Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Lakenhal

Wat vindt u van Kleine Molenplein als nieuwe straatnaam?

Het stadsbestuur stelt voor om het nieuwe plein en de bijhorende toegangsweg die worden aangelegd in het gebied tussen Acacialaan, Heesveld en Duifhuizen, Kleine Molenplein te noemen. De naam verwijst naar de houten korenwindmolen die net ten zuiden van Heesveld heeft gestaan. De molen werd opgericht in 1482 en gesloopt in 1895.

Als u opmerkingen of bezwaren heeft bij deze keuze, dan kan u die tijdens het openbaar onderzoek, van 27 januari tot en met 27 februari 2023, schriftelijk laten weten aan het college van burgemeester en schepenen (administratief centrum, Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals). Het dossier over deze nieuwe straatnaam kunt u, na afspraak, inkijken bij het stadsloket.

Ontdek weesgedichten in Neteland

Met het project #Weesgedichten slaan meer dan 95 bibliotheken eensgezind en collectief de handen in elkaar om Vlaanderen om te toveren tot één grote, bewandelbare poëziebundel, tijdens de Poëzieweek van 26 januari tot 1 februari 2023. Ook Bibliotheek Neteland doet mee. De voorbije dagen waren enkele creatieve vrijwilligers en collega’s druk in de weer met het aanbrengen van de weesgedichten op de ramen van hun trotse adoptieouders.

Download de gratis app Izi Travel op je smartphone, zoek op 'Weesgedichten Neteland' en wandel of fiets over de gemeentegrenzen heen van raam naar raam.

Foto : Lakenhal / Alex Leys/NNieuws.

Lakenhal

Deel dit artikel