Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Lakenhal

Dag van de landbouw tijdens zondagse feestmarkt

De zondagse feestmarkt op 17 september staat ook dit jaar weer in het teken van de Dag van de Landbouw. Reus Jef van de markt wandelt over de markt, er zijn tal van attracties en de Herentalse Marktvereniging laat u en uw kinderen kennismaken met enkele boerderijdieren en kleinvee. Er is dit jaar ook bijzondere aandacht voor streekproducten. Iedereen welkom van 8 tot 12.30 uur.

Week van de Duurzame Gemeente

De Week van de Duurzame Gemeente is een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). De campagneweek heeft elk jaar plaats van 18 tot 25 september. Het overkoepelend thema dit jaar is “Kwaliteitsonderwijs”.

Onze stad hijst die week meerdere SDG-vlaggen en zet dan onze lokale helden in de kijker. De helden zijn inwoners, scholen, bedrijven en verenigingen die op hun manier bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's), doelstellingen geformuleerd door de VN om tegen 2030 van onze planeet een betere plek kunnen maken. De lokale helden zijn te bewonderen in de bib en op onze sociale-mediakanalen. Al deze helden hebben een raakvlak met onderwijs in de breedste zin van het woord.

Als uitloper van de Week van de Duurzame Gemeente organiseert de bib op maandag 23 oktober, om 20 uur, een gratis lezing met Griet Severeyns over haar boek: “In je blootje voor de klas”. De plaatsen voor deze lezing zijn beperkt, reserveren is nodig via wereld@herentals.be

Fietsdiefstalpreventie aan het station

Het stadsbestuur organiseert op woensdag 20 september een actie rond fietsdiefstalpreventie aan het station. De stedelijke dienst gelijke kansen en preventie, de gemeenschapswachten, Fietspunt/de Sprong en Lokale Politie Neteland slaan van 7 tot 18 uur de handen in elkaar om preventietips te geven en fietsende pendelaars te belonen met een fietsslot, gadgets of fruit.

Infrabel waarschuwt voor geluidshinder tijdens vernieuwing wissels - update

Infrabel werkt verder aan de vernieuwing van alle wissels ter hoogte van het stationsgebouw en de spoorbundel in Herentals. Het kondigde vorige week aan dat deze werkzaamheden zouden plaatsvinden in de weeknachten van 11 tot 15 en van 25 tot 28 september. Nu laat Infrabel weten dat de werkzaamheden plaats hebben in de nachten van 25 september tot 7 oktober.

Omwille van de aard van de werkzaamheden en het gebruik van machines zullen deze werken geluidshinder met zich meebrengen. Infrabel stelt als in het werk om die hinder tot een minimum te beperken.

Zet de bloemetjes buiten tijdens het Plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker

Koop in september een plantje (€ 8) voor Kom op tegen Kanker! Dat kan bij een van de honderden enthousiaste plantjesteams van vrijwilligers tijdens het Plantjesweekend op 15, 16 en 17 september. U treft hen aan winkels, op markten, aan huis, … Shop uw plantje voor uzelf, voor een dierbare of voor een zorgverlener. De kleurrijke azalea’s worden milieuvriendelijk geteeld en u haalt een echt Vlaams streekproduct in huis. Met uw aankoop draagt u bij aan betere zorg voor mensen met kanker en hun naasten. Alle info: www.plantjesweekend.be

Aangepaste verkeerssituaties door Grote Prijs Rik Van Looy

Op zondag 17 september organiseert Grote Prijs Rik Van Looy vzw onder de reglementen van de UCI en de KBWB, de wielerwedstrijd 'Grote Prijs Rik Van Looy'. Voor deze wedstrijd moet er in verschillende straten een parkeerverbod worden ingevoerd, straten moeten verkeersvrij worden gemaakt en in andere een enkelrichting worden ingevoerd.

De wedstrijd zelf zal worden begeleid door lokale en federale politiediensten om de veiligheid van de renners, bewoners en andere verkeersdeelnemers te waarborgen.

