Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

AC

WildlifeTaxiTeam zoekt chauffeurs

Heeft u een hart voor de natuur en wil u graag noodlijdende wilde dieren helpen? Dan is vrijwilliger worden bij het Wildlife Taxi Team misschien iets voor u! Vogelbescherming Vlaanderen is immers op zoek naar geëngageerde dierenliefhebbers die dit team willen versterken als chauffeur. De vrijwilligers geven telefonisch advies en transporteren het noodlijdende dier naar het dichtstbijzijnde vogelopvangcentrum (VOC).

Voor geïnteresseerde chauffeurs is er een gratis info- en opleidingsmoment op 12 februari, van 13 tot 16 uur bij het VOC Neteland, Langstraat 29/1 in Herenthout. Inschrijven voor deze opleiding kan via afdelingenteam@vogelbescherming.be.

17e nationale wedstrijd "Ambacht in de Kijker"

De nationale wedstrijd Ambacht in de Kijker - opgestart in 2006 en ondersteund door de FOD-economie en diverse privé en publieke partners - wil de Belgische ambachtssector in de schijnwerpers zetten en zo de ambachten promoten bij het grote publiek én jongeren warm maken voor deze sector en de opleidingen. ​

Een professionele jury, bestaande uit mensen van diverse achtergrond, verkiest jaarlijks 10 laureaten tot ‘ambassadeurs van de sector’. Deze ambachtsmannen en vrouwen zijn elk op hun beurt een geslaagd voorbeeld op alle vlakken: zowel wat betreft de kwaliteit en originaliteit van hun product, als voor hun afgelegde traject, maar ook op het vlak van hun management en hun marketing.​

De 10 ambachtslieden die in de kijker worden gezet, getuigen van de verscheidenheid en de originaliteit van de sector. De ‘Made in Belgium’-verdiensten worden hierdoor kracht bijgezet en terecht opgewaardeerd bij het grote publiek. Bovendien geeft het ook een boost aan ambachtsopleidingen en jobs, wat erg belangrijk is voor de toekomst en de jongeren.

In 2023 willen de organisatoren van de wedstrijd jonge ambachtslieden onder de 35 jaar in het zonnetje zetten. Zij zijn vaak ondervertegenwoordigd en vinden het moeilijk om als jonge ondernemers te starten.

De wedstrijd is gratis en zal niet alleen 10 laureaten-ambassadeurs van de Belgische ambachtelijke sector selecteren, maar ook 3 prijzen toekennen: een hoofdprijs ter waarde van 3000 euro, de "Parel van de Jury" ter waarde van 1.500 euro en de Mentorprijs ter waarde van 1000 euro. Inschrijven kan tot 19 februari op www.lavitrinedelartisan.com/nl.

AC

Deel dit artikel