Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Lakenhal

Nieuwjaarszingen in Herentdals

Op zaterdag 31 december trekken de kinderen weer lachend door de straten. Gewapend met een zangzak en hun stem gaan zij van deur tot deur om snoep of een centje bij elkaar te zingen.

Samen met erfgoedcel Kempens Karakter wil de stad deze mooie traditie in ere houden. Maak een filmpje van jullie leukste, mooiste, grappigste nieuwjaarsliedje en deel het op sociale media via #nieuwjaarkezoete.

GasGeven! op de Grote Markt op 5 en 6 januari

Op 5 en 6 januari strijkt het één-programma Iedereen Beroemd met een container neer op de Grote Markt voor opnames van de rubriek ‘Gas Geven!’, een dagelijks spelletje waarin gezinnen tot één jaar gratis energie kunnen winnen.

Het gezin moet daarvoor tegelijkertijd hard fietsen (Gas Geven!) en quizvragen beantwoorden. Als het sportiefste lid van het gezin binnen de 100 seconden de afstand van 1 kilometer kan fietsen, wint het gezin voor elk juist antwoord op de quizvragen een maand gratis energie. In het beste geval kan een gezin zo zijn volledige jaarverbruik aan energie terugverdienen.

Iedereen Beroemd werkt voor deze rubriek samen met gas-en elektriciteitsleverancier TotalEnergies, maar uiteraard kunnen ook klanten van andere leveranciers deelnemen. Wilt u met uw gezin gratis energie winnen?  Schrijf dan voor de opnames in Herentals uiterlijk op woensdag 21 december in via https://interactief.een.be/quiz/1100144_213/gasgeven.html.

UiTPAS: spaar- en voordeelkaart voor vrijetijdsactiviteiten

Vanaf 1 januari kan u de UiTPAS in huis halen. Dat is een spaar- en voordeelkaart voor allerlei cultuur-, sport- en andere vrijetijdsactiviteiten. U kan de UiTPAS gebruiken bij alle aangesloten partners in Herentals, maar ook ver buiten onze stad en dorpen. Punten sparen en omruilen kan in alle twintig gemeenten van UiTPAS Kempen en bij uitbreiding in heel Vlaanderen en Brussel.

Een UiTPAS kost 5 euro en blijft een leven lang geldig. Hij is te koop bij het stadsloket in het administratief centrum en aan de balie van de dienst cultuur en toerisme op de Grote Markt 35. Wie recht heeft op het kansentarief kan de pas ook kopen bij de sociale dienst. De UiTPAS met kansentarief geeft tot 80 % korting op tal van activiteiten.

Alle nuttige info over de UiTPAS vindt u op www.herentals.be/uitpas.

Fietspunt gesloten tussen kerst en nieuwjaar

De werking van het Fietspunt aan het station neemt een pauze van 26 december tot en met 2 januari. Vanaf 3 januari houdt het Fietspunt weer toezicht op de fietsenstallingen en kunnen gestrande reizigers weer bij hen terecht voor kleine herstellingen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis geraken.

Enkelrichting in heel Klaterteer

Na de heraanleg van Klaterteer, tussen Hoogton en de Tarwestraat, voert het stadsbestuur ook in dit deel van de straat enkelrichting in. Hierdoor is er voortaan alleen nog autoverkeer mogelijk van in de richting van de Zandkapelweg.

Geen doorgaand autoverkeer in de Beemdenlaan op 23 december

Op vrijdag 23 december organiseren de bewoners van het Spaanshof een kerstborrel in de Beemdenlaan. Om het verkeer in goede banen te leiden, vaardigt het college een tijdelijk verkeersreglement uit: er is geen doorgaand autoverkeer mogelijk in de Beemdenlaan op vrijdag 23 december, van 14 tot 23 uur.

Lakenhal

Deel dit artikel