inwoners warm kunnen maken voor het concept autodelen.

Deze acties uit het co-creatiemoment worden nu afgetoetst bij de inwoners aan de hand van een behoeftepeiling. Zo komen we te weten waar jullie het meest enthousiast over worden en waar er nood aan is. Vul de bevraging in op www.herentals.be/samenautodelen, zodat we samen met onze partners een aanbod op maat van onze stad kunnen uitwerken.

Dit co-creatieproject is een samenwerking tussen Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij Kempen (IOK), stad Herentals en Autodelen.net.  Foto NNieuws.