'Er zit een banaan achter uw ruitenwisser!'

De stad Herentals beschikt in het kernwinkelgebied over een groot aantal parkeerplaatsen. Die zijn voornamelijk bedoeld voor bezoekjes aan onze lokale handelaars en de horeca.

Helaas merken we dat die parkeerplaatsen vaak langdurig en onbetalend worden ingenomen.

Daarom controleren de stad en politie vanaf 1 september intensiever op betalend en foutief parkeren. Wie zijn wagen onbetaald of foutief parkeert, krijgt een boete. Zo maken de andere parkeerders meer kans op een plek bij een bezoek aan het stadscentrum.

Het Gratis Herentals Kwartiertje blijft wel van kracht. Als u korter dan 15 minuten parkeert en een parkeerschijf legt, hoeft u dus niet te betalen.

Om de strengere controles aan te kondigen, start er midden augustus een brede communicatiecampagne. Wanneer u tussen 16 augustus en 1 september uw wagen parkeert in het centrum van de stad, vindt u bij vertrek mogelijk een banaan achter uw ruitenwisser. Dat gebeurt ongeacht of u juist of foutief, betaald of onbetaald hebt geparkeerd. We zijn genereus: iedereen krijgt een banaan.

Let wel op, want hoewel het om een lekkere hap info gaat, is de banaan niet eetbaar.    Gooi de banaan ook zeker niet op de grond, maar deponeer ze in de vuilnisbak naast of aan de parkeermeter. Deze vuilnisbak herkent u aan – u raadt het - een sticker met een banaan erop. Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking.

Meer info over parkeren in het centrum en het retributieparkeerbeleid vindt u op www.herentals.be/banaan.

Brocante en rommelmarkt op Grote Markt op 20 augustus

Herentals is een echte marktstad met een wekelijkse donderdagmarkt, vrijdagmarkt en zondagmarkt, de bloemenmarkt in het voorjaar en een feestmarkt en een zomermarkt in juli.

Daar komt nu een brocante- en rommelmarkt bij op de Grote Markt, op zaterdag 20 augustus. Kom tussen 10 en 18 uur gezellig rondsnuffelen en doe de koop van je leven! We verwachten 80 deelnemers met hun brocante, vintage en hebbedingen: huisraad, speelgoed, vintagespullen, curiosa, kleding, boeken, glaswerk, juwelen, gereedschap, keramiek, decoratie, muziek, en nog veel meer. De terrasjes staan klaar om u te ontvangen en te genieten van een heerlijke namiddag in Herentals.

Streetart geïnventariseerd

Liefhebbers van de betere streetart kunnen terecht op de site en app van Street Art Cities. U vindt er alle mogelijke informatie over locaties, artiesten, fotografen en festivals en uiteraard talloze foto's van over de hele wereld. Ook Herentals is er vertegenwoordigd. Installeer de app of neem eens een kijkje op streetartcities.com.

IJsjes voor de kleinsten op de Dag van de Landbouw

De zondagse feestmarkt op 18 september staat dit jaar in het teken van de Dag van de Landbouw. De stad en de Landelijke Raad laten u en uw kinderen kennismaken met enkele boerderijdieren en kleinvee. De dieren staan van 8 tot 12.30 uur op het grasveld naast het parkeerterrein aan het administratief centrum.

Kinderen die de kleurplaat uit de UiT-brochure van september daar indienen, krijgen een lekker ijsje op basis van hoevemelk. U kan deze tekening ook downloaden op herentals.be/dag-van-de-landbouw.

Wij zoeken een maatschappelijk werker

Bent u een maatschappelijk werker die gebeten is door sociale vraagstukken en actief wil meewerken aan het welzijn van kwetsbare inwoners van Herentals? Dan bent u de collega die wij zoeken om ons team maatschappelijk werkers te versterken.

Bekijk de uitgebreide aanwervingsvoorwaarden en de gedetailleerde functiebeschrijving op www.herentals.be/vacatures. Solliciteren kan tot en met 21 augustus.

Neemt u deel aan de kerstmarkt?

Zaterdag 17 december trapt de kerstmarkt de lichtjeswandeling in Herentals af. De kerstmarkt vindt plaats in het Stadspark, van 14 tot 21 uur. We zorgen voor een feeërieke inkleding en extra beleving voor jong en oud.

Verenigingen of particulieren die willen deelnemen aan de kerstmarkt kunnen zich inschrijven tot en met 25 september. U vindt het inschrijvingsformulier en alle verdere info op www.herentals.be/inschrijving-kerstmarkt of bij de dienst cultuur en toerisme (tel. 014-21 90 88, toerisme@herentals.be, Grote Markt 35).

Awel zoekt vrijwilligers

Awel, vroeger bekend als de Kinder- en Jongerentelefoon, is er voor kinderen en jongeren met een verhaal, een vraag of een probleem. Elk contact is gratis en anoniem.

De organisatie is op zoek naar medewerkers die op vrijwillige basis telefonische oproepen, chats of mails willen beantwoorden. Er zijn geen opleidingsvoorwaarden; elke meerderjarige met een luisterend oor is welkom. Na een infomoment en een afstemmingsgesprek kiest u voor een van de drie kanalen. Vervolgens is er een gratis basisopleiding, gecombineerd met enkele stages en voor u het weet kan u aan de slag als zelfstandig beantwoorder. Aanmelden doet u via info@awel.be.

Tele-Onthaal Antwerpen zoekt vrijwilligers

Vrijwilligers vormen het kloppend hart van Tele-Onthaal. Zij beantwoorden alle oproepen via telefoon of chat. Zo betekenen zij niet alleen iets voor uw medemens, velen ervaren het ook als een verrijking zijn voor zichzelf.

Meewerken bij Tele-Onthaal Antwerpen houdt in dat u zich wekelijks minstens drie uur kan vrijmaken en dat u ook af en toe een nacht kan doen. U krijgt een basisopleiding en daarna permanente vorming. De eerstvolgende opleiding start op zaterdag 8 oktober. Meer informatie vindt u op https://tele-onthaal.be/over-tele-onthaal/word-vrijwilliger-in-tele-onthaal-antwerpen.  Foto NNieuws.