-Kerststal en kerstkeet in Noorderwijk-Prikdagactie KVG op 18 november-Brandweer viert Sint-Barbara-Benefietconcert Kom op tegen Kanker-Drugpreventieproject Herentalse scholen-Cursus weerbaarheid voor maatschappelijk kwetsbare vrouwen...

Kerststal en kerstkeet in Noorderwijk
De gemeenschapsraad van Noorderwijk plaatst zoals vorige jaren een kerststal aan het Dorpshuis in Noorderwijk. Van 16 december tot en met 6 januari baat de gemeenschapsraad er, samen met andere verenigingen, ook een kerstkeet uit. Het stadsbestuur zorgt voor kerstverlichting en kerstbomen.

Stadsbestuur werft cultuurbeleidscoördinator (m/v) aan
Het stadsbestuur van Herentals heeft een contractuele betrekking vacant voor een cultuurbeleidscoördinator. De cultuurbeleidscoördinator plant en begeleidt het gemeentelijke cultuurbeleid, organiseert het lokaal cultureel overleg en stimuleert de lokale culturele actoren. Kandidaten moeten een diploma hebben dat toegang geeft tot het niveau A (master, hoger onderwijs van het lange type) en slagen voor een selectieprocedure.
Meer inlichtingen over deze vacature, de uitgebreide aanwervingsvoorwaarden en een gedetailleerde functiebeschrijving zijn op eenvoudige vraag te verkrijgen bij de dienst personeel van het stadsbestuur (tel. 014-28 50 50, info@herentals.be). U vindt de uitgebreide informatie ook op www.herentals.be/Vacatures. Solliciteren kan tot en met 29 november 2011.

Prikdagactie KVG op 18 november
KVG, de vereniging voor personen met een handicap, organiseert op vrijdagvoormiddag 18 november een prikdagactie op de hoek van de Grote Markt en de Kerkstraat. De vereniging zet een aantal aandachtspunten in de kijker rond de voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een handicap en er is een demonstratie van een rolstoelgebruiker die zich op een voorbehouden parkeerplaats parkeert.

Brandweer viert Sint-Barbara
Naar jaarlijkse gewoonte viert het Herentalse brandweerkorps op zaterdag 3 december zijn patroonheilige, Sint-Barbara. Om 10 uur trekt het korps in optocht naar het Begijnhof waar het een misviering bijwoont in de Sint-Catharinakerk. Na een middagmaal gaat de optocht verder naar de Lakenhal. Daar biedt het college van burgemeester en schepenen de brandweerlieden een receptie aan.

Benefietconcert ten voordele van Kom op tegen Kanker
De leerkrachten van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans organiseren samen met de vereniging Herentals Lakenpoortse en het stadsbestuur een benefietconcert als hommage aan hun onlangs overleden collega Lieve Steurs. Het concert vindt plaats op zondag 4 maart 2012 in de schouwburg van cultuurcentrum ’t Schaliken. De opbrengst gaat naar Kom op tegen kanker.

Drugpreventieproject op Herentalse scholen
Sinds 1998 werkt het stadsbestuur samen met de Herentalse scholen rond drugpreventie voor leerlingen van het derde jaar middelbaar onderwijs. Op 23 en 24 januari 2012 zullen de leerlingen een voorstelling van de film Afblijven bijwonen. De preventiedienst organiseert ook vormingsmomenten voor de leerkrachten en een informatieavond voor de ouders van de leerlingen. Nieuw dit schooljaar zijn de info- en vragensessies voor jongeren die onder begeleiding van de drughulpverleenster van de stad en de drugpreventiemedewerker van de lokale politie in elke school plaatsvinden.

Cursus weerbaarheid voor maatschappelijk kwetsbare vrouwen
Na het succes van de eerste cursus weerbaarheid dit najaar organiseren de partners van het armoedeoverleg begin volgend jaar een tweede lessenreeks. De bedoeling van de cursus is het gevoel van onveiligheid te verminderen en de gemeenschapsvorming te verbeteren. De dienst preventie wil met deze tweede reeks vooral de bewoners van de sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Haard bereiken en werkt nauw samen met de maatschappij om de cursus te promoten.

Wild van Water
Het stadsbestuur koopt 3 educatieve pakketten aan van het Lokaal Gezondheidsoverleg Zuiderkempen rond het project Wild van Water. Het project wil een omgeving creëren waarin kinderen geregeld drinken, luisteren naar hun lichaam en regelmatig plassen. De dienst preventie zal de pakketten uitlenen aan scholen ter ondersteuning van het uitwerken van een drink- en plasbeleid. Een pakket bevat materiaal voor het kleuteronderwijs en voor de verschillende graden van het basisonderwijs.

Nieuwjaarszangertjes welkom
Op oudjaar trekken de Herentalse kinderen massaal op straat om hun nieuwjaarswensen rond te zingen. De jeugdraad en jeugdhuis 10R20 ontvangen de kinderen graag in een tentje aan de Lakenhal. Alle kinderen krijgen er een warme wafel en een warme chocomelk. De nieuwjaarszangers zijn welkom op zaterdag 31 december tussen 9 en 12.30 uur.