Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Lakenhal

Nieuwjaarszingen dit jaar op zaterdag 30 december

Oudjaar valt dit jaar op een zondag. Volgens aloude traditie verhuist het nieuwjaarszingen daarom naar zaterdag. De stad Herentals volgt deze traditie. Daarom vindt het nieuwjaarszingen dit jaar plaats op zaterdag 30 december.

Openbare verkopen

Het stadsbestuur organiseert dit jaar nog twee openbare verkopen. De eerste veiling heeft acht loten en loopt van 10 tot 30 november. Er is een kijkdag op woensdag 29 november tussen 10 en 12 uur. Afhalen van gekochte spullen gebeurt op dinsdag 5 december tussen 10 en 11 uur.

De tweede veiling heeft 122 loten en loopt van 2 november tot 6 december. Er is een kijkdag op vrijdag 1 december tussen 10 en 12 uur. Afhalen van gekochte spullen gebeurt op dinsdag 12 december tussen 9 en 12 uur.

Meer informatie over de inhoud van de veilingen vindt u op www.belgaveilingen.be. Op deze website kunt u ook uw biedingen doen.

Spoorwegovergang Rietbroek afgesloten

Van vrijdag 24 november tot en met vrijdag 8 december 2023 is de spoorwegovergang op Rietbroek (ter hoogte van de Lierseweg) door werken van Infrabel volledig afgesloten voor alle verkeer, inclusief fietsers en voetgangers.

Er is een omleiding via Lierseweg, Wolfstee en Rietbroek. De tractorsluis en de wegversmalling op Rietbroek worden tijdelijk verwijderd. Dat gebeurt in de week van 6 november. In die periode is er geen doorgaand verkeer toegestaan. Dat kan enkel wanneer de omleiding van kracht is.

Uw gedicht in het straatbeeld

Zit uw hoofd vol poëtische zinnen? Wilt u uw liefde voor poëzie graag delen? Grijp dan uw kans! Stuur uw gedicht in en stuur het voor 30 november. Uit de ingezonden gedichten selecteert de bib 20 gedichten, die tijdens de Poëzieweek in het straatbeeld verschijnen. Vanaf 13 december kunnen onze inwoners deze gedichten op www.weesgedichten.be adopteren. Onze poëzie-patrouille gaat daarna aan de slag met stiften op het adoptieraam. Samen met jou slopen we het saaie imago van poëzie.

Surf naar https://regioneteland.be/weesgedichten en doe uw ding!

Wie wil mijn voorleesbuddy zijn?

Voorlezen, dat is leesplezier voor jong en oud. Tijdens de Voorleesweek van 18 tot 26 november zet de bib daarom het voorleesplezier in de kijker. Inspiratie nodig om voor te lezen? In de jeugdafdeling van de bib vindt u suggesties en tips.

Op 22 november zijn kinderen vanaf 4 jaar welkom om naar verhalen te luisteren. Na het lezen gaan we knutselen. Het voorlezen start om 16 uur. Inschrijven is niet nodig.

Op 25 november staat er een Boekstart-activiteit op het programma die het samenhorigheidsgevoel stimuleert. Om 14 uur is er een sessie BabyBeweging, om 15 uur een sessie PeuterBeweging. Ook zin in een actief moment samen met uw baby of peuter? Deelnemen is gratis. Schrijf u in via de bib.

Niet alleen kinderen genieten ervan om voorgelezen te worden. Samen met de Academie voor Woord gaat de bib daarom ook voorlezen in de woonzorgcentra van Herentals.

Het warmste plein in de Maalderijstraat

Op zaterdag 18 november vindt in de Maalderijstraat Het Warmste Plein plaats. Om dit evenement veilig te kunnen laten verlopen, verandert tijdelijk de verkeerssituatie.

  • Van vrijdag 17 november om 7 uur tot maandag 20 november om 19 uur is stilstaan en parkeren verboden op het pleintje achteraan in de Maalderijstraat.
  • Van zaterdag 18 november om 9 uur tot zondag 19 november om 2 uur is stilstaan en parkeren verboden in de Streepstraat, tussen Braakveld en Schommestraat, aan de linkerkant van de rijbaan.
  • De Maalderijstraat is afgesloten van zaterdag 18 november om 10 uur tot zondag 19 november om 2 uur.
  • Er geldt een enkelrichting in de Streepstraat, tussen Braakveld en de Schommestraat, van zaterdag 18 november om 10 uur tot zondag 19 november om 2 uur. De rijrichting is van Dorp naar Voortkapelseweg.

De hulpdiensten krijgen doorgang.

Wist u dat uw kat gesteriliseerd en geregistreerd moet zijn?

Sinds 2018 is het in Vlaanderen verplicht om uw huiskatten te laten steriliseren of castreren. De katten moeten ook gechipt en geregistreerd worden. Dat moet voor uw kat vijf maanden oud is. Deze maatregel is noodzakelijk om het aantal katten in Vlaanderen onder controle te houden. Vruchtbare katten zorgen voor een immense aangroei van nieuwe katten, en dat kan voor overlast in de buurt, maar ook voor problemen tussen katten zorgen. Het resultaat is dikwijls heel wat dierenleed. Door uw plicht tot castratie of sterilisatie, en registratie, te volgen, zorgt u mee voor meer gezonde en gelukkigere katten.

Merkt u in uw omgeving zwervende katten op? Dan kan u dit melden bij de stad via www.herentals.be/melding-zwerfkatten. De vrijwilligers en de vzw’s die het zwerfkattenproject van de stad ondersteunen, zorgen ervoor dat deze katten gesteriliseerd of gecastreerd, en gechipt, worden. Nadien worden de zwervende katten opnieuw uitgezet.

Lakenhal

Deel dit artikel