Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Lakenhal

Eerste lessenreeksen starten in lokaal dienstencentrum Het Pomphuis

Het nieuwe lokaal dienstencentrum Het Pomphuis in het Dorpshuis van Morkhoven start met lessen zumba, Engels en Frans.

Vanaf 8 maart is er elke woensdagvoormiddag, van 9 tot 10 uur, een les Frans voor beginners.
Wie al wat Frans spreekt, maar dat nog wil verbeteren, kan vanaf 8 maart elke woensdag, van 10 tot 11 uur, de lessen Frans voor gevorderden volgen.

Vanaf 10 maart zijn er elke vrijdag, van 10 uur tot 11.30 uur, lessen Engels.

En vanaf 14 maart is er elke dinsdag, van 10.30 uur tot 11.30 uur, een les zumba voor senioren. Zumba is een populair fitnessprogramma, gebaseerd op verschillende dansvormen. Het maakt het een van de leukste manieren om aan de beweging te komen.

Wie wil deelnemen aan deze lessen, moet zich wel vooraf inschrijven via dienstencentrum@herentals.be of 014-28 20 00.

Film, expo en fietstocht tijdens Vlaamse Waterdagen

Van 18 tot 26 maart neemt Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete (RLKGN) deel aan de Vlaamse Waterdagen met een filmvoorstelling over drinkbare rivieren, een otterexpo en een fietstocht door Herentals, Grobbendonk, Vorselaar en Lille.

RLKGN start de Vlaamse Waterdagen op vrijdag 17 maart met de film “Drinkbare Maas”. In deze film volgen we Li An Phoa op haar voettocht van duizend kilometer langs de Maas, van de bron in Frankrijk tot aan de monding van de rivier in de Noordzee. Kan dit een inspiratie vormen voor onze Kleine Nete? Li An Phoa komt er na de film graag over napraten.

U kan de film gratis gaan bekijken in de Kapel (Wolstraat 27). Wel vooraf inschrijven via www.rlkgn.be/agenda/filmvoorstelling-drinkbare-maas.

In “Olga de Otter Expo” ontdekt u het geheime leven van otters in Vlaanderen. De tentoonstelling is van zaterdag 18 tot en met zondag 26 maart dagelijks van 10 tot 17 uur gratis te bezoeken in kasteel Le Paige (Nederrij 135).

Op zaterdag 25 maart ten slotte kunt u de valleien van de Kleine Nete en de Aa verkennen per fiets. Deze bewegwijzerde route van 30 km is een leuke activiteit voor het hele gezin, met bemande stops en infoborden onderweg. De route is deels onverhard, maar bij normale weersomstandigheden toegankelijk voor elk type fiets. De GPX-route en een printversie van de route staan vanaf 8 maart online op www.rlkgn.be.           Foto : Lakenhal / Alex Leys.                                                                                                                                                     

Lakenhal

Deel dit artikel