Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Lakenhal

Buurtbus heeft een hart voor buren en buurten

De nieuwe buurtbus komt eraan. De appelblauw-zeegroene truck valt ongetwijfeld op in het straatbeeld en wil een frisse, leuke wind door Herentals laten waaien met extra aandacht voor Noorderwijk en Morkhoven.

De buurtbus is een mobiele ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. Hij trekt erop uit in verschillende wijken en straten om samen-zijn en ontmoeting tussen buren en buurten te creëren. De buurtbus staat gelijk aan ontmoeting, verbinding, een fijne sfeer en een hart voor buren en buurten!

De buurtbus is het resultaat van de samenwerking tussen de stedelijke dienst gelijke kansen en preventie en de lokale dienstencentra Convent2 en Het Pomphuis en gefinancierd door de provincie Antwerpen.

Inwoners van kleinere dorpen en gehuchten zien al enkele jaren hoe buurtwinkels en cafés wegtrekken en dienstverlening verdwijnt. Vanuit haar dorpenbeleid zoekt de provincie Antwerpen samen met de inwoners en de lokale besturen naar duurzame oplossingen. In Morkhoven investeert de provincie 100.000 euro in de oprichting van een mobiel dorpspunt. De keuze hiervoor is een creatief antwoord om meer mensen te bereiken, want ontmoeting zorgt voor veerkracht.

De buurtbus staat deze zomer op enkele Herentalse evenementen en toert vanaf dit najaar door de wijken.

Aangepaste verkeerssituatie in centrum door Herentals Fietst & Feest

Op donderdag 27 juli en vrijdag 28 juli 2023 vindt in het centrum Herentals Fietst & Feest plaats. Deze activiteiten trekken ongetwijfeld opnieuw duizenden bezoekers naar onze stad.

Om alles vlot te laten verlopen, worden heel wat straten afgesloten voor het autoverkeer.

Door de afgesloten omgeving te vermijden met uw voertuig, helpt u mee de veiligheid van de omwonenden, de bezoekers en de deelnemers te garanderen. Bewoners plaatsen hun wagen best tijdig buiten het parcours en de afgesloten zone.

Een overzicht van de aangepaste verkeersmaatregelen per straat vindt u op www.herentals.be/wegen-en-verkeer.

Straattheater op Noorderwijk Feest

Op zaterdag 29 juli is het weer Noorderwijk Feest op het dorpsplein van Noorderwijk. En dit jaar kunt u om 11 en 14 uur genieten van straattheater van het artiestenechtpaar De Magnifico’s. Ze spelen Echt, een variétéshow vol zang, dans en goocheltrucs in de traditie van het internationale straattheater. Dat leidt tot grote hilariteit, herkenning en troost.

Cambio-autodelen kent goede start in onze stad

Sinds april kunt u in onze stad deelnemen aan het autodeelsysteem van Cambio. En dat doet u zeker niet alleen, want ondertussen telt het project al meer dan vijftig Herentalse gebruikers. Samen rijden ze gemiddeld zo’n zeven uur per dag met een Cambio-deelwagen.

Als u zich aansluit bij het autodeelsysteem, kunt u een Cambio-wagen reserveren voor de periode dat u er een wil, op het moment dat u het best uitkomt. Als gebruiker betaalt u in functie van het gebruik – oftewel tijd en kilometers – en kunt u dus heel wat geld uitsparen. Van het onderhoud, de keuring en de administratie van de deelwagens hoeft u zich niets meer aan te trekken, want dat wordt allemaal voor u geregeld.

Er staan vier elektrische deelwagens ter beschikking in het centrum van onze stad. U vindt er een aan het administratief centrum, het parkeerterrein van de Molenvest, het parkeerterrein aan het Stationsplein en aan het parkeerterrein van de Boerenkrijglaan.

Hebt u interesse? Dan vindt u alle informatie op www.cambio.be/herentals.

Samen sterker tegen gauwdiefstal

De Algemene Directie Veiligheid en Preventie (ADVP) van de FOD Binnenlandse Zaken voert campagne rond de problematiek van gauwdiefstal. Vorig jaar werden immers ruim 3.500 gauwdiefstallen gemeld bij de politie in juli augustus. Zakkenrollers zijn dan helaas uiterst actief op allerlei drukbezochte evenementen.

De nieuwe campagne richt zich deze keer op de omstaander. Ziet u de zak of tas van iemand openstaan? Dreigt iemands bankkaart of gsm op de grond te vallen? Spreek hem of haar erop aan.

Ziet u dat iemand het slachtoffer is geworden van zakkenrollers? Ga naar het slachtoffer en stap vervolgens samen naar de politie of de aanwezige veiligheidsdiensten. Geef een beschrijving van de verdachten en hun werkmethodes. Zo kunnen andere mensen worden gewaarschuwd voor deze feestdieven.

Vacatures

Het stadsbestuur heeft vacatures voor een projectleider mobiliteit en infrastructuur en voor een welzijnswerker buurtbus. Meer bijzonderheden over deze functies vindt u op www.herentals.be/vacatures. Solliciteren kan tot en met 30 juli 2023.

Woonzorgcentrum Sint-Anna werft een voltijdse adjunct-hoofdverpleegkundige aan en heeft ook voltijdse en deeltijdse vacatures voor verpleeg- en zorgkundigen. Meer inlichtingen over deze betrekkingen vindt u eveneens via www.herentals.be/vacatures. Solliciteren kan tot en met 13 augustus 2023.

Lakenhal

Deel dit artikel