Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Lakenhal

Fietsersbrug aan Prima-Lux afgesloten

Van 7 augustus tot uiterlijk 31 augustus 2023 wordt er gewerkt aan de fietsersbrug langs de N13 (aan Prima-Lux) over het Kempisch Kanaal. De brug wordt volledig afgesloten. Fietsers worden omgeleid via het jaagpad van het Kempisch Kanaal en Hannekenshoek.

Brandweer test groen hoffelijkheidslicht voor vrijwilligers

Bij een brand of een ongeval kunnen seconden letterlijk van levensbelang zijn. Hoe sneller de brandweer ter plaatse is, hoe beter.

In onze brandweerzone zijn de meeste brandweerlieden vrijwilligers. Ze zijn thuis van wacht en bij een oproep moeten ze dan ook eerst zo snel mogelijk in de brandweerkazerne geraken. Om andere weggebruikers duidelijk te maken dat er een brandweervrijwilliger op weg is naar een interventie, onderzoekt de FOD Mobiliteit en Vervoer de invoering van groene knipperlichten – hoffelijkheidslichten – in het persoonlijk voertuig van de brandweervrijwilliger.

Het systeem met hoffelijkheidslichten wordt getest tussen 1 augustus en 30 november, ook in onze zone.

Een voertuig met hoffelijkheidslichten is geen prioritair voertuig: de chauffeur moet zich nog altijd aan de verkeersregels houden. De groene lichten zijn wel een uitnodiging naar andere weggebruikers om extra hoffelijk te zijn.

Dat kan bijvoorbeeld door voorrang te verlenen waar dat veilig kan. De tijd die de hulpverlener hierdoor wint, kan van levensbelang zijn.

Stadsbestuur zet buurtvrijwilligers in de bloemetjes

In Herentals, Noorderwijk en Morkhoven zetten heel wat inwoners zich in als buurtvrijwilliger. Elk jaar groeit die groep. In 2014 kreeg de stad ondersteuning van 34 mensen. Eind 2019 waren er al 79 mensen die zich belangeloos inzetten. Tijdens de coronajaren zijn er veel nieuwe leden bijgekomen die individueel, met partner of in gezinsverband tijdens hun wandelingen zwerfvuil ruimden.

Momenteel houden 255 buurtvrijwilligers hun buurt in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven netjes.

De buurtvrijwilligers houden bijvoorbeeld vrijwillig de straten en de bloemperken van het openbaar domein proper. Ze krijgen daarbij de ondersteuning van de stedelijke dienst gelijke kansen en preventie. Het stadsbestuur waardeert die inzet enorm en bedankt hen daarvoor op 3 september met een brunch. Het bestuur zet bovendien de buurtvrijwilligers die zich al 10 jaar inzetten extra in de bloemetjes.

Vacature voor een expert boekhouding

Het stadsbestuur heeft een vacature voor een voltijdse expert boekhouding. Kandidaten hebben minstens een bachelordiploma. Schoolverlaters zijn ook welkom; starters krijgen immers een interne opleiding.

Meer bijzonderheden over deze functie vindt u op www.herentals.be/vacatures. Solliciteren kan tot en met 13 augustus 2023.

Wzc Sint-Anna zoekt jobstudenten

Studenten in een opleiding zorgkundige of verpleegkundige kunnen tijdens de zomervakantie meteen voor gemiddeld 20 uur per week aan de slag als jobstudent in woonzorgcentrum Sint-Anna.

Interesse? Contacteer martineauwers@ocmwherentals.be, tel. 014-24 89 20 of valerievanrompaey@ocmwherentals.be, tel. 014-24 89 30.

Kies mee het ontwerp voor de nieuwe muurschildering van wielerhelden

Afgelopen periode kon iedereen zijn of haar favoriete locatie doorgeven voor de nieuwe muurschildering van onze Herentalse wielerhelden, die het stadsbestuur nog deze zomer laat aanbrengen. D

e verschillende voorstellen werden onderzocht op ligging, toegankelijkheid voor voetgangers, de grootte van de muur en de technische toestand van de muur. Na deze studie bleek dat de zijgevel van Vest 26 de ideale nieuwe locatie is.

Vanaf nu tot 6 augustus kunt u op pakaan.herentals.be stemmen op uw favoriete ontwerp. De kunstenaar van dienst is Sam Billen van Treepack. Sam heeft al tal van diverse projecten op zijn palmares, zowel bij Treepack als daarbuiten. Samen met zijn audiovisueel collectief Slammer! (www.vimeo.com/slammercollective) maakte hij animatiekortfilms en participeerde hij in kleine en grote nationale tentoonstellingen. Als illustrator, schilder en digital artist evolueerde hij vanuit dit medium tot de conceptbedenker die hij vandaag geworden is als art director bij Treepack. Sam ontwierp ook de muurschildering voor de voetgangerstunnel.

Foto Alex Leys/NNieuws.

Lakenhal

Deel dit artikel