Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Begijnhof

Ontmoetingsfeest

De sociale dienst organiseert ook dit jaar in samenwerking met de dienst preventie en deN Babbelhoek een ontmoetingsfeest voor alle inwoners die een vreemde nationaliteit hebben en iedereen die hen beter wil leren kennen.

Het wordt opnieuw een gezellig samenzijn in het Buurthuis van Diependaal op zaterdag 24 september, van 12 tot 17 uur. Er is een lunch aan democratische prijs met gebraden kip met groeten en rijst of brood, er is muziek en kinderanimatie, … De inkom is gratis. Inschrijven is niet nodig.

Start verkoop nieuwe sociale koopwoningen Jachthaven

Kleine Landeigendom Zuiderkempen bouwt sociale koopwoningen op de hoek van de Kruisboogstraat en de Handboogstraat. Het project Jachthaven omvat 20 woongelegenheden, opgesplitst in twee bouwblokken: een blok met 12 woningen en een met 8. Bij elke woongelegenheid hoort een parkeerplaats in de ondergrondse garage.

De verkoop van deze woningen start begin 2023. Geïnteresseerden vinden de nodige inlichtingen op www.klz.be.

Een fiets voor iedereen

Stad Herentals neemt samen met de andere gemeenten van Regio Neteland deel aan Bike for Life, een initiatief van de Fietsersbond vzw om iedereen aan een fiets te helpen. Een gezin in Vlaanderen heeft gemiddeld 2,8 fietsen in huis. Toch kan naar schatting 15 % van de bevolking zich geen fiets veroorloven. Dit belemmert mensen in hun bewegingsvrijheid, sociale contacten en kansen. De actie ‘Een fiets voor iedereen’ wil hen vooruit helpen met een fiets.

Van 3 tot en met 31 oktober sponsort het stadsbestuur, als deelnemende werkgever, de gefietste woon-werkritten van zijn werknemers. Met het ingezamelde geld koopt de Fietsersbond fietsoplossingen aan voor mensen in vervoersarmoede, zoals de aankoop van nieuwe fietsen, tweedehandsfietsen in goede staat en deelfietsabonnementen.

Tijdelijk vaarverbod op Kleine Nete opgeheven

Door de neerslag van de voorbije dagen nam het peil en debiet van de Kleine Nete toe. Het tijdelijk vaarverbod dat voor bepaalde trajecten ingesteld werd is op dit moment niet langer noodzakelijk.

Omdat het peil en debiet van de Kleine Nete nog niet structureel hersteld zijn, blijft de Vlaamse Milieumaatschappij de situatie nauwgezet opvolgen.

Elk plantje helpt een handje

Koop deze maand een plantje voor Kom op tegen Kanker! Dat kan bij een van de honderden enthousiaste plantjesteams van vrijwilligers tijdens het Plantjesweekend op 16, 17 en 18 september. U treft hen aan winkels, op markten, aan huis … Koop een plantje voor uzelf, voor een dierbare of voor een zorgverlener. De kleurrijke azalea’s worden milieuvriendelijk geteeld en u haalt een echt Vlaams streekproduct in huis. Met de aankoop draagt u bij aan betere zorg voor mensen met kanker en hun naasten. Alle info: www.plantjesweekend.be

Opendeurdag Brandweer post Herentals en rekruteringscampagne ‘Start To Brandweer’

Op zondag 18 september zet Brandweer post Herentals van 11 tot 18 uur de poorten van de kazerne wagenwijd open. Ervaar de brandweer met een uitdagend programma voor jong en oud: spectaculaire demo's, static show van brandweervoertuigen, rondritten voor kinderen (en hun begeleiders), info over aanwervingen en vacatures, doe zelf een redding in ons oefen-appartement, springkasteel en blushuisje, een hapje en drankje.

Brandweerzone Kempen gaat trouwens ook dit jaar weer op zoek naar betaalde vrijwilligers. Om een correct beeld te schetsen van de precieze jobinhoud en de procedure staan er dit najaar Start To Brandweer-sessies gepland in de kazernes van Balen, Herenthout en Grobbendonk, respectievelijk op 1, 22 en 23 oktober. Zo kunnen geïnteresseerden al eens proeven van de proeven waarvoor ze moeten slagen alvorens zich kandidaat te stellen. Meer uitleg en inschrijvingen vindt u op kempen.hulpverleningszone.be/pagina/start-to-brandweer.

Veertiendaagse van de veiligheid

De FOD Binnenlandse Zaken, Bebat, Netwerk Brandweer, Rezonwal en Brandweer Brussel vragen tijdens de 14-daagse van de Veiligheid, van 17 september tot 2 oktober, bijzondere aandacht voor het opladen van e-bikes en e-steps.

Een elektrische fiets of step opladen voelt als de normaalste en veiligste zaak ter wereld. Maar als het fout gebeurt, kan het ook heel wat schade veroorzaken. De batterijen van de elektrische step of fiets en hun bijhorende opladers en kabels kunnen vuur vatten en brand veroorzaken.

Gelukkig zijn er manieren om dat te vermijden. Laad alleen op in een ruimte met rookmelder en blijf in de buurt. Haal de stekker uit het stopcontact zodra de batterij volledig opgeladen is en breng een beschadigde batterij snel binnen.

Ontdek alle tips op speelnietmetvuur.be

Foto NNieuws.

Begijnhof

Deel dit artikel