Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Lakenhal

Infomarkt over tunnel Vossenberg

De werken aan de spoorwegbrug over het Albertkanaal vorderen goed. Infrabel start dit voorjaar met de aanleg van een tunnel aan Vossenberg. Die tunnel moet de verkeerdoorstroming verbeteren en de verkeersveiligheid vergroten.

Door de nieuwe tunnel heeft het wegverkeer geen aansluiting meer tussen Koeterstraat en Vossenberg. De Koeterstraat wordt aan de kant van Vossenberg opgehoogd en zal naar een nieuw, klein parkeerterrein leiden voor bewoners van Koeterstraat en Vossenberg. Er komt ook een nieuwe voetweg tussen Vossenberg en het parkeerterrein van het station.

Donderdag 2 maart organiseren De Vlaamse Waterweg nv, Infrabel en het stadsbestuur een infomarkt over deze fase van de werken. In de inkomhal van sportcomplex De Vossenberg krijgt u tussen 18 en 20 uur doorlopend meer info over de werkzaamheden en bijhorende omleidingen. Infopanelen geven een overzicht van wat, wanneer, waarom en hoe zal gebeuren. Vertegenwoordigers van Infrabel, De Vlaamse Waterweg nv en het stadsbestuur beantwoorden uw persoonlijke vragen.

Infomomenten over toekomst begraafplaatsen

In Herentals, Noorderwijk en Morkhoven starten we met de ontwikkeling van een masterplan voor de begraafplaatsen. Het doel van dit masterplan is om een kwaliteitsvolle toekomstvisie te ontwikkelen voor de herinrichting, het beheer en het gebruik van de begraafplaatsen. Zo willen we ze laten evolueren naar groene parkbegraafplaatsen.

Alle inwoners zijn welkom om deel te nemen aan de infomomenten over de plannen. Die vinden plaats op 21 maart in Noorderwijk (Oud Zwembad, Ring), op 27 maart in Herentals (zaal ‘t Hof, Grote Markt 41) en op 29 maart in Morkhoven (parochiezaal, Goorstraat 1), telkens om 19.30 uur.

We nodigen u graag uit om te komen luisteren naar hoe en waarom we deze plannen aanpakken. Ook krijgt u de kans om uw vragen over de toekomstige begraafplaatsen te stellen.

Zoek uw zaal in onze stad online

Bent u als particulier of bedrijf op zoek naar een zaal in onze stad voor een feest, een receptie of nog wat anders? Dan kunt u surfen naar www.herentals.be/zaalzoeker. Daar vindt u een overzicht van alle zalen in onze stad. U kunt zoeken op locatie, capaciteit, functie, uitrusting, catering, multimedia en toegankelijkheid. Hebt u een zaal naar wens gevonden? Dan staan op de desbetreffende pagina de contactgegevens van de zaaleigenaar om uw reservatie in orde te brengen.

Loop of wandel mee met Tour d’Herentals

Op zondag 19 maart kunt u doorheen onze stad meelopen en -wandelen met Tour d’Herentals. U kunt kiezen uit een afstand van 10, 21, 33 of 42 kilometer. Het wandelen start om 8 uur, het lopen om 10 uur. Verzamelen doet u aan het Netepark (Vorselaarsebaan 56). U kunt zich inschrijven op www.herentals.be/inschrijving-tour-dherentals.

Dat opent deuren

Deurgrepen in keramiek en email zijn een typisch Belgisch fenomeen uit de periode 1950-1970. Antropoloog Kathleen Boel fotografeerde meer dan drieduizend deurgrepen uit het hele land. Een kleine driehonderd bevinden zich in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Kathleen interviewde keramisten, verkopers en bewoners en verzamelde zo tientallen grote en kleine verhalen. Van zaterdag 4 maart tot en met zondag 26 maart kunt u deze verhalen en foto’s bekijken in de tentoonstelling ‘Dat opent deuren’ in Moktamee – Campus Francesco (Bovenrij 30).

Meer informatie vindt u op www.schaliken.be/ programma/dat-opent-deuren.

Originele foto’s voor uw communie- of lentefeest

Op zaterdagvoormiddag 18 maart kunt u bij de brandweerpost in onze stad originele foto's voor de communie of het lentefeest maken bij voertuigen van de brandweer, politie en het Rode Kruis. Tover uw dochter om in een stoere politievrouw of zet uw zoon achter het stuur van een echte brandweer- of ziekenwagen.

Meld u voor 5 maart aan via het digitale inschrijvingsformulier op de website van de

brandweer: https://kempen.hulpverleningszone.be/pagina/inschrijving-foto-s-communie-of-lentefeest-2023. U kunt ook op het ‘in de kijker’-item klikken op de homepagina.

De inschrijving telt zowel voor brandweer, politie als Rode Kruis. Begin maart volgt een bevestigingsmail met het juiste tijdstip waarop u verwacht wordt en enkele bijkomende richtlijnen.  Belangrijk: iedereen neemt zelf de foto’s of brengt een eigen fotograaf mee.

Doe de stoelgangtest

Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen dikkedarmkanker. Doe van uw vijftigste tot en met uw 74ste elke twee jaar de stoelgangtest. Met de stoelgangtest onderzoekt een labo of uw stoelgangstaal bloedsporen bevat. Bel tussen 9 en 12 uur en 13 en 16 uur gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800-60 160, stuur een mail naar info@bevolkingsonderzoek.be of surf naar www.dikkedarmkanker.bevolkingsonderzoek.be.

Lakenhal

Deel dit artikel