Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

kerstmarkt Herentals

Kleur de Lakenhal nog tot 8 januari!

Vanwege het grote succes wordt de activiteit ‘Kleur de Lakenhal’ met een week verlengd. Nog tot zaterdag 7 januari om 14 uur kunt u tekeningen binnenbrengen bij de dienst cultuur en toerisme (Grote Markt 35). Tot en met zondag 8 januari worden de tekeningen op de Lakenhal geprojecteerd.

U kunt de basistekeningen van de Lakenhal bij de handelaars van Handelshart afhalen of downloaden op www.winterlicht.be. Kleur deze tekeningen in, bezorg ze aan de dienst cultuur en toerisme en zie ze verschijnen op de Lakenhal tussen 17 en 22 uur.

Alle informatie over hoe het precies werkt, vindt u op www.winterlicht.be.

Haal nu uw UiTPAS in huis

Gaat u regelmatig naar een concert, het theater, een lezing of een museum? Of bent u een sportieveling? Dan kunt u sinds deze week een UiTPAS aanschaffen. Met deze spaar- en voordeelkaart kunt u voordelig deelnemen aan allerlei cultuur-, sport- en andere vrijetijdsactiviteiten.

U kunt de UiTPAS gebruiken bij alle aangesloten partners in Herentals, maar ook ver buiten onze stad en dorpen. Punten sparen en omruilen kan in alle twintig gemeenten van UiTPAS Kempen en bij uitbreiding in heel Vlaanderen en Brussel.

Een UiTPAS kost 5 euro en blijft een leven lang geldig. Hij is te koop bij:

  • het stadsloket in het administratief centrum (Augustijnlaan 30)
  • en aan de balie van de dienst cultuur en toerisme op de Grote Markt (Grote Markt 35).

Wie recht heeft op het kansentarief kan de pas ook kopen bij de sociale dienst (Nederrij 133A). De UiTPAS met kansentarief geeft tot 80 procent korting op tal van activiteiten.

Alle info over de UiTPAS en de aangesloten partners vindt u op www.uitpaskempen.be.

Infosessies wonen en energie

We worden vandaag de dag geconfronteerd met vele vraagstukken rond de stijgende energieprijzen. Daarom gaan steeds meer Kempenaren op zoek naar manieren om energie te besparen. Dat leidt tot allerlei vragen. Hoe kan ik best mijn woning isoleren? Is een warmtepomp mogelijk in mijn huis? Welke premies kan ik krijgen?

Deze en vele andere vragen worden beantwoord in een reeks webinars die u gratis online kan volgen via Energiehuis Kempen en Kempens Woonplatform. Hier vindt u het volledige overzicht van alle sessies:

  • 19 januari om 20 uur: Infoavond Zonneregio Kempen
  • 24 januari om 19.30 uur: Energiezuinig verwarmen
  • 26 januari om 20 uur: Mijn VerbouwLening
  • 2 februari om 19.30 uur: Dakisolatie
  • 7 februari om 19.30 uur: Premies in Vlaanderen/Mijn Verbouwpremie
  • 16 februari om 19.30 uur: Raam- en muurisolatie 
  • 28 februari om 19.30 uur: Warmtepompen
  • 23 februari om 19.30 uur: Energiezuinig ventileren

De sessies zijn volledig vrijblijvend, maar inschrijven is noodzakelijk. Meer info en inschrijven kan via www.duurzaamwonen.be/infosessies of contacteer IOK via energiehuiskempen@iok.be of 014 56 27 88.

Heeft u na het volgen van de infosessies nog vragen over Mijn Verbouwpremie? Of heeft u hulp nodig bij de aanvraag van Mijn Verbouwpremie? Contacteer IOK via energiehuiskempen@iok.be of 014 56 27 88.

kerstmarkt Herentals

Deel dit artikel