In de volgende straten geldt daarom een parkeer- en stationeerverbod aan beide zijden van de weg:

- Grote Markt (zuidkant): van vrijdag 15 september, 7 uur, tot maandag 18 september, 20 uur;

- Grote Markt (noordkant), Bovenrij en Stadspoortstraat: van zaterdag 16 september, 8 uur, tot zondag 17 september, 22 uur;

- Parkeerterreinen Stadspark en Sint-Waldetrudiskerk, Hofkwartier, Zandstraat en Lierseweg (van Zandpoort tot ringlaan) en op het volledige parcours op grondgebied Herentals (buiten het centrum): Voortkapelseweg, Morkhovenseweg, Lankem, Schravenhage, Hoge Weg, Servaas Daemsstraat, Plassendonk, Klein Plassendonk, Acacialaan, Lenskensdijk ---- Gerhees, Kempenland, Geelseweg, Stadspoortstraat --- Rietbroek, Lange Eerselsstraat, Dompel, Veldhoven, Toekomstlaan, Herenthoutseweg, Galgeveld, Heuvelstraat, Rossem, Pluiskensvest en Hoge Weg: op zondag 17 september, van 8 tot 18 uur;

Op zondag 17 september is tussen 8 en 24 uur al het verkeer verboden in het Hofkwartier, op de  Grote Markt, in de Zandstraat (tussen Grote Markt en Collegestraat) en in de Bovenrij - In de Kerkstraat is alleen plaatselijk verkeer toegelaten.

Op zondag 17 september is tussen 12 en 18 uur is al het verkeer, uitgezonderd het plaatselijke verkeer, verboden in Sint-Waldetrudisstraat (tussen Rode-Kruisstraat en Stadspoortstraat) - Op zondag 17 september wordt tussen 8 en 24 uur de verplichte enkelrichting opgeheven in Koppelandstraat, Nonnenstraat, Kloosterstraat, Lantaarnpad en de Paepestraat.

Op zondag 17 september is er tussen 12 en 18 uur enkelrichtingsverkeer in: - Lankem, verplicht te rijden in de richting van Schravenhage - - Schravenhage, verplicht te rijden in de richting van Hoge Weg

- Hoge Weg, verplicht te rijden in de richting van de Servaas Daemsstraat

- Plassendonk, verplicht te rijden in de richting van Klein Plassendonk

- Klein Plassendonk, verplicht te rijden in de richting van de Acacialaan

- Acacialaan, verplicht te rijden in de richting van Lenskensdijk

- Lenskensdijk, verplicht te rijden in de richting van Hezewijk

- Greesstraat, verplicht te rijden in de richting van Kempenland

- Kempenland, verplicht te rijden in de richting van de Geelseweg

- Geelseweg, verplicht te rijden richting Herentals

- Stadspoortstraat, verplicht te rijden in de richting van Bovenrij

- Zandstraat (vanaf Collegestraat), verplicht te rijden in de richting van Molenvest

- Lierseweg (vanaf Molenvest), verplicht te rijden in de richting van ringlaan

- Rietbroek, verplicht te rijden in de richting van de Lange Eerselsstraat

- Lange Eerselsstraat, verplicht te rijden in de richting van Dompel

- Dompel, verplicht te rijden in de richting van Veldhoven

- Veldhoven, verplicht te rijden in de richting van de Toekomstlaan

- Toekomstlaan, verplicht te rijden in de richting van Herenthoutseweg

- Galgeveld, verplicht te rijden in de richting van de Heuvelstraat

- Heuvelstraat, verplicht te rijden in de richting van Rossem

- Rossem, verplicht te rijden in de richting van Pluiskensvest

- Pluiskensvest, verplicht te rijden in de richting van de Hoge Weg

- Hoge Weg, verplicht te rijden in de richting van de Servaas Daemsstraat

Meer informatie voor persmedewerkers: schepen Eva Brandwijk, gsm 0485-74 70 76

Aangepaste verkeerssituaties

Op vrijdag 15 september organiseert Vrij Basisschool Wijngaard een ‘strapdag’. Hiervoor zijn de Wijngaard, Rankenstraat en Trosstraat deels afgesloten voor het verkeer, tussen 8 uur en 12.15 uur.

Op vrijdag 22 september organiseert Vrije Basisschool De Wegwijzer in Morkhoven een ‘strapdag’.

Van 7.30 uur tot 16.30 uur geldt er daarom een stilstaan- en parkeerverbod in de Streepstraat,  tussen Dorp en Streepstraat nummer 4 en van 8 tot 16 uur is dit deel van de straat afgesloten voor alle verkeer

Op vrijdag 22 september Freinetschool Ibis een ‘strapdag’. Van 9 tot 15 uur geldt er een parkeerverbod in de Acacialaan, tussen Lindenlaan en Heesveld en is er geen verkeer. 

Op vrijdag 22 september organiseren de bewoners van Ter Bueken een straatfeest.  Er is dan van vrijdag 22 september, 12 uur, tot zaterdag 23 september, 12 uur, geen verkeer mogelijk in een deel van de Kennedylaan en de Spechtdreef.                                                                                                                                                                                                  

               

Lakenhal

Deel dit artikel