Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Pleisteractie van het Rode Kruis

De bekende jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis is dit jaar een pleisteractie en heeft plaays van 20 april tot en met 4 mei.

Inderdaad, dit jaar geen vertrouwde stickers, maar pleisters. Verder blijft alles bij het oude. U kan de pleister dus gewoon kopen bij Rode Kruisvrijwilligers aan kruispunten, bij lokale handelaars en supermarkten. De pleisters kosten 10 per stuk. Met uw bijdrage steunt u rechtstreeks de lokale Rode Kruisafdeling.

Bloemenmarkt op 1 mei

Een heerlijke lentedag in Herentals! 1 mei is er weer een bloemenmarkt op de Grote Markt. De bloemen zijn te bewonderen van 10 tot 17 uur. Op de bloemenmarkt kunt u terecht voor kleurrijke bloemen, planten, kruiden en tuingereedschap. En ook onze horeca staat klaar om u te ontvangen voor een hapje en een drankje op een van de vele terrassen!

G-sporter, zin om te beweGeN

Neteland organiseert de komende weken weer heel wat activiteiten voor mensen met een beperking. Van 2 mei tot en met 27 juni kunnen G-sporters vanaf 12 jaar elke week in Olen deelnemen aan leuke beweegactiviteiten zoals een looptraining, acroyoga, hondensport en reis rond de wereld. De lessen hebben telkens plaats op dinsdag, van 19 tot 20 uur in turnzaal de Kriebel, Schoolstraat 1 in Olen. 1 euro per les, vooraf inschrijven is niet nodig.

Meer info op www.regioneteland.be.

Opening toeristisch seizoen

Op zaterdag 6 mei opent onze stad het toeristisch seizoen van 11 tot 16 uur op de Grote Markt, aan de Toeristentoren en aan De Waterral.

U bent welkom op de Grote Markt voor onder meer een picknick met muziek en een goochelaar, het Streke Marktje met streekproducten, kinderanimatie en de wereldrecordpoging kraantjeswater drinken van Hidrodoe. Vanaf 15 uur zorgt het festival Hartslag voor muziek. Inschrijven voor de picknick is noodzakelijk en kan nog tot 29 april.

Aan De Waterral kunt u terecht voor een gratis initiatie kanovaren of kajakken en ontdekt u de nieuwe sit-on-top-boten. De Toeristentoren is die dag gratis te beklimmen. De waaghalzen onder u kunnen weer naar beneden via een death ride, deskundig begeleid door de para’s van Tielen.

Op 6 mei start bovendien ook de verkoop van de nieuwe fiets- en wandelzoektochten.

U vindt het volledige programma en het inschrijvingsformulier voor de picknick op www.herentals.be/opening-toeristisch-seizoen

Aangepaste verkeerssituaties

E313 richting Hasselt: opritten industrie en Olen afgesloten

Een aannemer freest en asfalteert in opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer delen van de E313 richting Hasselt/Luik. Deze werkzaamheden hebben plaats van vrijdagavond 21 april, om 21 uur, tot zaterdagochtend 22 april, om 9 uur.

De opritten 21 (industrie) en 22 (Olen) zijn dan afgesloten.

Bestuurders die zich op de autosnelweg bevinden, moeten vanaf afrit 21 (industrie) de F-route volgen naar oprit 23 (Geel West).

Fietspad tussen Lantaarnpad en Helikopterpleintje: schoolfeest

Omwille van het schoolfeest van (W)onderwijs is op zaterdag 22 april het fietspad tussen Nonnenstraat en Helikopterpleintje tussen 11 en 21 uur afgesloten voor fietsers en bromfietsen.

Dorp: Buitenspeeldag

Op woensdag 26 april geldt er tussen 9 en 17 uur een stilstaan- en parkeerverbod op het dorpsplein in Morkhoven.

Er is van 13 tot 17 uur ook geen autoverkeer mogelijk in Dorp, tussen de Molenstraat en het dorpsplein.

Olympiadelaan: Afterwork & Replayfestival

Van vrijdag 28 april, om 16 uur, tot en met zondag 30 april, om 2 uur, geldt er een enkelrichting op de Olympiadelaan in de richting van het station. Het verkeer dat van het centrum naar de Poederleeseweg wil, volgt een omleiding langs de Hikstraat of Fraikinstraat en de Nederrij.

Grote Markt: Bloemenmarkt

Op maandag 1 mei is er tussen 7.30 uur en 20 uur is geen autoverkeer mogelijk op de volledig Grote Markt. Het Hofkwartier is doodlopend ter hoogte van de Grote Markt en de Zandstraat (tussen Grote Markt en Collegestraat) is niet bereikbaar.

Noordkant Grote Markt: Opening toeristisch seizoen en project Hartslag

Op zaterdag 6 mei, tussen 7 uur en 23 uur, en op zondag 7 mei, tussen 13 uur en 18 uur, is er geen autoverkeer mogelijk op de noordkant van de Grote Markt. Het Hofkwartier is dus doodlopend ter hoogte van de Grote Markt. De Zandstraat is alleen bereikbaar via de zuidkant van de Grote Markt.

Kerkstraat: Apérotime

Van vrijdag 12 mei, om 17 uur, tot en met zaterdag 13 mei, om 1 uur, is er geen autoverkeer mogelijk in de Kerkstraat.

Dorp Morkhoven: Meikermis

Van woensdag 10 mei, om 8 uur, tot en met dinsdag 16 mei, om 12 uur, is er geen autoverkeer mogelijk in Dorp.

Morkhoven: Hemelbal

Van woensdag 17 mei, om 20 uur, tot en met donderdag 18 mei, om 4 uur, wordt er enkelrichting ingevoerd in de Rode Leeuwstraat (tussen Molenstraat en St.-Niklaasstraat), St.-Niklaasstraat (tussen Rode Leeuwstraat en Dorp) en Dorp (tussen St.-Niklaasstraat en Streepstraat).

Poederleeseweg: Afsluiten overweg

Door werkzaamheden aan het spoor in opdracht van Infrabel wordt de overweg op de Poederleeseweg volledig afgesloten voor het verkeer van vrijdag 5 mei, om 22 uur, tot en met zondag 7 mei, om 6 uur. Er is een omleiding langs Nederrij, Fraikinstraat, Belgiëlaan en Olympiadelaan.

Belgiëlaan: Afsluiten overweg

Door werkzaamheden aan het spoor in opdracht van Infrabel wordt de overweg op de Belgiëlaan volledig afgesloten voor het verkeer:

- van zondag 30 april, om 20 uur, tot en met maandag 1 mei, om 6 uur.

- van maandag 1 mei, om 20 uur, tot en met dinsdag 2 mei, om 6 uur.

- van vrijdag 26 mei, om 22 uur, tot en met maandag 29 mei, om 6 uur.

Er is een omleiding langs Poederleeseweg, Nederrij, Fraikinstraat en Belgiëlaan.

Herenthoutseweg  

Door de levering van een nieuwe telecomcabine met een grote kraan is er op vrijdag 5 mei, tussen 10 en 14 uur geen verkeer mogelijk over de Herenthoutseweg, tussen St.Waldetrudisstraat en de Paepestraat.

Deel dit artikel