Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Begijnhof Herentals

In juli en augustus starten alle IOK-afvalophalingen om 6.30 uur

Deze zomer schakelen de ophaalploegen van IOK Afvalbeheer opnieuw over naar een zomerregime: alle afvalophalingen starten in juli en augustus om 6.30 uur, dus niet alleen in de centrumstraten. Op de ophaalkalenders die eind december werden bedeeld, werd hier al rekening mee gehouden; de vroege ophalingen in juli en augustus staan daarop in een opvallend roze kleur.

Mis geen enkele ophaling en zet de wekker een half uurtje vroeger of plaats uw afval de avond voordien al buiten. 

68e Feestmarkt op vrijdag 7 juli

Herentals maakt zich op voor de 68ste editie van haar beroemde feestmarkt, een jaarlijks evenement dat meer dan 150 markthandelaren en 8.000 bezoekers trekt. Op vrijdag 7 juli, van 8 uur tot 12.30 uur, zal de stad bruisen van activiteiten en festiviteiten.

De Herentalse Marktvereniging zorgt voor een onvergetelijke marktbeleving. Gratis attracties verwennen de bezoekers: van een getalenteerde karikaturist tot een ballonplooier, draaimolen, viskraam, ballengooien, … Er is voor elk wat wils.

De bekendste figuur op de feestmarkt, de imposante reus 'Jef van de markt, zal natuurlijk niet ontbreken. Hij krijgt dit jaar zelfs bezoek van een andere oude bekende: Nonkel Jef. Zijn komst voegt een extra vleugje nostalgie toe aan de feestelijke atmosfeer en biedt bezoekers de kans om een glimp op te vangen van deze iconische persoonlijkheid.

Als kers op de taart worden er maar liefst 2.000 euro aan krasloten uitgedeeld. De winnende loten hebben een waarde van 5 en 10 euro, waarmee de winnaars hun favoriete producten kunnen aanschaffen bij de aanwezige marktkramers.

En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen bezoekers ook nog eens genieten van 1.000 gratis ijsjes. Daarbovenop deelt ook vzw TWERK gratis chocoladelolly’s uit. Deze verfrissende traktaties zullen ongetwijfeld zorgen voor verkoeling op een warme zomerdag en de feestelijke sfeer compleet maken.

De 68ste feestmarkt belooft een dag vol shopplezier, verrassingen en lekkernijen te worden. Zorg dat u erbij bent op vrijdag 7 juli en geniet van alles wat deze bruisende markt te bieden heeft.

Preventieacties op de feestmarkt

Tijdens de feestmarkt op 7 juli houden stad en politie preventieacties tegen roken en gauwdiefstal.

Een tabakoloog spreekt voorbijgangers aan over roken en de rookstopmogelijkheden en een ludieke straattheateract vestigt de aandacht op onveilige situaties. Ook Pick en Pock houden een oogje in het zeil. Aan de infostand van Lokale Politie Neteland kunnen kinderen zich trouwens laten fotograferen op een echte politiemotor.                                                                                 

Aangepaste verkeerssituatie

Op zaterdag 8 juli organiseren de bewoners van de Goudbloemstraat een straatfeest. Hierdoor is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Goudbloemstraat van 16 tot 24 uur.

Op dinsdag 11 juli viert Vlaanderen Feest op het dorpsplein van Morkhoven. Hierdoor is er geen doorgaand verkeer mogelijk in een deel van Dorp op dinsdag 11 juli, tussen 10 en 22 uur.

Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod op het dorpsplein van Morkhoven van maandag 10 juli, om 8 uur, tot en met woensdag 12 jul, om 17 uur, en een stilstaan- en parkeerverbod in Dorp, tussen Streepstraat en Dorp, op dinsdag 11 juli, tussen 10 en 22 uur.

Begijnhof Herentals

Deel dit artikel